Pupa koza olmuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Size güvenmekle ilgisi yok, kaynak istemek, konu hakkında bilgi edinmeye çalışmak en doğal haklarımızdır. Bunu güven ile bağdaştırıyorsanız sizin bileceğiniz iş.
Bu konuda bu kadar meraklı olmanıza rağmen kaynak bulamamanız trajikomik biraz. Dediğim gibi basit bir bilgi olduğu için buna özel bir makale yok. Yine de ulaşmak zor değil. Antwikiyi açtım, temel bilgilerden bazılarını içeren bir sayfayı okudum ve orada bile " bank mature larva with soil to facilitate cocoon spinning" bu cümle geçiyor. Kendiniz arayıp bulabilirsiniz bilgileri.

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
benim deneyimleriem göre besin eksikliğinden oluyor az beslediğim tüm formica kolonilerimde kozasız pupalar mevcut boost olan kolonilerimin hiçbirinde yok

pupasız olmasının tek dezavantajı pupalar daha korunaksı saldırılara açık hale gelebiliyor ama tpte baktığınız için hiçbir sorun teşkil etmeyecktir

ilginçtir ki nanatic işçi çıkarırken tüm kraliçeler larvalar kozalı idi ama antensiz olanınkilerin hepsi kozasızdı
Kozaların protein içeren yapılardan oluştuğunu okumuştum ben de. Eğer öyleyse elbette protein eksikliği de etkili olabilir fakat boost ihtiyacı doğuracak kadar tüketildiğini sanmıyorum. Ağırlıklı olarak kraliçe ve işçilerin larvalar ile ilgilenme durumuna bağlı olduğunu düşünüyorum. Larvalar kısıtlı hareket kabiliyetine sahip olduğu için yardıma ihtiyaç duyuyorlar sabit bir yer bulmak için.

