YENİDEN BAŞLIYORUZ
Evet dostlar yaklaşık 2-3 ay gibi bir süre ardından tekrar günlüğe bir şeyler yazayım dedim. Malum yeni liseye geçtiğimden derslerin yoğunluğuydu ödevlerdi falandı filandı foruma ve hobiye biraz ara vermem gerekti ama son 2-3 haftadır tekrardan çalışmalara geri döndüm, farklı 2 outworld tasarımı yaptım şuan bir tanesini denemekteyim. Karınca e karides akvaryumuyla alakalı güncellemeleri de paylaşıcam.
LASİUS KOLONİSİ
Lasius kolonimizin kraliçesini bulalı yaklaşık 5 ay oldu ve şuan yaklaşık olarak 30 işçi mevcut. Kendilerine minik bir outworld yapmıştık ama hem rahat olsun hem de denme amaçlı onları daha büyük bir outworlde almaya karar verdim bu yazıyı yazmadan 5 dk önce geçirdim yeni outworldlerine onunda fotoğraflarını aşağıya koyuyorum. Kraliçemiz ve karıncalar çok sağlıklı, verim yüksekti aslında ama son zamanlarda biraz düştü gibi hissediyorum, kış uykusuna yatırmayı planlıyorum ama nasıl yatıracağımı bilmiyorum detaylı bir araştırma yapmam gerekiyor gibi duruyor.
outworld ve kolonimizin bir kaç fotoğrafı (güncel)
KARİDES AKVARYUMU
Bir zamanlar karides akvaryumu kurmuştuk fakat ne bir karides almıştık ne de farklı bir şey, alamamamım sebebi gittiğim akvaryumcular sadece balık satmakta karideslerin olduğu tanklarda çok kirli ve canlılar çok bitkin ve sağlıksız görünüyorlardı. Bundan dolayı alamamıştım fakat beklediğim bir sitede stoklar yeniden gelince hemen sipariş verdim daha fazla beklemedim zaten 3 ay oldu akvaryumu kuralı diyerekten aldım karidesleri. İlk defa karides besleyeceğim bu yüzden biraz da deneme yanılma olacak gibi görünüyor ama ben yine de en sağlıklı ve en doğru şekilde bakabilmek için elimden geleni yapıcam şimdilik 3 çeşit yem seçtim ne kadar doğrudur bilmiyorum. Yapay zekaya danıştım biraz.
Ana yem haftada 3 gün...
Pigment çubuğu, tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum ama galiba karideslerin renklerini daha güzel ve daha dolu dolu gösteriyor sanırsam denemek için aldım haftada 1 gün vereceğim çubukları 2 ye bölüp...
Casuarina kozalağı, karidesler bununla da beslendiğinden her iki haftada bir 2 tane atacağım akvaryuma...
Son olarakta akvaryumun ve karideslerin çok iyi olmasa fotoğrafları...

Canlılarla alakalı güncellemeler bunlardı bunlar dışında iki adet daha konu var. İlki biraz önce bahsettiğim outworld meselesi, içine tüpü koyabileceğimiz boyutlarda 15x15x15 pleksi bir outworld yaptım.
Aynı zamanada hala fotoğraf çekmeye devam ediyorum yeni lenste sipariş ettim şuan kullandığım biraz kötü sanırsam ya da ben beceriksizim.
Şu anlık 3 ayda toplam gelen büyük diyebileceğimiz güncellemeler bunlardı okuyan herkese teşekkürler haftalık olarak güncelleme oldukça yine yazmaya devam ederim diye düşünüyorum.
Tekrardan buraya kadar okuyan herkese teşekkürler...