Bende de aynısı oldu ben transfer yaptıktan sonra 2-3 güne suyu kırmızı pembe bir renk oldu bence yinede transfer yap.Sizce bu pamuktaki şeyler nedir, transfer gerekli mi?
Hocam, 15-20 işçili bir Messor kolonisini ne kadar sürede bir transfer yapmak mantıklı? Yuvaları kirlense bile değiştirmemekten yana oluyorum bu kadar göze batacak hatta küf/mantar mı diye şüphelenmeye yer bırakmadan fakat o zaman da strese gireceklerinden korkuyorum, sizin öneriniz ne olur? Ne kadar sıklıkla değiştirmek sağlıklı ve ne gözlemlersem transferi azaltıp/ stres düzeyini düşürmek adına kendi hallerine bırakmalıyım?Tam net gözükmediğinden bir şey söylemem zor ama ben pamukta göze batacak kadar bir pislik olduğunda direkt transfer yapıyorum. Hem daha güzel bir görüntü oluyor hem de risk almamış oluyorum.
Bence siz de transfer yapın.
Tehlikeli bir mantara benziyor kraliçenin ölümü ile sonlanabilir transfer yapılması uygun olur.Sizce bu pamuktaki şeyler nedir, transfer gerekli mi?
Hocam pamuğun pembeleşmesi ölümcül olabiliyor. Transfer etmelisiniz.Bende de aynısı oldu ben transfer yaptıktan sonra 2-3 güne suyu kırmızı pembe bir renk oldu bence yinede transfer yap.
Bu haftada verdiğiniz canlı yem miktarına ve tüpün ne kadar sürede ne kadar kirlendiğine bağlı olarak değişir. Eğer sadece tüpte bakıyorsanız ve ağızı pamuk ile kapalıysa içeriye temiz hava fazla girmez bu da mite oluşumunu tetikleyebilir. (mesela ciddi bir pislik durumu veya canlı yemin fazla tüpte bırakılması durumunda) Ama eğer bir outworlde bağladıysanız tüpün ağızı açık olacağından ve içeriye hava daha rahat gireceğinden mite riski daha az olur bu yüzden ağzı açıksa pamuk iyice simsiyah olana kadar transfer yapmasanız bile bence bir sorun olmaz. Ben olsam 15-20 işçili bir messor kolonisini küçük bir outworlde geçirirdim hem mite riski azalırdı hem daha rahat beslerdim hem de transfer kolay olurdu. (yeni bir tüp hazırlayıp eski tüpün bağlı olduğu yerin yanına taktığınızda genelde zaten geçiyorlar)Hocam, 15-20 işçili bir Messor kolonisini ne kadar sürede bir transfer yapmak mantıklı? Yuvaları kirlense bile değiştirmemekten yana oluyorum bu kadar göze batacak hatta küf/mantar mı diye şüphelenmeye yer bırakmadan fakat o zaman da strese gireceklerinden korkuyorum, sizin öneriniz ne olur? Ne kadar sıklıkla değiştirmek sağlıklı ve ne gözlemlersem transferi azaltıp/ stres düzeyini düşürmek adına kendi hallerine bırakmalıyım?
Allahtan transfer ettikten sonra rengi değişti.Hocam pamuğun pembeleşmesi ölümcül olabiliyor. Transfer etmelisiniz.