Pupa koza olmuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KaraŞimşek

Yumurta
Üye
Formica türü kolonim var ama larvalar pupa aşamasına geçerken koza örmeden pupa oluyorlar neden böyle oluyordur acaba
20220827_112932.jpg20220827_112929.jpg
Bir tane kozalı pupa var oda görünüyor o kozalı olduda diğerleri neden olmadı bilen varsa bi yardımcı olsun. Yoksa yiyorlar kozasız pupalari koloni büyümüyor

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Protein eksikliğinden kaynaklı oluyor

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kaynak belirtebilir misiniz?
Buna kaynağım yok maalesef, çoğu formica kolonimde aynı sorunu yaşadım. Besin eksikliğinde koza örmeme durumu sıklıkla oluyordu. Normalde koloniler içerisinde kozalı ve kozasız olanlar mevcutlar fakat tüm pupaların kozasız olması protein veya besin eksikliğinden kaynaklı oluyor gözlemimce

Son düzenleme:

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Buna kaynağım yok maalesef, çoğu formica kolonimde aynı sorunu yaşadım. Besin eksikliğinde koza örmeme durumu sıklıkla oluyordu. Normalde koloniler içerisinde kozalı ve kozasız olanlar mevcutlar fakat tüm yumurtaların kozasız olması protein veya besin eksikliğinden kaynaklı oluyor gözlemimce
Yabancı hobiciler bazı pupalar sadece aptal oldukları için koza örmediklerini söylemişti. Üstüne bunu yazdığını görünce kaynağı merak ettim, problem değil eğer gözlemlere dayanarak söylediyseniz bilmiyorum, bu tarz kaynak bulamadığımız yerlerde gözlemlere güvenmek mantıklı olabilir, ki pek sanmıyorum.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yabancı hobiciler bazı pupalar sadece aptal oldukları için koza örmediklerini söylemişti. Üstüne bunu yazdığını görünce kaynağı merak ettim, problem değil eğer gözlemlere dayanarak söylediyseniz bilmiyorum, bu tarz kaynak bulamadığımız yerlerde gözlemlere güvenmek mantıklı olabilir, ki pek sanmıyorum.
Tabii ki de kaynak olması daha iyi olurdu. Koza örüp örmedikleri ile başka bir konuda konuşmuştuk fakat o 'neden bazı karıncalar örer,bazıları örmez' üzerine bir konuydu.
https://karincaciftligim.com/threads/karincalarda-koza-orme.4367/#post-28676

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hangi böcekten veriyorsunuz acaba?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Protein eksikliğinden kaynaklı oluyor
Doğru değil bunlar. Koza olması için tutunacak kaymayan bir yüzey lazım, yoksa koza saramaz. @KaraŞimşek bir zararı olmaz koza olmamalarının.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Doğru değil bunlar. Koza olması için tutunacak kaymayan bir yüzey lazım, yoksa koza saramaz. @KaraŞimşek bir zararı olmaz koza olmamalarının.
Bu mantıkla gidersekte tüpte bakan hobicilerin hiç birinde koza örme durumu olmaması gerekiyor

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
kaynak sayılmaz ama gözlemim var. hiç koza örmeyen formica kolonimin outworldune kum eklediğimde sadece larvaların altına kum koyuyorlardı ve bir süre sonra koza örmeye başladılar. ama hiç kum kullanmadığım camponotus kolonim her zaman örüyor. garip.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu mantıkla gidersekte tüpte bakan hobicilerin hiç birinde koza örme durumu olmaması gerekiyor
Hayır öyle bir şey olması gerekmiyor. Genellikle diğer broodları ya da pamuğu kullanıyorlar zaten bunun için. Kullanmadıklarında da koza sarmıyor zaten dediğim gibi.
Bunun için kaynak istemenize şaşırdım açıkçası, bu genel basit bilgilerden çünkü. Bununla ilgili bir makale yazıldığını sanmıyorum. Kendim dışında birçok hobici arkadaşımdan da bunun doğruluğunu teyit etme fırsatım oldu. Ban güvenmiyorsanız kendiniz deneyin, ne diyeyim.

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Larvalar koza örmek için sabitlenebilecek bir şeye ihtiyaç duyuyor. @Kraussei'nin dediği gibi diğer kozalar, larvalar ve hatta düzenlerde kullanılan silis kum, pamuk gibi malzemeler de bu aşamada yardımcı oluyor. Larva kozanın ilk ağlarını sabit duran kısımlara örüyor. Sabit durmasından faydalanarak da dönerek diğer kısımları örüyor. Videodan bu ana tanıklık edebilirsiniz:

Son düzenleme:

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Larvalar koza örmek için sabitlenebilecek bir şeye ihtiyaç duyuyor. @Kraussei'nin dediği gibi diğer kozalar, larvalar ve hatta düzenlerde kullanılan silis kum, pamuk gibi malzemeler de bu aşamada yardımcı oluyor. Larva kozanın ilk ağlarını sabit duran kısımlara örüyor. Sabit durmasından faydalanarak da dönerek diğer kısımları örüyor. Linkteki videoda bu ana tanıklık edebilirsiniz:
Teşekkürler.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
benim deneyimleriem göre besin eksikliğinden oluyor az beslediğim tüm formica kolonilerimde kozasız pupalar mevcut boost olan kolonilerimin hiçbirinde yok

pupasız olmasının tek dezavantajı pupalar daha korunaksı saldırılara açık hale gelebiliyor ama tpte baktığınız için hiçbir sorun teşkil etmeyecktir

ilginçtir ki nanatic işçi çıkarırken tüm kraliçeler larvalar kozalı idi ama antensiz olanınkilerin hepsi kozasızdı

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Larvalar koza örmek için sabitlenebilecek bir şeye ihtiyaç duyuyor. @Kraussei'nin dediği gibi diğer kozalar, larvalar ve hatta düzenlerde kullanılan silis kum, pamuk gibi malzemeler de bu aşamada yardımcı oluyor. Larva kozanın ilk ağlarını sabit duran kısımlara örüyor. Sabit durmasından faydalanarak da dönerek diğer kısımları örüyor. Videodan bu ana tanıklık edebilirsiniz:
Teşekkürler video için.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hayır öyle bir şey olması gerekmiyor. Genellikle diğer broodları ya da pamuğu kullanıyorlar zaten bunun için. Kullanmadıklarında da koza sarmıyor zaten dediğim gibi.

Bunun için kaynak istemenize şaşırdım açıkçası, bu genel basit bilgilerden çünkü. Bununla ilgili bir makale yazıldığını sanmıyorum. Kendim dışında birçok hobici arkadaşımdan da bunun doğruluğunu teyit etme fırsatım oldu. Ban güvenmiyorsanız kendiniz deneyin, ne diyeyim.
Size güvenmekle ilgisi yok, kaynak istemek, konu hakkında bilgi edinmeye çalışmak en doğal haklarımızdır. Bunu güven ile bağdaştırıyorsanız sizin bileceğiniz iş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...