Yumurtlamadan önce birleştirmelisin.Benim, Multi Queen özelliği olan bir türden üç adet kraliçem var. Bunları yumurtlamadan önce mi birleştirmem lâzım, yoksa nasıl yapacağım?
Yumurtlamadan önce birlestir ama her ne kadar multi uyumlu olsada kavga çıkabilirBenim, Multi Queen özelliği olan bir türden üç adet kraliçem var. Bunları yumurtlamadan önce mi birleştirmem lâzım, yoksa nasıl yapacağım?
Lasius FuliginosusCinsleri nedir?
Bu tür parazitik diye biliyorum, polijinik bir yapısı yok. Bu arada türden emin misiniz?Lasius Fuliginosus
Lasius olduğundan eminim ancak tür kesin değil ama resim olarak sadece bu türe benziyorBu tür parazitik diye biliyorum, polijinik bir yapısı yok. Bu arada türden emin misiniz?
Hocam lasiuslar zaten genel olarak polijinik değil, multiqueen'e elverişli değildir. Türünden de emin değilsiniz, hiç riske atmayın canlıları ve ayrı şekilde besleyin.Lasius olduğundan eminim ancak tür kesin değil ama resim olarak sadece bu türe benziyor
Size yapmayın demiştim... Anlaştıkları herşeyin yolunda gideceği anlamına gelmez. İşçiler çıktığında tatmin edici sonuçlar almayacaksınız.İkisini birleştirdim, biraz gözlemledim ve galiba başarılı oldu. İkisi de bir anda birbirine çok yakın yumurtladı ve en son baktığımda birbirlerine ağızdan şekerli su veriyorlardı. Bu başarı oldu demek değil mi?
Ben bile endişelendim şuan.😨😨Size yapmayın demiştim... Anlaştıkları herşeyin yolunda gideceği anlamına gelmez. İşçiler çıktığında tatmin edici sonuçlar almayacaksınız.
Gerçekten o kadar kötü birşey mi yaptım?? Kendimi kötü hissediyorum, ayırsam ikisini çok mu strese girerler?Ben bile endişelendim şuan.😰😰
Yani hocam bilemiyorum lasiuslar ne kadar multiye elverişli ama Samet hocam dediyse bir bildiği vardır.Gerçekten o kadar kötü birşey mi yaptım?? Kendimi kötü hissediyorum, ayırsam ikisini çok mu strese girerler?
Yumurtalar var bundan sonra ayırmak çok zor olur gözlemleyin bakalım nereye kadar gidecek.Gerçekten o kadar kötü birşey mi yaptım?? Kendimi kötü hissediyorum, ayırsam ikisini çok mu strese girerler?
Sonuçları birşey olursa yazayım mı bende mi kalsın?Yumurtalar var bundan sonra ayırmak çok zor olur gözlemleyin bakalım nereye kadar gidecek.
Evde 5 tane daha lasius kraliçesi var birden evde onlarca kanatlı lasius çıktı hepsini aldım sadece 3 tanesi kanat dökmüştü bende 2sini birleştireyim dedim. Ancak eğer kötü ve bir tık cani birşeyse ayırmaya çalışabilirim.Hocam telaş etmeyin, sadece lasiuslar da multiqueen zordur, düşük bir orandır. Siz büyük bir koloni kurayım derken işçiler ortaya döküldüğünde her iki kraliçeden de olma ihtimaliniz var bütün mesele bu. Bunlar dışında başka lasius kraliçeniz varsa kalsın ikisi zararı olmaz.
Yok hocam canice bir şey yapmadınız ama eğer ikiye ayırsaydınız iki koloniniz olurdu ama şimdi tek koloniniz var ve iki kraliçeyide kaybetme ihtimaliniz var.Sonuçları birşey olursa yazayım mı bende mi kalsın?
Evde 5 tane daha lasius kraliçesi var birden evde onlarca kanatlı lasius çıktı hepsini aldım sadece 3 tanesi kanat dökmüştü bende 2sini birleştireyim dedim. Ancak eğer kötü ve bir tık cani birşeyse ayırmaya çalışabilirim.
Tamam o zaman bekleyelim görelim. Ekstrem bir olay olursa yazarım.Yok hocam canice bir şey yapmadınız ama eğer ikiye ayırsaydınız iki koloniniz olurdu ama şimdi tek koloniniz var ve iki kraliçeyide kaybetme ihtimaliniz var.
Kalsınlar, hem deneyim olmuş olur sizin için. Bakarsınız şansınız yaver gider sorun olmaz. Kötü bir şey yapmadınız, sadece daha sonra üzülmeyin diye uyarmak istemiştim ama zaten fazladan kraliçeniz varmış.Sonuçları birşey olursa yazayım mı bende mi kalsın?
Evde 5 tane daha lasius kraliçesi var birden evde onlarca kanatlı lasius çıktı hepsini aldım sadece 3 tanesi kanat dökmüştü bende 2sini birleştireyim dedim. Ancak eğer kötü ve bir tık cani birşeyse ayırmaya çalışabilirim.
Cani bişey değil hocam doğada da böyle olur mesela messorlar kurucu aşamada multi olmaya eğilimlidir ama işçiler çıktıkta sonra mutlaka savaş çıkar ve bir kraliçe kalır.Sonuçları birşey olursa yazayım mı bende mi kalsın?