Ben de öyle düşündüm ya milk ya da dumanlı diye. O bahsettiğiniz şeye nasıl bakıyoruz?Evet kuvarsa benziyor daha iyi anlamak için özgül ağırlığına bakabilirsiniz dumanlı kuvarsa benziyor
Hocam ben biraz anlarım ışığa tutmak yerine, oda ışığı altında fotoğraf çekebilirsen,taşın ne olduğunu söyleyebilirim.
Bunlar denizde şans eseri bulduklarım arayıp bulmayı çok istiyorum ama nerelere bakmam gerek benim şehrimde neler var nerelere gitmeliyim çok bilgim yok ama çok ilgim var. Bu taşları çeşitli zımparalar ile parlatma şansım yok mu? Ve alttaki taş kuvars taşına uymuyor sanırım camı çizip bıçak ile çizilmemesi lazımmış sanırsam, ikisinden de hasar alıyor sarı olan.Hocam ikiside kuvars gibi duruyor ama bu taşlarla uğraşmanı önermem. Çünkü eline çok bir şey geçmez daha saydam taşlar bulursun. Ben kendim arayarak ametist,epidotlu ametist,kalsedon,kalsit,kuvars,opal gibi bir sürü daha taş buldum.
Hocam denizde kuvars biraz zor. Bildiğin dağa çıkıp bakabilirsin. Sahil kenarına atılan dev gibi olan kayaların çevresine bak. Dere yataklarına bak, oralarda yukarıdan taşlar zamanla geliyor.Bunlar denizde şans eseri bulduklarım arayıp bulmayı çok istiyorum ama nerelere bakmam gerek benim şehrimde neler var nerelere gitmeliyim çok bilgim yok ama çok ilgim var. Bu taşları çeşitli zımparalar ile parlatma şansım yok mu? Ve alttaki taş kuvars taşına uymuyor sanırım camı çizip bıçak ile çizilmemesi lazımmış sanırsam, ikisinden de hasar alıyor sarı olan.
Daha demin çok güzel bir kanyonda idim saatlerce aradım fakat maalesef tek bir tane bile bulamadım şans... Halbuki zengin bir kanyon idi. Denizde bulma sebebim etrafı maden adaları ile çevrili kıyıya taşlar vuruyor.Hocam denizde kuvars biraz zor. Bildiğin dağa çıkıp bakabilirsin. Sahil kenarına atılan dev gibi olan kayaların çevresine bak. Dere yataklarına bak, oralarda yukarıdan taşlar zamanla geliyor.
Denizde/sahilde hangi taşları bulma ihtimalim olabilir?Hocam denizde kuvars biraz zor. Bildiğin dağa çıkıp bakabilirsin. Sahil kenarına atılan dev gibi olan kayaların çevresine bak. Dere yataklarına bak, oralarda yukarıdan taşlar zamanla geliyor.
Yaşadığın bölgenin jeolojisine göre değişir hocam.Denizde/sahilde hangi taşları bulma ihtimalim olabilir?
Kristal denilebilecek taşları bulamazsın.Denizde/sahilde hangi taşları bulma ihtimalim olabilir?
Kıyıdaki taş öbeklerine baksan daha iyi ıslanmış olanlarda daha iyi ayırt edebilirsin.Denizin içinde mi yoksa kıyıda mı aramak daha mantıklı? Karadenizdeyim
Hocam videolarda gördüğüm uv ışığı ile parlak lekeli taş arıyorlar. Bizim sahillerimizde onlardan var mıdır?Kristal denilebilecek taşları bulamazsın.
Hocam iyi günler, kalsit mineraline benziyor burdan anlamak pek mümkün değil fakat. Süt beyazı kalsit, ay kalsiti adı altında araştırabilirsiniz. Kuvars olduğunu düşünmüyorum, bildiğim kadarıyla kuvars biraz daha kristalize bir mineral.Ekli dosyayı görüntüle 65074Ekli dosyayı görüntüle 65080Ekli dosyayı görüntüle 65081Ekli dosyayı görüntüle 65082hocam bu taşlara kuvars testi yaptım ışığı güzel yayıyor camı çiziyor ve bıçakla çizilmiyor ama emin olamıyorum nasıl daha iyi anlayabilirim
Çok benzeri ama daha şeffafı bende de var. Nadir birşeymi acaba.Ekli dosyayı görüntüle 65133
Bu ne sizce? Toprağın altında buldum.