Ormanda karınca bulma

Caramel

Pupa
Üye
4 gündür rüzgarsız günlerde dışarıda turluyorum.Ama ne uçuşa nede kanatlı bir canlıya denk geldim.Rüzgarsız bir günde ormana gitsem bulma şansım artar mı?

İlyas16

Media
Üye
Hangi cinsleri arıyorsunuz? Belki çıktığınız saatler uygun değildir. Aradığınız günün nem oranını kontrol ediyor musunuz? Ormanda da şansınızı deneyebilirsiniz; denemekte fayda var.

Caramel

Pupa
Üye
Hangi cinsleri arıyorsunuz? Belki çıktığınız saatler uygun değildir. Aradığınız günün nem oranını kontrol ediyor musunuz? Ormanda da şansınızı deneyebilirsiniz; denemekte fayda var.
Aklımda belli bir cins yok.Nem oranı genelde %60-80 arasında oluyor.

Ama pheidole bulursam güzel olur.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
4 gündür rüzgarsız günlerde dışarıda turluyorum.Ama ne uçuşa nede kanatlı bir canlıya denk geldim.Rüzgarsız bir günde ormana gitsem bulma şansım artar mı?
Şehirden ne kadar uzaklaşırsanız o kadar kolay kraliçe bulursunuz diyebilirim genel olarak. İlyasın dediği gibi cinse göre farklı yerlerde arayabilirsiniz. Örneğin Crematogaster arıyorsanız sık ağaçların olduğu bir yerde ararsanız bulma ihtimaliniz daha yüksek olabilir.

İlyas16

Media
Üye
Genel olarak akşam uçuyorlar galiba. Sabah mı arıyorsunuz?

Sprint

Larva
Üye
Öğleden sonra 4,5 arası.
Saatte bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Dediğim şu sıralar uygun bir günde doğal bir yere giderseniz bulmama ihtimaliniz yok. Şehir içinde de bulunuyor ama asla doğadaki kadar sık değil.
Sıcak ve nemli bölgelerde akşam ve şafak vakti uçuşa denk gelme ihtimali daha yüksek oluyor, ama bu nem oranlarında genel olarak her zaman bulma ihtimaliniz var. Arkadaşların dediği gibi kırsala veya ormana giderseniz bulma şansınız artar.
Pheidole iyi olur demişsiniz, bu yıl bir kez pheidole uçuşuna denk geldim o da İzmirdeydi, kırsal bi alanda gece 11-12 civarında beton üzerinde bulmuştum. Onun dışında bu ay crematogaster,lasius,cataglyphis uçuşlarına 4-5 kere denk geldim bu cinsleri de bulma ihtimaliniz yüksek.