hasany
Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Selam arkadaşlar. Bu sezon bolca Prenolepis nitens toplama şansım oldu. Hakkında pek fazla tecrübem ve bilgim olan bir tür değil açıkçası. En çok bildiğim şey ise genelde insanlar bu türden koloni kuramıyor veya çok büyütemiyor. Ben de sebebini merak ettiğim için onlarca P. nitens kraliçesi topladım ve tekli, ikişerli, üçerli ve beşerli olarak kraliçeleri tüplere ayırdım. Hepsi aynı sıcaklıkta ve yaklaşık olarak aynı nem oranında kalacaklar. Şu an oda sıcaklığında denemeye başladım. Eğer bu sıcaklık başarısız olursa sıcaklığı arttırmayı veya azaltmayı deneyeceğim. Merak ettiğim şeylerden birisi de yabancı bir kaynakta multi olarak daha çok başarılı oldukları yazıyordu. Bunun gerçek olup olmadığını denemek için bir sürü multi koloni de yaptım.

Bu deney için elimde:
8 tane 2'li
6 tane 3'lü
2 tane 5'li multi queen bulunuyor.

Ve 25 tane de tek kraliçe mevcut.
Doğayı kuruttuğumu düşünmeyin denk geldiğim uçuş inanılmaz büyüktü almadıklarımın sayısı çok daha fazladır. Siz zaten konuyu biliyorsunuz, uçuş yapan kraliçelerin çoğu doğal yollarla ölüyor.
Sonuçları sizlerle paylaşacağım tabii ki. Uzun bir süreç olacak, umarım güzel koloniler kurabilirim.

Bu deney için elimde:
8 tane 2'li
6 tane 3'lü
2 tane 5'li multi queen bulunuyor.

Ve 25 tane de tek kraliçe mevcut.
Doğayı kuruttuğumu düşünmeyin denk geldiğim uçuş inanılmaz büyüktü almadıklarımın sayısı çok daha fazladır. Siz zaten konuyu biliyorsunuz, uçuş yapan kraliçelerin çoğu doğal yollarla ölüyor.
Sonuçları sizlerle paylaşacağım tabii ki. Uzun bir süreç olacak, umarım güzel koloniler kurabilirim.