Antensiz olan kraliçenin durumu için ise şunu söyleyebilirim:
Yine yukarıda bahsettiğim gibi larvalar ile ilgilenilmesi gerekiyor. Antensiz olduğu için kraliçenin algıları kısıtlanıyor, belki de yok oluyor. Bu yüzden de larvalara gereken ilgiyi tam anlamıyla gösteremiyor. Nanitik işçilerden sonra oluşacak nesilde, işçilerin yardımı sayesinde koza görmeniz mümkün.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu konuda bu kadar meraklı olmanıza rağmen kaynak bulamamanız trajikomik biraz. Dediğim gibi basit bir bilgi olduğu için buna özel bir makale yok. Yine de ulaşmak zor değil. Antwikiyi açtım, temel bilgilerden bazılarını içeren bir sayfayı okudum ve orada bile " bank mature larva with soil to facilitate cocoon spinning" bu cümle geçiyor. Kendiniz arayıp bulabilirsiniz bilgileri.
Bir şeyi öğrenmeye çalışmanız o konu hakkında gerçekten çok meraklı olduğunu anlamına gelmez. Alıntıladığınız bilgiyi düz a1 ingilizcesi ile yorumladığım zaman "kolaylaştırmak" ifadesi görüyorum. Ne yani? demek ki toprak olmasa bile koza örebilirler, sadece örmeleri daha zor olacak. Bu mantığı bu şekilde yorumlayabilirim. Yani sandığınız kadar kolay yorumlanmıyor bu tarz bilgiler.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Demek istenilen şeyi gayet iyi anladınız. Uzatmak için uzatıyorsunuz. Daha fazla mesaj yazmayacağım bu konuya.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Demek istenilen şeyi gayet iyi anladınız. Uzatmak için uzatıyorsunuz. Daha fazla mesaj yazmayacağım bu konuya.
Yazacağınız bir şey yoksa yazmayın buna karışamam. Pupa bir yere tutunarak/tutunmayarak koza örebilir/öremez demek sadece hatalıdır.
Bunu antwikiden alıntıladığınız "basit bilgi" ile açıklığa kavuşturamazsınız.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hatalı olduğunu kanıtla o halde. "Kaynak belirtebilir misiniz?"
Bu sefer siz uzatmak için uzatıyorsunuz, ben net konuşmanın hatalı olduğunu size belirttim, ben şuna tutunarak koza örer falan demiyorum sizin gibi. Orta da belli olmayan bir şeyler var, onun hakkında net bir şeyler söylemek hatalıdır.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu sefer siz uzatmak için uzatıyorsunuz, ben net konuşmanın hatalı olduğunu size belirttim, ben şuna tutunarak koza örer falan demiyorum sizin gibi. Orta da belli olmayan bir şeyler var, onun hakkında net bir şeyler söylemek hatalıdır.
Belli olmayan şeyler falan yok. Gayet mantık yürüterek bile anlaşılacak bir konuyu bu kadar uzatmanız ve benim uzattığımı söylemeniz çok saçma. Elinizde sunabildiğiniz hiçbir deliliniz yok. Kendiniz araştırmayı bile denememişsiniz ki sadece örnek vermek için kullandığım tek bir cümleye takılı kalmışsınız hâlâ. O da "kolaylaştırmak" kelimesiymiş. Bu kelimeye neden takıldığınız da bariz bana göre ama neyse. Toprak olmasa bile koza örebilirler, evet. Test tüpündeki kolonine bakarak görebilirsin mesela. Doğadaki toprak ile tüpteki pamuk aynı işlevi görüyor burada. Siz yine de bunu "sadece örmeleri daha zor olacak" şeklinde yorumlayacaksınız ama neyse. Konuya dair katabildiğiniz tek şey "Yabancı hobiciler bazı pupalar sadece aptal oldukları için koza örmediklerini söylemişti." bu cümle. Bunun dışında sadece benimle polemiğe girmişsiniz. Basit bir bilgiyi "basit" bir şekilde açıklarım, evet. Ve bu bilginin katma değeri bile yok, koloni için bir önemi de yok aynı şekilde. "Karıncalar yumurtlar." dediğimde yumurtlamayı komplike bir şekilde açıklamamı bekliyor musunuz mesela? Ve söylediğimin tersini iddia edecek bir şeyin olmadığı