Outworld kapak

Mikrox

Minör
Üye
Plexiden böyle bir outworldüm var fakat üstü açık. Messor türü karıncamın işçileri tırmanıp bunun üstünden kaçabilir. Elimde floun yok ve bu otutworldün üstüne açılır kapanır bir sistem yapmak istiyorum. Fakat sorun şu bu outworldun üst kenarları girintili çıkıntılı yani kapağı koyacağım yer sıfır bir şekilde oturmuyor. Buraya ne yapacağımı bilmiyorum. Dediğim gibi üstten içerinin görülmesini istiyorum ama kaçış önemli. Yanda görünen delikler önemsiz onları pamuk ile tıkayacağım. Üst kısma açılır kapanır ve kaçış öneleyecek nasıl bir sistem yapmam gerekli? Plexiyi oturturken üstteki kısımların girdi çıktısını görmedim ve şuan düzeltme imkanım yok.
Aklımdaki bir fikirde şöyle:
Screenshot_20260610_115116_Sketchbook.jpg
Mor taralı yere 2cm içeriye çıkıntılı plexiden çerçeve yapacağım. Ardından mor taralı yer üstten düzeneleceği için üste direktmen önceden kestirdiğim camı yerleştireceğim. Yinede buradan kaçış olma imkanı nedir?
Fikirlerinizi alabilirim.
20260610_115405.jpg

20260610_115401.jpg

güney2012

Media
Üye
Hocam kaçma imkanları olcağını sanmıyorum bir de bahsettiğiniz gibi bir sistem yapacaksanız ortaya cam değil sineklik tarzı bir şey yapıştırmalısınız ama risk almak istemiyorsanız floun kullanmanız daha doğru olur

Mikrox

Minör
Üye
Hocam kaçma imkanları olcağını sanmıyorum bir de bahsettiğiniz gibi bir sistem yapacaksanız ortaya cam değil sineklik tarzı bir şey yapıştırmalısınız ama risk almak istemiyorsanız floun kullanmanız daha doğru olur
Sineklik delikleri çok büyük hocam öncedende denediğim kolonilerim oldu ama olmuyor. Flounda ise kaçma imkanı floun eskiyince yüksek. Floun işine pek girmek istemedim ama yinede çare kalmazsa deneyeceğim. Hava deliklerini yanlara açtım oralara pamuk tıkayacağım ve öyle deneme yapacağım. Hava alma konusunda sorun olacağını sanmam ama dediğim yöntemi deneme yapacak gibiyim. Teşekkürler fikriniz için.

güney2012

Media
Üye
İnternette mikro sineklikler satılıyor benim messorlarımın sisteminde de sineklik var ben şuana kadar kaçan karınca görmedim1000131022.jpg

Mikrox

Minör
Üye
İnternette mikro sineklikler satılıyor benim messorlarımın sisteminde de sineklik var ben şuana kadar kaçan karınca görmedimEkli dosyayı görüntüle 78992
Bunlar mikro gözenek paslanmaz teller, ben normal sinekliklerden kastetmiştim. Evet bunlardan kaçan olmuyor. Şimdilik geçici bir çözüm bulup ardından bu yönteme geçeceğim. Teşekkürler.