Aklımda belli bir cins yok.Nem oranı genelde %60-80 arasında oluyor.Hangi cinsleri arıyorsunuz? Belki çıktığınız saatler uygun değildir. Aradığınız günün nem oranını kontrol ediyor musunuz? Ormanda da şansınızı deneyebilirsiniz; denemekte fayda var.
Şehirden ne kadar uzaklaşırsanız o kadar kolay kraliçe bulursunuz diyebilirim genel olarak. İlyasın dediği gibi cinse göre farklı yerlerde arayabilirsiniz. Örneğin Crematogaster arıyorsanız sık ağaçların olduğu bir yerde ararsanız bulma ihtimaliniz daha yüksek olabilir.4 gündür rüzgarsız günlerde dışarıda turluyorum.Ama ne uçuşa nede kanatlı bir canlıya denk geldim.Rüzgarsız bir günde ormana gitsem bulma şansım artar mı?
Öğleden sonra 4,5 arası.Genel olarak akşam uçuyorlar galiba. Sabah mı arıyorsunuz?
Saatte bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Dediğim şu sıralar uygun bir günde doğal bir yere giderseniz bulmama ihtimaliniz yok. Şehir içinde de bulunuyor ama asla doğadaki kadar sık değil.Öğleden sonra 4,5 arası.
Öğleden sonra 4,5 arası.
Sıcak ve nemli bölgelerde akşam ve şafak vakti uçuşa denk gelme ihtimali daha yüksek oluyor, ama bu nem oranlarında genel olarak her zaman bulma ihtimaliniz var. Arkadaşların dediği gibi kırsala veya ormana giderseniz bulma şansınız artar.Saatte bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Dediğim şu sıralar uygun bir günde doğal bir yere giderseniz bulmama ihtimaliniz yok. Şehir içinde de bulunuyor ama asla doğadaki kadar sık değil.