Protein eksikliğinden kaynaklı oluyor
Buna kaynağım yok maalesef, çoğu formica kolonimde aynı sorunu yaşadım. Besin eksikliğinde koza örmeme durumu sıklıkla oluyordu. Normalde koloniler içerisinde kozalı ve kozasız olanlar mevcutlar fakat tüm pupaların kozasız olması protein veya besin eksikliğinden kaynaklı oluyor gözlemimceKaynak belirtebilir misiniz?
Yabancı hobiciler bazı pupalar sadece aptal oldukları için koza örmediklerini söylemişti. Üstüne bunu yazdığını görünce kaynağı merak ettim, problem değil eğer gözlemlere dayanarak söylediyseniz bilmiyorum, bu tarz kaynak bulamadığımız yerlerde gözlemlere güvenmek mantıklı olabilir, ki pek sanmıyorum.Buna kaynağım yok maalesef, çoğu formica kolonimde aynı sorunu yaşadım. Besin eksikliğinde koza örmeme durumu sıklıkla oluyordu. Normalde koloniler içerisinde kozalı ve kozasız olanlar mevcutlar fakat tüm yumurtaların kozasız olması protein veya besin eksikliğinden kaynaklı oluyor gözlemimce
Tabii ki de kaynak olması daha iyi olurdu. Koza örüp örmedikleri ile başka bir konuda konuşmuştuk fakat o 'neden bazı karıncalar örer,bazıları örmez' üzerine bir konuydu.Yabancı hobiciler bazı pupalar sadece aptal oldukları için koza örmediklerini söylemişti. Üstüne bunu yazdığını görünce kaynağı merak ettim, problem değil eğer gözlemlere dayanarak söylediyseniz bilmiyorum, bu tarz kaynak bulamadığımız yerlerde gözlemlere güvenmek mantıklı olabilir, ki pek sanmıyorum.
Böcek veriyorum yemiyorlar ama beğenmiyorlar galibaProtein eksikliğinden kaynaklı oluyor
Protein eksikliğinden kaynaklı oluyor
Doğru değil bunlar. Koza olması için tutunacak kaymayan bir yüzey lazım, yoksa koza saramaz. @KaraŞimşek bir zararı olmaz koza olmamalarının.Yabancı hobiciler bazı pupalar sadece aptal oldukları için koza örmediklerini söylemişti. Üstüne bunu yazdığını görünce kaynağı merak ettim, problem değil eğer gözlemlere dayanarak söylediyseniz bilmiyorum, bu tarz kaynak bulamadığımız yerlerde gözlemlere güvenmek mantıklı olabilir, ki pek sanmıyorum.
Bu mantıkla gidersekte tüpte bakan hobicilerin hiç birinde koza örme durumu olmaması gerekiyorDoğru değil bunlar. Koza olması için tutunacak kaymayan bir yüzey lazım, yoksa koza saramaz. @KaraŞimşek bir zararı olmaz koza olmamalarının.
Kaynak var mı?Doğru değil bunlar. Koza olması için tutunacak kaymayan bir yüzey lazım, yoksa koza saramaz. @KaraŞimşek bir zararı olmaz koza olmamalarının.
Hayır öyle bir şey olması gerekmiyor. Genellikle diğer broodları ya da pamuğu kullanıyorlar zaten bunun için. Kullanmadıklarında da koza sarmıyor zaten dediğim gibi.Bu mantıkla gidersekte tüpte bakan hobicilerin hiç birinde koza örme durumu olmaması gerekiyor
Bunun için kaynak istemenize şaşırdım açıkçası, bu genel basit bilgilerden çünkü. Bununla ilgili bir makale yazıldığını sanmıyorum. Kendim dışında birçok hobici arkadaşımdan da bunun doğruluğunu teyit etme fırsatım oldu. Ban güvenmiyorsanız kendiniz deneyin, ne diyeyim.Kaynak var mı?
Teşekkürler.Larvalar koza örmek için sabitlenebilecek bir şeye ihtiyaç duyuyor. @Kraussei'nin dediği gibi diğer kozalar, larvalar ve hatta düzenlerde kullanılan silis kum, pamuk gibi malzemeler de bu aşamada yardımcı oluyor. Larva kozanın ilk ağlarını sabit duran kısımlara örüyor. Sabit durmasından faydalanarak da dönerek diğer kısımları örüyor. Linkteki videoda bu ana tanıklık edebilirsiniz:
Bhçeden bulduğum böcekler ileHangi böcekten veriyorsunuz acaba?
Canlı yem edininiz. Doğadan topladığınız böcekleri verip koloninizi tehlikeye atmayınBhçeden bulduğum böcekler ile
Teşekkürler video için.Larvalar koza örmek için sabitlenebilecek bir şeye ihtiyaç duyuyor. @Kraussei'nin dediği gibi diğer kozalar, larvalar ve hatta düzenlerde kullanılan silis kum, pamuk gibi malzemeler de bu aşamada yardımcı oluyor. Larva kozanın ilk ağlarını sabit duran kısımlara örüyor. Sabit durmasından faydalanarak da dönerek diğer kısımları örüyor. Videodan bu ana tanıklık edebilirsiniz:
Size güvenmekle ilgisi yok, kaynak istemek, konu hakkında bilgi edinmeye çalışmak en doğal haklarımızdır. Bunu güven ile bağdaştırıyorsanız sizin bileceğiniz iş.Hayır öyle bir şey olması gerekmiyor. Genellikle diğer broodları ya da pamuğu kullanıyorlar zaten bunun için. Kullanmadıklarında da koza sarmıyor zaten dediğim gibi.
Bunun için kaynak istemenize şaşırdım açıkçası, bu genel basit bilgilerden çünkü. Bununla ilgili bir makale yazıldığını sanmıyorum. Kendim dışında birçok hobici arkadaşımdan da bunun doğruluğunu teyit etme fırsatım oldu. Ban güvenmiyorsanız kendiniz deneyin, ne diyeyim.