pheidole olduğunu düşünüyorum çünlü petiolesi yüksek ve renkleri sarımtrak bi karınca sizce cinsi ne(pek net çekemedim pardon)
Kendiniz söylediniz konuşmak için konuşuyorum, keyifli oluyor diye farklı bir konuda. Daha yeni tür listesi paylaştım. Solenopsis Türkiye'de yok demeden önce açıp listeye bakmanız 15 saniye sürmez. Ya da öyle bildiğinizi ama yanlış olabileceğini ifade edebilirsiniz. Kesin konuşup yanlış bilgi verirseniz bu sizin hatanız olur. Her konuya yorum yapmak zorunda değilsiniz. Bilginizin olduğu konularda dilediğiniz kadar konuşun. Ama konuşmuş olmak için bilgi "sallamayın"Konuşmak için konuşmuyorum ki. Solenopsis ülkemizde yok diye biliyorum. Tamam bundan sonra mesaj atılan forumlarda konuşmam.
Haklı olabilir haklı ise ben zaten kendimi haklı çıkarmaya çalışmam. Sadece araştırdığım kaynaklarda öyle görüp yazdım zaten bu forumda birbirimizin bilgi eksiklerini kapatmamız gerekmiyor mu? Eğer ki haksızssam özür dilerim.Konu kapatılabilir mi? Efekan daha dikkatli ol, yanlış biliyor olabilirsin düzeltirsin sonra @Pratensis hocam haklı bu konuda maalesef
Dediğim gibi konuşmak için konuşmadım burada. Bazen can sıkıntısından bazı konulara yazıyorum ama her zaman değil. Ben yanlış bilgi verdiysem bugüne kadar özür diledim zaten. Emin olmadığım zaman bunu söylüyorum zaten. Ayrıca ben yanlış bilgi vermek için sallamam.Kendiniz söylediniz konuşmak için konuşuyorum, keyifli oluyor diye farklı bir konuda. Daha yeni tür listesi paylaştım. Solenopsis Türkiye'de yok demeden önce açıp listeye bakmanız 15 saniye sürmez. Ya da öyle bildiğinizi ama yanlış olabileceğini ifade edebilirsiniz. Kesin konuşup yanlış bilgi verirseniz bu sizin hatanız olur. Her konuya yorum yapmak zorunda değilsiniz. Bilginizin olduğu konularda dilediğiniz kadar konuşun. Ama konuşmuş olmak için bilgi "sallamayın"
Yazmanız iyi olmuş. Ben haksızlığa göz yumamam bu ben olsam bile. İyi niyetli olduğunuzu biliyorum. Sadece biraz kırıldım. Bu hobiler yeni başlayanlardanım belki biliyorsunuzdur. Bunuda söylemeliyim ki her zaman araştırıyorum. Ben sırf konuşmak içinde yanlış bilgi vermem demek ki araştırdığım kaynak yanlış imiş.Kötü niyetli olmadığınızı biliyorum zaten. Ben de iyi niyetle yazıyorum. Ama daha önce de cins tespitlerinde de gördüm, burada da gördüm. Yazma ihtiyacı hissettim.
Bunu biliyorum. Prantensisin yazmış olunduğu bir rehber.Türkiye'de Kayda Alınmış Karınca Türleri
ㅤㅤ -AENİCTUS Aenictus rhodiensis -APHAENOGASTER Aphaenogaster aktaci Aphaenogaster balcanica Aphaenogaster burri Aphaenogaster depressa Aphaenogaster epirotes Aphaenogaster equestris Aphaenogaster festae Aphaenogaster gibbosa Aphaenogaster hamaensis(?) Aphaenogaster holtzi Aphaenogaster...karincaciftligim.com
Bakarım sağol.Kaynak bir yazı. Buradan artık bakabilirsin![]()