halde ısrarla "ortada belli olmayan bir şeyler var." yazıyorsunuz. Konuya dair herhangi bir gözlemin olsa ve bunu ortaya atarak; "orta da belli olmayan bir şeyler var"(da birleşik) deseniz buna karşı çıkmam. Her bilgiyi bir kaynak ile sağlamlaştırmaya dair bir endişeniz var ise, bu endişenizi kendinize saklayın ya da gereken araştırmayı yapın ki bu tarz tartışmalarla uğraşmayalım. Bu saçma konunun bu kadar uzaması çok gereksiz oldu. Konuşmanın hatalı olduğunu neye dayanarak belirtiyorsunuz mesela? Antwikiden elde edilecek "basit" bilgi ile açıklanamayacaksa karşıt öncülünüz ile konuyu açıklayın da aydınlanayım. Lütfen bana konu hakkında gereken araştırmayı yapıp, konu hakkında yanıt verin(yanıt verecekseniz). Konudan bağımsız felsefe yaparak, "kesin konuşmanın hatalı olduğunu betimleyerek" haklı çıkmaya çalıştığınız bir yanıt vermezseniz müteşekkir olacağım.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Elimde sunabileceğim bir delil yok, ama delilim olmadığı için yetersiz bir veriyi takla atarak evirip çevirecek değilim, kurtulun şu safsatanızdan. Antwiki'den bir cümle alıntılayarak kaynak sunduğunuzu zannediyorsunuz, konu hakkında yabancı hobicilere zamanında danıştım ve bana "sadece aptal oldukları için koza örmediklerini söylediler" onlardan kaynak istemiştim ve kaynak sunmamışlardı. O halde onların dediklerini de savunacak değilim, sadece söyledikleri şeyleri söylüyorum forumdaki kullanıcılarda bir fikir oluşsun diye, kimseye kendi fikrimi dayatmaya çalışmıyorum böyle yetersiz kaynaklara sahip konularda. Sizin önceden dediklerinize takılmıyorum bile, tıpkı yabancı hobicilerin dediklerini hemen doğruymuş gibi benimsememem gibi, sunduğunuz kaynağı yorumlamaktan sorumluyum ben. Yoksa gidin 100 tane deney yapın orası pek beni ilgilendirmiyor. Alıntıladığınız cümle "Yetişkin larvaları toprakla kaplayarak kokon/koza çevirmelerine yardımcı olurlar" Benim bu cümlede "yardımcı olmak, kolaylaştırmak" kelimesine taktığımı söylemişsiniz, eliniz de adam akıllı bir tane açıklama yok. Ben size bir şey kanıtlamak için uğraşmıyorum, çünkü kanıtlayacak kadar veri yok elimde fakat siz benim yaptığım gibi yapmayıp bir cümle sunup onu evire çevire bir bilgi oluşturuyorsanız elbette sizi eleştiririm de elbette size kendi fikrimi de belirtirim. Sizin fikrinizi çürütmek için ya da eleştirmek için bir fikre sahip olmam gerekmiyor. Karıncanın yumurtladığını kanıtlamak ile pupanın koza örmek için bir yere tutunmaya ihtiyacı var mı/yok mu konusu arasında gram alaka yok. Karıncaların yumurtlaması ile ilgili kesin makaleler, yazılar bulabilirsiniz fakat bahsi geçen konu hakkında o kadar emin olamazsınız arasındaki fark budur. Safsatanıza o kadar bağlanmışsınız ki dediğim şeyi bile anlamamışsınız. Evet, her bilgiyi bir kaynak ile sağlamlaştırmaya ihtiyacım var. Fakat buna sahip miyim? elbette değilim, bende tecrübelerle, gözlemlerle, kendi çapımızda oluşturduğumuz fikirleri uygularım. Fakat biri bana gelip net ve kesin bir dille şu şu şöyle derse "şurada şöyle bir hata var, neden bu böyle? bu cümleden şöyle bir anlam çıkmaz mı?" diye gelip biri sorarsa elimde adam akıllı veri yoksa onu vatanım gibi savunmam. Zaten elimde kaynak yok neyine güveneceğim gözlemimin? Yaptığım gözlemde istisnalar harici bırakılmış mı? Elde edeceğim veri de değişkenler neler? kesinlikle hiç birine uyulmamış. Bu endişeye sahip olmayan herkes dogmatikliğe mahkumdur. Bu düz bir mantıktır, bir şeyi kolaylaştırmaya yarayan herhangi bir materyal, ona muhtaç olduğunuz anlamına gelmez.

