Ne Zaman Multi Queen Yapılmalı?

SasuKe1

Majör
Üye
Benim, Multi Queen özelliği olan bir türden üç adet kraliçem var. Bunları yumurtlamadan önce mi birleştirmem lâzım, yoksa nasıl yapacağım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Lasius olduğundan eminim ancak tür kesin değil ama resim olarak sadece bu türe benziyor
Hocam lasiuslar zaten genel olarak polijinik değil, multiqueen'e elverişli değildir. Türünden de emin değilsiniz, hiç riske atmayın canlıları ve ayrı şekilde besleyin.

SasuKe1

Majör
Üye
İkisini birleştirdim, biraz gözlemledim ve galiba başarılı oldu. İkisi de bir anda birbirine çok yakın yumurtladı ve en son baktığımda birbirlerine ağızdan şekerli su veriyorlardı. Bu başarı oldu demek değil mi?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
İkisini birleştirdim, biraz gözlemledim ve galiba başarılı oldu. İkisi de bir anda birbirine çok yakın yumurtladı ve en son baktığımda birbirlerine ağızdan şekerli su veriyorlardı. Bu başarı oldu demek değil mi?
Size yapmayın demiştim... Anlaştıkları herşeyin yolunda gideceği anlamına gelmez. İşçiler çıktığında tatmin edici sonuçlar almayacaksınız.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Hocam telaş etmeyin, sadece lasiuslar da multiqueen zordur, düşük bir orandır. Siz büyük bir koloni kurayım derken işçiler ortaya döküldüğünde her iki kraliçeden de olma ihtimaliniz var bütün mesele bu. Bunlar dışında başka lasius kraliçeniz varsa kalsın ikisi zararı olmaz.

SasuKe1

Majör
Üye
Yumurtalar var bundan sonra ayırmak çok zor olur gözlemleyin bakalım nereye kadar gidecek.
Sonuçları birşey olursa yazayım mı bende mi kalsın?

Hocam telaş etmeyin, sadece lasiuslar da multiqueen zordur, düşük bir orandır. Siz büyük bir koloni kurayım derken işçiler ortaya döküldüğünde her iki kraliçeden de olma ihtimaliniz var bütün mesele bu. Bunlar dışında başka lasius kraliçeniz varsa kalsın ikisi zararı olmaz.
Evde 5 tane daha lasius kraliçesi var birden evde onlarca kanatlı lasius çıktı hepsini aldım sadece 3 tanesi kanat dökmüştü bende 2sini birleştireyim dedim. Ancak eğer kötü ve bir tık cani birşeyse ayırmaya çalışabilirim.

özcan

Media
Üye

Evde 5 tane daha lasius kraliçesi var birden evde onlarca kanatlı lasius çıktı hepsini aldım sadece 3 tanesi kanat dökmüştü bende 2sini birleştireyim dedim. Ancak eğer kötü ve bir tık cani birşeyse ayırmaya çalışabilirim.
Yok hocam canice bir şey yapmadınız ama eğer ikiye ayırsaydınız iki koloniniz olurdu ama şimdi tek koloniniz var ve iki kraliçeyide kaybetme ihtimaliniz var.

SasuKe1

Majör
Üye
Yok hocam canice bir şey yapmadınız ama eğer ikiye ayırsaydınız iki koloniniz olurdu ama şimdi tek koloniniz var ve iki kraliçeyide kaybetme ihtimaliniz var.
Tamam o zaman bekleyelim görelim. Ekstrem bir olay olursa yazarım.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye

Kalsınlar, hem deneyim olmuş olur sizin için. Bakarsınız şansınız yaver gider sorun olmaz. Kötü bir şey yapmadınız, sadece daha sonra üzülmeyin diye uyarmak istemiştim ama zaten fazladan kraliçeniz varmış.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye

Cani bişey değil hocam doğada da böyle olur mesela messorlar kurucu aşamada multi olmaya eğilimlidir ama işçiler çıktıkta sonra mutlaka savaş çıkar ve bir kraliçe kalır.