Pheidole kraliçeleri işçi çıkarmıyor :(

Emirdemir43

Media
Üye
Yok enerji sağlıyor tamam ben hiç yavrularını büyütemeyen bir kraliçe görmedim sadece myrmica kraliçemin işçi çıkarması için tüketiğini gördüm ama ona da gerekli zaten tetramorium kendi işçisini dışardan protein almadan büyütebilir diye biliyorum niye büyültemiyor bazı kraliçeler hocam?

anakin

Intercaste
Üye
Yok enerji sağlıyor tamam ben hiç yavrularını büyütemeyen bir kraliçe görmedim sadece myrmica kraliçemin işçi çıkarması için tüketiğini gördüm ama ona da gerekli zaten tetramorium kendi işçisini dışardan protein almadan büyütebilir diye biliyorum niye büyültemiyor bazı kraliçeler hocam?
Kısacası ilk işçi çıkana kadar besine ihtiyaç duymayan kraliçelere claustral, duyan kraliçelere semi-claustral denir. Claustral dediğim olayda kraliçe uçuşa geçmeden önce besin depolar ayrıca kanatlarının bağlı olduğu ve uçuktan sonra işlevini yitiren kasları besin olarak kullanır ve besine ihtiyaç duymaz fakat bu süre sonsuz değildir. Cinsden cinse değişse de söz konusu olan pheidolelerde 1 ay, 1,5 ay sonra bu besin deposu biter. Eğer bu süreç içerisinde işçi elde edilemezse kraliçe artık üreyebilmek için besine ihtiyaç duyar.

anakin

Intercaste
Üye
1 kraliçe + 1 depo = 1,5 ay

2 kraliçe + 2 depo = 1,5 ay

İşçi çıkmamasının bir çok sebebi olabilir. Döllenmemiş olabilir, strese mağruz kalmış olabilir, verimsiz olabilir gibi gibi bir sürü olasılık var. Ayrıca lüften saygı çerçevesinden çıkmayalım.

Emirdemir43

Media
Üye
Bir şey demedim ki kardeşim kötü bir şey mi?