Sizde bu safsatalarınızdan, kendinizce oluşturduğunuz gözlemleri vatanınız gibi savunmazsanız bende müteşekkir olacağım. Birbirimizi mutlu edelim.
Belli olmayan şeyler falan yok. Gayet mantık yürüterek bile anlaşılacak bir konuyu bu kadar uzatmanız ve benim uzattığımı söylemeniz çok saçma. Elinizde sunabildiğiniz hiçbir deliliniz yok. Kendiniz araştırmayı bile denememişsiniz ki sadece örnek vermek için kullandığım tek bir cümleye takılı kalmışsınız hâlâ. O da "kolaylaştırmak" kelimesiymiş. Bu kelimeye neden takıldığınız da bariz bana göre ama neyse. Toprak olmasa bile koza örebilirler, evet. Test tüpündeki kolonine bakarak görebilirsin mesela. Doğadaki toprak ile tüpteki pamuk aynı işlevi görüyor burada. Siz yine de bunu "sadece örmeleri daha zor olacak" şeklinde yorumlayacaksınız ama neyse. Konuya dair katabildiğiniz tek şey "Yabancı hobiciler bazı pupalar sadece aptal oldukları için koza örmediklerini söylemişti." bu cümle. Bunun dışında sadece benimle polemiğe girmişsiniz. Basit bir bilgiyi "basit" bir şekilde açıklarım, evet. Ve bu bilginin katma değeri bile yok, koloni için bir önemi de yok aynı şekilde. "Karıncalar yumurtlar." dediğimde yumurtlamayı komplike bir şekilde açıklamamı bekliyor musunuz mesela? Ve söylediğimin tersini iddia edecek bir şeyin olmadığı halde ısrarla "ortada belli olmayan bir şeyler var." yazıyorsunuz. Konuya dair herhangi bir gözlemin olsa ve bunu ortaya atarak; "orta da belli olmayan bir şeyler var"(da birleşik) deseniz buna karşı çıkmam. Her bilgiyi bir kaynak ile sağlamlaştırmaya dair bir endişeniz var ise, bu endişenizi kendinize saklayın ya da gereken araştırmayı yapın ki bu tarz tartışmalarla uğraşmayalım. Bu saçma konunun bu kadar uzaması çok gereksiz oldu. Konuşmanın hatalı olduğunu neye dayanarak belirtiyorsunuz mesela? Antwikiden elde edilecek "basit" bilgi ile açıklanamayacaksa karşıt öncülünüz ile konuyu açıklayın da aydınlanayım. Lütfen bana konu hakkında gereken araştırmayı yapıp, konu hakkında yanıt verin(yanıt verecekseniz). Konudan bağımsız felsefe yaparak, "kesin konuşmanın hatalı olduğunu betimleyerek" haklı çıkmaya çalıştığınız bir yanıt vermezseniz müteşekkir olacağım.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
3 senedir bahçeden bulduğum böcekler ile besledim bişey olmadı. Onun için canlı yem almayı gerek duymadım
Anlıyorum,dağlık alanlarda veya şehirden uzak bir yerdeyseniz en azından size çok fazla karışamam zaten. En azından sağlıklı,temiz ve üretim canlılar alırsanız hiç bir sorun kalmaz. Doğadan topladığınız böcekte ilaçlama vs. olmazsa bile yine de parazit taşıma veya mite taşıma riski olabilir, bu yüzden ben tavsiye etmiyorum. Verip vermemek tamamen size kalmış bir şey.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Elimde sunabileceğim bir delil yok, ama delilim olmadığı için yetersiz bir veriyi takla atarak evirip çevirecek değilim, kurtulun şu safsatanızdan. Antwiki'den bir cümle alıntılayarak kaynak sunduğunuzu zannediyorsunuz, konu hakkında yabancı hobicilere zamanında danıştım ve bana "sadece aptal oldukları için koza örmediklerini söylediler" onlardan kaynak istemiştim ve kaynak sunmamışlardı. O halde onların dediklerini de savunacak değilim, sadece söyledikleri şeyleri söylüyorum forumdaki kullanıcılarda bir fikir oluşsun diye, kimseye kendi fikrimi dayatmaya çalışmıyorum böyle yetersiz kaynaklara sahip konularda. Sizin önceden dediklerinize takılmıyorum bile, tıpkı yabancı hobicilerin dediklerini hemen doğruymuş gibi benimsememem gibi, sunduğunuz kaynağı yorumlamaktan sorumluyum ben. Yoksa gidin 100 tane deney yapın orası pek beni ilgilendirmiyor. Alıntıladığınız cümle "Yetişkin larvaları toprakla kaplayarak kokon/koza çevirmelerine yardımcı olurlar" Benim bu cümlede "yardımcı olmak, kolaylaştırmak" kelimesine taktığımı söylemişsiniz, eliniz de adam akıllı bir tane açıklama yok. Ben size bir şey kanıtlamak için uğraşmıyorum, çünkü kanıtlayacak kadar veri yok elimde fakat siz benim yaptığım gibi yapmayıp bir cümle sunup onu evire çevire bir bilgi oluşturuyorsanız elbette sizi eleştiririm de elbette size kendi fikrimi de belirtirim. Sizin fikrinizi çürütmek için ya da eleştirmek için bir fikre sahip olmam gerekmiyor. Karıncanın yumurtladığını kanıtlamak ile pupanın koza örmek için bir yere tutunmaya ihtiyacı var mı/yok mu konusu arasında gram alaka yok. Karıncaların yumurtlaması ile ilgili kesin makaleler, yazılar bulabilirsiniz fakat bahsi geçen konu hakkında o kadar emin olamazsınız arasındaki fark budur. Safsatanıza o kadar bağlanmışsınız ki dediğim şeyi bile anlamamışsınız. Evet, her bilgiyi bir kaynak ile sağlamlaştırmaya ihtiyacım var. Fakat buna sahip miyim? elbette değilim, bende tecrübelerle, gözlemlerle, kendi çapımızda oluşturduğumuz fikirleri uygularım. Fakat biri bana gelip net ve kesin bir dille şu şu şöyle derse "şurada şöyle bir hata var, neden bu böyle? bu cümleden şöyle bir anlam çıkmaz mı?" diye gelip biri sorarsa elimde adam akıllı veri yoksa onu vatanım gibi savunmam. Zaten elimde kaynak yok neyine güveneceğim gözlemimin? Yaptığım gözlemde istisnalar harici bırakılmış mı? Elde edeceğim veri de değişkenler neler? kesinlikle hiç birine uyulmamış. Bu endişeye sahip olmayan herkes dogmatikliğe mahkumdur. Bu düz bir mantıktır, bir şeyi kolaylaştırmaya yarayan herhangi bir materyal, ona muhtaç olduğunuz anlamına gelmez.

