BÜYÜK GÜNCELLEMELER
Akvaryum
Evet arkadaşlar, uzun zamandır canlılarla alakalı çok bir güncelleme paylaşmıyorum bu gün şöyle tüm canlıları paylaşmak istedim. Hepsini ayrı mesajlar halinde paylaşıcam o yüzden tek bunu paylaştım sanmayın.
Öncelikle yeni kurduğumuz karides akvaryumunun gidişatı çok iyi gidiyordu fakat şu an büyük bir nematod problemi var. Nematod dediğimiz kurtçuklar suyun içinde dolaşıyor, ne kadar zararsızda olsalar akvaryumun içinde çok kötü ve tiksindirici duruyor. Buna çözüm olarak su değiştirme sıklığımı arttırıcam ya da büyük akvaryumdaki neon tetraları bir süreliğine bu tanka alıcam ve kurtçukları yemelerini sağlayacağım. Şu anlık aklımdaki fikirler bunlar. Bilgisi olan kişiler görürlerse bu yazıyı yardımcı olurlarsa çok memnun olurum, ek tavsiye vs.
Şöylede bir fotoğraf paylaşmak istedim akvaryumun fotoğrafı ama biraz karanlık çıkmış.
DEVAMI
Lasius Cyprus
Evet arkadaşlar bu gün Cyprus kolonimizin 2,5 haftalık açlıktan sonra ilk kez protein verdim. Daha doğrusu verebildim, kurtlar gelmek bilmedi. Ancak deneyimlerime göre 2 günde bir ballı su ile bu canlıları yaşatabiliriz (Zor durumlar için). Zaten karıncaların hayatsal becerilerini kullanmaları için karbonhidrata ihtiyaçları var, proteine değil. Şu anlık hiç sıkıntı yok, un kurdunu koyduktan 2 dk sonra tüm hepsini yuvalarına taşıdılar. Ama hala bitirmediler bir parçayı dışarı attıklarında alıcam çöplerini.
Bir kaç fotoğrafta bırakayım.
Kraliçemiz