Pamuktaki mantar

özcan

Media
Üye
Sizce bu pamuktaki şeyler nedir, transfer gerekli mi?

Ekli dosyalar

• 0dbef40d-2e72-428c-a106-5652ee3428ab.jpg
    0dbef40d-2e72-428c-a106-5652ee3428ab.jpg
    65.4 KB · Görüntüleme: 34

temnothorax

Larva
Üye
Sizce bu pamuktaki şeyler nedir, transfer gerekli mi?
Bende de aynısı oldu ben transfer yaptıktan sonra 2-3 güne suyu kırmızı pembe bir renk oldu bence yinede transfer yap.

Ekli dosyalar

• IMG_20250326_153535_517.jpg
    IMG_20250326_153535_517.jpg
    31.5 KB · Görüntüleme: 23

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Tam net gözükmediğinden bir şey söylemem zor ama ben pamukta göze batacak kadar bir pislik olduğunda direkt transfer yapıyorum. Hem daha güzel bir görüntü oluyor hem de risk almamış oluyorum.
Bence siz de transfer yapın.

Arax

Pupa
Üye
Yani ne bilmiyorum ama garanti olsun diye değiştir Bi zararı olmaz

Scelesta

Yumurta
Üye
Tam net gözükmediğinden bir şey söylemem zor ama ben pamukta göze batacak kadar bir pislik olduğunda direkt transfer yapıyorum. Hem daha güzel bir görüntü oluyor hem de risk almamış oluyorum.
Bence siz de transfer yapın.
Hocam, 15-20 işçili bir Messor kolonisini ne kadar sürede bir transfer yapmak mantıklı? Yuvaları kirlense bile değiştirmemekten yana oluyorum bu kadar göze batacak hatta küf/mantar mı diye şüphelenmeye yer bırakmadan fakat o zaman da strese gireceklerinden korkuyorum, sizin öneriniz ne olur? Ne kadar sıklıkla değiştirmek sağlıklı ve ne gözlemlersem transferi azaltıp/ stres düzeyini düşürmek adına kendi hallerine bırakmalıyım?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam, 15-20 işçili bir Messor kolonisini ne kadar sürede bir transfer yapmak mantıklı? Yuvaları kirlense bile değiştirmemekten yana oluyorum bu kadar göze batacak hatta küf/mantar mı diye şüphelenmeye yer bırakmadan fakat o zaman da strese gireceklerinden korkuyorum, sizin öneriniz ne olur? Ne kadar sıklıkla değiştirmek sağlıklı ve ne gözlemlersem transferi azaltıp/ stres düzeyini düşürmek adına kendi hallerine bırakmalıyım?
Bu haftada verdiğiniz canlı yem miktarına ve tüpün ne kadar sürede ne kadar kirlendiğine bağlı olarak değişir. Eğer sadece tüpte bakıyorsanız ve ağızı pamuk ile kapalıysa içeriye temiz hava fazla girmez bu da mite oluşumunu tetikleyebilir. (mesela ciddi bir pislik durumu veya canlı yemin fazla tüpte bırakılması durumunda) Ama eğer bir outworlde bağladıysanız tüpün ağızı açık olacağından ve içeriye hava daha rahat gireceğinden mite riski daha az olur bu yüzden ağzı açıksa pamuk iyice simsiyah olana kadar transfer yapmasanız bile bence bir sorun olmaz. Ben olsam 15-20 işçili bir messor kolonisini küçük bir outworlde geçirirdim hem mite riski azalırdı hem daha rahat beslerdim hem de transfer kolay olurdu. (yeni bir tüp hazırlayıp eski tüpün bağlı olduğu yerin yanına taktığınızda genelde zaten geçiyorlar)