Sizde bu safsatalarınızdan, kendinizce oluşturduğunuz gözlemleri vatanınız gibi savunmazsanız bende müteşekkir olacağım. Birbirimizi mutlu edelim.
Hahahaha, günlük gülme ihtiyacımı bu yazı sayesinde karşıladım, teşekkür ederim. Tam beklediğim gibi konu ile alakasız şeyler yazmışsınız. Araştırma da yapmadınız belli ki. Siz araştırmayı hiç sevmediğiniz için sizin için araştırmalar yaptım. Umarım araştırmaya erindiğiniz gibi bunları okumaya da erinmezsiniz. Şimdi safsata olduğunu iddia ettiğiniz safsatalarınızı çürütme vakti geldi.
  1. The product of this coordinated activity is an irregular, wide-meshed network of silk extending throughout the nest. The construction usually begins with the attachment of the silk to the edge of a leaf or stem. As the spinning proceeds, some workers bring up small particles of soil and bark, wood chips, or dried leaf material that the ants have gathered on the ground below. They attach the detritus to the silk, often pushing particles into place with the front of their heads, and then make the larvae spin additional silk around the particles to secure them more tightly to the wall of the nest. In this way a sturdy outside shell is built, consisting in the end of several layers of silk reinforced by solid particles sealed into the fabric. The ants also weave an inside layer of pure silk, which covers the inner face of the outer wall and the surfaces of the supporting leaves and twigs. Reminiscent of wallpaper, this sheath is thin, very finely meshed, and tightly applied so as to follow the contours of the supporting surface closely. When viewed from inside, the nest of the Polyrhachis ant resembles a large communal cocoon (Figure 19-4).

