GÜNLÜK DEVAM EDİYOR:
Yeni Bitkili Karides Akvaryumu:
Arkadaşlar merhaba, bu gün önceden de bahsetmiş olduğum karides akvaryumunu kurdum. Şu anlık daha suyun içindeki tortu dibe çökmedi fakat yapılış aşamasından görsellerle sizlere süreci aktarmaya çalışacağım.
İlk başta kullandığım ekipmanlara ve malzemeleri tanıtayım.
Zemin Malzemesi:
Zemin malzemesi olarak JBL Manado' nun bitki toprağını kullandım. Evet biraz hafif bir toprak havada uçuşuyorlar şu an ama akvaryumda kahverengi toprak görmek istediğimden bu toprağı seçtim. Seçtiğim bitkiler için dere kumu gibi kumlarda kullanılabilir.
Filtreleme:
Filtreleme için önerildiği gibi pipo filtre kullandım. Elimde zaten bir adet hava motoru vardı, büyük akvaryumdaydı bende oradan çıkartıp buraya aldım.
Dekorasyon:
Dekorasyon için tek malzeme olarak Dragonstone kullandım. 3kg olarak sipariş etmiştim, gelen taşlar daha doğrusu kayalar çok büyük olduğundan bu küçük akvaryuma nasıl koyarım diye düşünmüştüm ama aralarındaki küçük taşı koyabildim akvaryuma.
Bitkiler:
Evet bu akvaryumdaki en önemli şeyler aslında bana göre bitkiler çünkü akvaryumu güzel göstericekler onlar. Kullandığım bitkileri şöyle sıralayabilirim:
Mini Parvula:
Bu bitkiyi almamın sebebi zemin bitkisi olarak hem bana göre hoş durması hem de kolay bir bitki olması seçmem de yardımcı oldu diyebilirim. Bu bitki sağ ve sol ön taraflara koydum, ortayı boş bıraktım.
Christmass Moss:
Bu isminden de anlaşılabileceği gibi bir moss türü, taşın üzerine yapıştırmak için almıştım , öylede yaptım. Japon yapıştırıcı ile beraber yapıştırdım umarım bir sorun olmaz, olmaz diye de düşünüyorum.
Rotala Indica:
Aslında bu bitki hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim deneme amaçlı aldım bakıcaz görücez nasıl olucak diye o yüzden çok fazla bir açıklama yapamayacağım.

(Resimde dev saz bitkisi de var onu diğer akvaryumum için aldım)
Marimo moss:
Bu mossu karidesler çok sevdiği için aldım. Tatlı duruyor akvaryumda. Pinpon topu gibi düşünün ama yosunlusundan.
KURULUM:
Evet geldik zurnanın zırt dediği yere, kurulum aşaması. Açıkçası kurulum yaparken çok bir sıkıntıyla karşılaşmadım sadece bitkileri ekmek çok zordu özellikle mini parvulaları. Birini dikiyorum öbürü çıkıyor, belki bir taktiği vardır ama ben bilmiyorum.
Şimdi adım adım nasıl kuruduğuma bakalım.
Zemin:
İlk başta toprağımı "hiç yıkamadan" akvaryuma döküyorum. akvaryuma biraz kum döktükten sonra istediğim tasarıma göre şekillendiriyorum.
Ardından çok azcık su dolduruyorum. Bir poşet koyarak ta suyun toprağın şeklini bozmasını engelliyorum.
Bitkiler:
Bu aşamaları bitirdikten sonra ilk başta mini parvulaları ekliyorum. Ayrıca ufak bir not düşeyim suyu çok az dolduruyorum toprak ıslansın diye. Parvulaları ektikten sonra yıkadığım taşı akvaryum ekleyip japon yapıştırıcısı ile mosslarımı sabitliyorum.
En son olarak ta rotalalarımı arka plana ekleyip suyu tamamiyle dolduruyorum.
Filtreleme:
Suyu doldurduktan sonra aldığım pipo filtreyi suya indiriyorum ve bir köşeye koyuyorum.
Sonunda akvaryumun ışığını açıp temizlenmesini beklemek kalıyor.
Bu fotoğrafta da gördüğünüz üzere toprak hafif olduğundan suyu üstünde yüzüyor fakat bir süre sonra onlar da aşağıya inecekler. Ayrıca fotoğraftaki kadar bulanık değil su kamerada öyle çıkmış. Ayrıca ben koymadım fakat siz ne olur ne olmaz akvaryumun altına kayırmaz ve ya strafor koyun.
Diğer kayaları ve saz bitkisini de büyük akvaryuma koydum, şöyle de Before-After görsel oluşturalım:
Diğer küçük akvaryumda masada şöyle duruyor:
Şimdilik bu kadar karıncalarla alakalı güncellemeyi de yarın yapıcam. okuyan herkese teşekkürler