Yakında işçi çıkacak hayırlı olsun.Messor kolonisinin bütün larvaları beyazken bir tanesi kahverengi. Neden olabilir? (Fotoğraflar çok net değil, bu kadar çekebildim.)
Ekli dosyayı görüntüle 59953Ekli dosyayı görüntüle 59952
Hatanız olduğunu düşünüyorum, larva kahverengi demiş pupa değil.Yakında işçi çıkacak hayırlı olsun.
Yakında işçi çıkacak hayırlı olsun.
TeşekkürlerMessor cinsi pupa yaparken koza örmez. Yani rengi kahverengi olmaz. Belki pupadan işçi çıkacağı zaman rengi değişebilir. Larvanın kahverengi renkte olma sebepleri:
Yediği yiyecekler
Nem
Sıcaklık
Kraliçede olan genetik yumurta rengi
Farklı kast işçi
Larvadan pupaya geçiş
Gibi bir sürü sebepleri var. Ama yumurtanın olduğunu sanmıyorum. Çünkü ölen yumurta hem küflenir hem de işçiler tıkama pamuğunun oraya çöp olarak koyarlardı.
Çürüme başlangıcı, az ilgileneme veya bozulma olduğunu düşünüyorum.Messor kolonisinin bütün larvaları beyazken bir tanesi kahverengi. Neden olabilir? (Fotoğraflar çok net değil, bu kadar çekebildim.)
Ekli dosyayı görüntüle 59953Ekli dosyayı görüntüle 59952
Çürüme başlangıcı, az ilgileneme veya bozulma olduğunu düşünüyorum.
Yapılabilecek birşey var mı?Messor cinsi pupa yaparken koza örmez. Yani rengi kahverengi olmaz. Belki pupadan işçi çıkacağı zaman rengi değişebilir. Larvanın kahverengi renkte olma sebepleri:
Yediği yiyecekler
Nem
Sıcaklık
Kraliçede olan genetik yumurta rengi
Farklı kast işçi
Larvadan pupaya geçiş
Gibi bir sürü sebepleri var. Ama yumurtanın olduğunu sanmıyorum. Çünkü ölen yumurta hem küflenir hem de işçiler tıkama pamuğunun oraya çöp olarak koyarlardı.
Benim dediklerimse eğer bir yerden sonra işçiler tüpün dışına atar. Outworld yoksa eğer tüpün girişine atarlar.Yapılabilecek birşey var mı?
Evet pek net çekemedim bu kadar olurduEkli dosyayı görüntüle 60252Bundanmı bahsediyorsunuz
Anladım kraliçe besleyememiş olabilirmiEvet pek net çekemedim bu kadar olurdu
BilmiyorumAnladım kraliçe besleyememiş olabilirmi