2. Morphology of larvae and pupae was similar to P. bolivensis (Taylor, 1965): larvae had a peculiar median suspensory tubercle on the terminal segment of the abdomen and pupae were naked without cocoons. In the artificial nests, larvae and pupae were attached to the glass ceiling of the brood chamber

3.The very active, minute, strongly sclerotized first-instar larvae (‘planidia’) are transported by foraging ants to their nest where they attach to ant larvae and development proceeds once the latter have spun a cocoon

4.Brown (1976) - Normally enclosed in cocoons; I know of no exceptions. The silk is light to dark brown in color in the finished cocoon. As usual for ponerines, the spinning larvae require some sand or loose dirt as a substrate in order to complete the cocoon normally.

5.Pupae are used for larval food if forage is withheld. Eggs are scattered in observation nests, with larvae plus eggs and pupal cocoons only roughly segregated. Mature larvae swell anteriorly before spinning cocoons and are buried by workers to facilitate cocoon formation. Emergence from cocoons is often assisted by nurses, which tend to be the smaller, least aggressive workers.

6.Those housing pupae, on the other hand, are usually papered by fragments of pupal cocoons from which adults have previously emerged.

7.The larva of Diacamma, however, cannot thus be stimulated by the light to spin a darkcolored silk, because the cocoon is completed in the darkness, while the larva lies buried in the earth.Negro or melanic cocoons, like those of Diacamma, occur also in many if not all species of Rhytidoponera sens, str., (Figs.4 and 5),

8.The latter change might conceivably consist in a lapse of the habit of burying the mature larvae in the earth or in covering them with particles of earth or refuse, since ant larvae are known to be quite unable to spin their elliptical cocoons unless thus temporarily enveloped with foreign particles to which they can attach the thread from their sericteries.

9.The fact I wish to emphasize is that the larv£e of Diacamma, Rhytidoponera and Leptoge?iys, while temporarily buried in the soil by their worker nurses, are able to spin cocoons preadapted in color to furthering their ow^n development as pupae by utilizing the heat of the sun and simultaneously excluding the deleterious light and ultra-violet rays. This utilization, moreover, is possible only through the co-operative agency of other individuals, i. e., the worker nurses of the colony.

10.Those housing pupae, on the other hand, are usually papered by fragments of pupal cocoons from which adults have previously emerged.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sığmadığı için 2 mesaj halinde atıyorum
1661623766739.png

11.It is known that no spinning of the ant cocoon can occur until s and grains , smal l pieces of wood, or o ther rubble have been placed over the la rva by the queen or workers (Wheeler, 19i0). Since sp inn ing occurs unde r this rubble pile, no observations seem to have been made in the way in which the cocoon is constructed. This paper describes the movement patterns involved in cocoon construction. Because of the difficulty of observation , the analysis of the movement patterns is based on data from relatively few larvae. Extensive data were collected from only three larvae, but short observations were made on many more which confirmed the description of the basic movement patterns . During most of the larval stage the larva shows little movement . Strong movement begins a short while before the cocoon is spun and the first action of the larva is to anchor the sand grains, rubble , etc. with silk. Within the covering of rubble thus constructed the larva spins its cocoon, so that at the end of spinning the sand grains, etc. are atta ched to the outside of the cocoon (Donisthorpe, 1927). Observations show that these early spinning movemen ts (incipient sp inn ing movements) occur some time before the larva is covered with rubble and they maybe part of the stimulus situation which elicits the cover ing responses in the workers and queen. Experiments with anaes the t i zed larvae migh t help to answer this quest ion. Worker larvae seem to have a 5-10 hour period of inc ipient spinning movements before cover ing with rubble is complete, but observation under the binocular microscope indica tes that no silk is extruded during these incipient spinning movements . The tactilest imuli from the part icles of rubble m a y elicit ext rus ion of silk in the larva . At least , it seems that the tact ilest imul i from the part icles are necessary for the continuation of the spinning movemen t s . Thus, without attention from the queen or workers a larva will soon work its way out of a pile of sand grains s imply b y per forming the spinning movements . When larvae under piles of rubble are isolated from workers, they cease their spinning movements in a short while once they have worked the i r way out of the rubble . Normally the queen or workers cover the larvae up again whenever a large portion of the larva l body becomes free of rubblepossibly chemical stimuli from the larva l cut icle elicit the cover ing responses. Larvae frequently become uncovered during these early spinning movements and are re-covered by the queen or workers.

