Özel taşlar, kuvars vb.

Gökdennz

Minör
Üye
Taşlardan anlayan biri var mı acaba? Bulduğum bir kaç parça hakkında soru sormak istiyorum.

güney2012

Media
Üye
Evet kuvarsa benziyor daha iyi anlamak için özgül ağırlığına bakabilirsiniz dumanlı kuvarsa benziyor

pegasuZX

Intercaste
Üye
Hocam ben biraz anlarım ışığa tutmak yerine, oda ışığı altında fotoğraf çekebilirsen,taşın ne olduğunu söyleyebilirim.

Gökdennz

Minör
Üye
Hocam ben biraz anlarım ışığa tutmak yerine, oda ışığı altında fotoğraf çekebilirsen,taşın ne olduğunu söyleyebilirim.
17528224393286829723805180914553.jpg
Hocam bu ışığı en güzel geçireni, sertlik testi de kuvars taşına uyuyor çeşitli zımparalar ile patlatmayı deneyeceğim.17528228968364305139868991558041.jpg
Bu da ışığı çok güzel yansıtıyor, damarlı bir yapısı var fakat sertliği kuvarsa uymuyor ve daha yumuşak bir yapıya sahip.

pegasuZX

Intercaste
Üye
Hocam ikiside kuvars gibi duruyor ama bu taşlarla uğraşmanı önermem. Çünkü eline çok bir şey geçmez daha saydam taşlar bulursun. Ben kendim arayarak ametist,epidotlu ametist,kalsedon,kalsit,kuvars,opal gibi bir sürü daha taş buldum.

Gökdennz

Minör
Üye
Hocam ikiside kuvars gibi duruyor ama bu taşlarla uğraşmanı önermem. Çünkü eline çok bir şey geçmez daha saydam taşlar bulursun. Ben kendim arayarak ametist,epidotlu ametist,kalsedon,kalsit,kuvars,opal gibi bir sürü daha taş buldum.
Bunlar denizde şans eseri bulduklarım arayıp bulmayı çok istiyorum ama nerelere bakmam gerek benim şehrimde neler var nerelere gitmeliyim çok bilgim yok ama çok ilgim var. Bu taşları çeşitli zımparalar ile parlatma şansım yok mu? Ve alttaki taş kuvars taşına uymuyor sanırım camı çizip bıçak ile çizilmemesi lazımmış sanırsam, ikisinden de hasar alıyor sarı olan.

pegasuZX

Intercaste
Üye
Bunlar denizde şans eseri bulduklarım arayıp bulmayı çok istiyorum ama nerelere bakmam gerek benim şehrimde neler var nerelere gitmeliyim çok bilgim yok ama çok ilgim var. Bu taşları çeşitli zımparalar ile parlatma şansım yok mu? Ve alttaki taş kuvars taşına uymuyor sanırım camı çizip bıçak ile çizilmemesi lazımmış sanırsam, ikisinden de hasar alıyor sarı olan.
Hocam denizde kuvars biraz zor. Bildiğin dağa çıkıp bakabilirsin. Sahil kenarına atılan dev gibi olan kayaların çevresine bak. Dere yataklarına bak, oralarda yukarıdan taşlar zamanla geliyor.

Gökdennz

Minör
Üye
Hocam denizde kuvars biraz zor. Bildiğin dağa çıkıp bakabilirsin. Sahil kenarına atılan dev gibi olan kayaların çevresine bak. Dere yataklarına bak, oralarda yukarıdan taşlar zamanla geliyor.
Daha demin çok güzel bir kanyonda idim saatlerce aradım fakat maalesef tek bir tane bile bulamadım şans... Halbuki zengin bir kanyon idi. Denizde bulma sebebim etrafı maden adaları ile çevrili kıyıya taşlar vuruyor.

SasuKe1

Pupa
Üye
Denizde/sahilde hangi taşları bulma ihtimalim olabilir?

SasuKe1

Pupa
Üye
Denizin içinde mi yoksa kıyıda mı aramak daha mantıklı? Karadenizdeyim

Gökdennz

Minör
Üye

Mathilda

Yumurta
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 65074Ekli dosyayı görüntüle 65080Ekli dosyayı görüntüle 65081Ekli dosyayı görüntüle 65082hocam bu taşlara kuvars testi yaptım ışığı güzel yayıyor camı çiziyor ve bıçakla çizilmiyor ama emin olamıyorum nasıl daha iyi anlayabilirim
Hocam iyi günler, kalsit mineraline benziyor burdan anlamak pek mümkün değil fakat. Süt beyazı kalsit, ay kalsiti adı altında araştırabilirsiniz. Kuvars olduğunu düşünmüyorum, bildiğim kadarıyla kuvars biraz daha kristalize bir mineral.