Normal mi?

güney2012

Media
Üye
Messor kolonisinin bütün larvaları beyazken bir tanesi kahverengi. Neden olabilir? (Fotoğraflar çok net değil, bu kadar çekebildim.)

1000053449.jpg1000053448.jpg

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Messor cinsi pupa yaparken koza örmez. Yani rengi kahverengi olmaz. Belki pupadan işçi çıkacağı zaman rengi değişebilir. Larvanın kahverengi renkte olma sebepleri:
Yediği yiyecekler
Nem
Sıcaklık
Kraliçede olan genetik yumurta rengi
Farklı kast işçi
Larvadan pupaya geçiş
Gibi bir sürü sebepleri var. Ama yumurtanın olduğunu sanmıyorum. Çünkü ölen yumurta hem küflenir hem de işçiler tıkama pamuğunun oraya çöp olarak koyarlardı.

güney2012

Media
Üye
Messor cinsi pupa yaparken koza örmez. Yani rengi kahverengi olmaz. Belki pupadan işçi çıkacağı zaman rengi değişebilir. Larvanın kahverengi renkte olma sebepleri:
Yediği yiyecekler
Nem
Sıcaklık
Farklı kast işçi
Larvadan pupaya geçiş
Gibi bir sürü sebepleri var. Ama yumurtanın olduğunu sanmıyorum. Çünkü ölen yumurta hem küflenir hem de işçiler tıkama pamuğunun oraya çöp olarak koyarlardı.
Teşekkürler

güney2012

Media
Üye
Çürüme başlangıcı, az ilgileneme veya bozulma olduğunu düşünüyorum.
Yediği yiyecekler
Nem
Sıcaklık
Farklı kast işçi
Larvadan pupaya geçiş
Yapılabilecek birşey var mı?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Çürüme fikrine katılıyorum, muhtemelen enfeksiyon. Larvanın hareketini gözlemleyin derdim ama hareket edeceği süreç bitmiş. İlerleyen dönem de atabilirler, ya da müdahale etmeyebilir ve bırakabilirler.