Makalelerin bazılarında sıkıntılar olabilir. Düzenlemeye uğraştım ama çok bozuk olanlar vardı.

Ek olarak forumda mesajlarıma yanıt vermeyin lütfen. Sizinle tartışmaya girmeyeceğim. Çünkü tartışmayı bilmiyorsunuz. Sadece konudan bağımsız şeylerden bahsedip duruyorsunuz. Eğer bu konu ile ilgili bir araştırma yapıp öncül sunacaksanız bekliyorum.
Safsata olmayan gözlem ve araştırmalarımı vatanım gibi savunmaya devam edeceğim elbette. Emin olmadığınız şeylere "safsata" dememenizi tasvip ederim.

İyi günler herkese :coffee:

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Zavallı KaraŞimşek masumca konu açmıştı oysaki 😩😩

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sığmadığı için 2 mesaj halinde atıyorum
Ekli dosyayı görüntüle 17185

11.It is known that no spinning of the ant cocoon can occur until s and grains , smal l pieces of wood, or o ther rubble have been placed over the la rva by the queen or workers (Wheeler, 19i0). Since sp inn ing occurs unde r this rubble pile, no observations seem to have been made in the way in which the cocoon is constructed. This paper describes the movement patterns involved in cocoon construction. Because of the difficulty of observation , the analysis of the movement patterns is based on data from relatively few larvae. Extensive data were collected from only three larvae, but short observations were made on many more which confirmed the description of the basic movement patterns . During most of the larval stage the larva shows little movement . Strong movement begins a short while before the cocoon is spun and the first action of the larva is to anchor the sand grains, rubble , etc. with silk. Within the covering of rubble thus constructed the larva spins its cocoon, so that at the end of spinning the sand grains, etc. are atta ched to the outside of the cocoon (Donisthorpe, 1927). Observations show that these early spinning movemen ts (incipient sp inn ing movements) occur some time before the larva is covered with rubble and they maybe part of the stimulus situation which elicits the cover ing responses in the workers and queen. Experiments with anaes the t i zed larvae migh t help to answer this quest ion. Worker larvae seem to have a 5-10 hour period of inc ipient spinning movements before cover ing with rubble is complete, but observation under the binocular microscope indica tes that no silk is extruded during these incipient spinning movements . The tactilest imuli from the part icles of rubble m a y elicit ext rus ion of silk in the larva . At least , it seems that the tact ilest imul i from the part icles are necessary for the continuation of the spinning movemen t s . Thus, without attention from the queen or workers a larva will soon work its way out of a pile of sand grains s imply b y per forming the spinning movements . When larvae under piles of rubble are isolated from workers, they cease their spinning movements in a short while once they have worked the i r way out of the rubble . Normally the queen or workers cover the larvae up again whenever a large portion of the larva l body becomes free of rubblepossibly chemical stimuli from the larva l cut icle elicit the cover ing responses. Larvae frequently become uncovered during these early spinning movements and are re-covered by the queen or workers.

Makalelerin bazılarında sıkıntılar olabilir. Düzenlemeye uğraştım ama çok bozuk olanlar vardı.

Ek olarak forumda mesajlarıma yanıt vermeyin lütfen. Sizinle tartışmaya girmeyeceğim. Çünkü tartışmayı bilmiyorsunuz. Sadece konudan bağımsız şeylerden bahsedip duruyorsunuz. Eğer bu konu ile ilgili bir araştırma yapıp öncül sunacaksanız bekliyorum.

Safsata olmayan gözlem ve araştırmalarımı vatanım gibi savunmaya devam edeceğim elbette. Emin olmadığınız şeylere "safsata dememenizi tasvip ederim.

