Pheidole kraliçeleri işçi çıkarmıyor :(

Misshuppi

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce buldum bunları. Resimde gördüğünüz gibi 2 tane iri bir şey var, geri kalan küçük yumurta. 2 aydır böyle, daha bir işçi çıkarmadılar. Neden böyle oluyor, anlamış değilim. Kanatsız buldum, 2’sinin de döllenmiş olduğunu düşünüyorum. Neden olduğunu cidden anlamadım, bilen var mı? Tetramorium larda da böyle oluyor, bende hep.

IMG_20250904_185200.jpg

Ozansimsek00

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce buldum bunları. Resimde gördüğünüz gibi 2 tane iri bir şey var, geri kalan küçük yumurta. 2 aydır böyle, daha bir işçi çıkarmadılar. Neden böyle oluyor, anlamış değilim. Kanatsız buldum, 2’sinin de döllenmiş olduğunu düşünüyorum. Neden olduğunu cidden anlamadım, bilen var mı? Tetramorium larda da böyle oluyor, bende hep.

Ekli dosyayı görüntüle 68848
Hocam baska kraliçelerinizde de oluyorsa cok strese sokuyor olabilirmisiniz acaba?

BahadirSarp

Asker
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 68848
Bazen kraliçeler şöyle bir kısır döngüye giriyor yumurtluyorlar yumurtalar larvaya dönmeye başlıyor ve protein istekleri oluyor ama kraliçeler bu proteini sağlayamıyor protein kazanmak için larvaları yiyorlar sonra tekrar yumurtluyor ve yine aynı döngü kısacası protein verin eğer tüpte küf vs pislik varsa transfer edin.

Şekerli su veriyor musunuz?
Şekerli su ile alakalı bir durum değil.

Emirdemir43

Media
Üye
Bazen kraliçeler şöyle bir kısır döngüye giriyor yumurtluyorlar yumurtalar larvaya dönmeye başlıyor ve protein istekleri oluyor ama kraliçeler bu proteini sağlayamıyor protein kazanmak için larvaları yiyorlar sonra tekrar yumurtluyor ve yine aynı döngü kısacası protein verin eğer tüpte küf vs pislik varsa transfer edin.

Şekerli su ile alakalı bir durum değil.
Döngü nasıl bozulacak? Hocam

Misshuppi

Yumurta
Üye
Hocam zaten protein denedimde yemediler 1 gün durdu aldım mecburen kararmıştı

Emirdemir43

Media
Üye
Bilmem olabilir ben hiç yediğini görmedim sadece bal veya şekerli su içtiğini gördüm tür ne senin?

anakin

Intercaste
Üye
Yok benim koloni beya iştahlı hiç böyle bir sorun yaşamadım buzdolabına atmakla alakalı bir çözüm vardı Anakin hocamın destek alabilirsiniz @anakin.
Ben şu anda deniyorum yani henüz olumlu yada olumsuz bir sonuç alamadım, iştahları arttı sadece. Hem benim durumumda bir koloni söz konusu hem de sorun sebepleri faklı olabilir ama iştah konusunda bence etkisi var o yüzden deneyebilirsiniz. Yukarıda hocalarımın dedikleri gibi haftada 1 gün protein ve 2 gün de şekerli su (enerji vermesi açısından) gibi hafif bir beslemeyle bekleyebilirsiniz. Eğer yiyecekleri yemezlerse ilk önce besin çeşidi değiştirin, eğer hiç bir şey yemezlerse 15 gün aç kalmadan benim denediğim şeyi deneyebilirsiniz. 1 gün civarı güzelce 1-2 kat bir havlu yada bezle sararak buzdolabında bekletin. Sonra 6-7 saat karanlıkta tek başına bırakın ama dediğim gibi işe yarayacağının garantisini veremem. Bu yöntemi de bana @samet_56 hocam önermişti, o daha çok bilgi sahibidir bu konuda. Bahsi geçen konu da bu bu arada:

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Larvaları bir kaç farklı açıyla tekar çekip atabilir misiniz?