İyi günler herkese :coffee:
Oturup 1 saat araştırma yapmışsınız, keşke önce bi' hatanızı kabul etmeyi öğrenseydiniz. Bir cümlelik baştaki kaynağınızla size katılmam işten bile değildi. Sanki tartışmanın konusu, tutunarak/tutunmayarak koza örer mi/örmez mi? cümlesini bir cümle ile kesin ve net bir biçimde yanıtlamanız değil de araştırmanızmış gibi konuşuyorsunuz. Uğraşamayacağım. Ne demeye çalıştığımı anlayanlar anladı zaten.
Bu sebeple size olan cevabım:

Tamam.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Oturup 1 saat araştırma yapmışsınız, keşke önce bi' hatanızı kabul etmeyi öğrenseydiniz. Bir cümlelik baştaki kaynağınızla size katılmam işten bile değildi. Sanki tartışmanın konusu, tutunarak/tutunmayarak koza örer mi/örmez mi? cümlesini bir cümle ile kesin ve net bir biçimde yanıtlamanız değil de araştırmanızmış gibi konuşuyorsunuz. Uğraşamayacağım. Ne demeye çalıştığımı anlayanlar anladı zaten.
Arkadaşım, benim hatam falan yok. Sen kendi hatanı kabul etmelisin asıl. Hala daha beni suçluyorsun inanılmaz ya :D Sabahtan beri beni kaynak diyerek darlıyorsun. Sana bu durumun basitliğini anlatmaya çalıştığımda da anlamadın. Mecbur olarak araştırdım ve cevabımı verdim. Hatayı kabullenmeyi sizin öğrenmeniz gerekiyor. Konunun başından beri aynı şeyi savunuyorum, haklı olduğumu kanıtladım ve hala benim hatalı olduğumu iddia ediyorsun. Net bir şekilde yanıtladım, çünkü verdiğim bilginin doğruluğundan eminim. Emin olmasaydım net olarak tavrımı koymazdım. Uğraşmayacağım diyip hala beni hatalı iddia edip gitmeye çalışıyorsun.

Görükremin

Nanitik
Üye

Tamam.
Ne demeye çalıştığını cidden anlamıyorum. Bence hatanı kabullenmelisin boşuna uzatmaya gerek yok.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Arkadaşım, benim hatam falan yok. Sen kendi hatanı kabul etmelisin asıl. Hala daha beni suçluyorsun inanılmaz ya :D Sabahtan beri beni kaynak diyerek darlıyorsun. Sana bu durumun basitliğini anlatmaya çalıştığımda da anlamadın. Mecbur olarak araştırdım ve cevabımı verdim. Hatayı kabullenmeyi sizin öğrenmeniz gerekiyor. Konunun başından beri aynı şeyi savunuyorum, haklı olduğumu kanıtladım ve hala benim hatalı olduğumu iddia ediyorsun. Net bir şekilde yanıtladım, çünkü verdiğim bilginin doğruluğundan eminim. Emin olmasaydım net olarak tavrımı koymazdım. Uğraşmayacağım diyip hala beni hatalı iddia edip gitmeye çalışıyorsun.
Ben telepatiden anlamıyorum, nereden anlamamı bekliyorsun senin net olarak tavrının bir kaynağa dayalı olduğunu? "Hasan kaynak olmadan bir şeyi savunmaz" diye kendimi mi avutayım? Bende her insan gibi sorguluyorum hocam konu neden bu kadar uzadı? Bu 2+2 gibi kadar düz bir mantık. Ayrıca teşekkür ediyorum uğraştığın kaynaklar için.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Birbirimizi anlamayacağız, ne sen hatalı olduğunu kabul edeceksin ne de ben. Her zaman öyle olur bu tarz tartışmalarda zaten. Ben ikimizi de yormak istemiyorum, yeterince birbirimizi üzdük. Saygı da kusur ettiysek affola. Özür diliyorum ben şahsım adına. Haklı/haksız düşünmeden. İyi akşamlar. İsteğiniz üzere size cevap vermemeye dikkat ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...