Merhaba, uzun zamandır yazmıyordum. Olanlardan bahsetmek istedim biraz.
2 kraliçeli Messor kolonisini takasladım
gönderdiğim yere de ölü gitmiş.
Elime Camponotus samius ve Camponotus baldacci kraliçeleri geçti yakın zamanda. Onları uzunca süre satmayı ve ya takaslamayı düşünmüyorum ama aşırı cazip bi teklif gelirse neden olmasın kafasındayım. Önce biraz tadını çıkarmak istiyorum ama.
Geçenki güncellemeden beri. Crematogaster kolonisi ve Camponotus aethiops kolonisi öldü, Camponotus kolonisinde yumurta üretimi durdu ve zamanla miteler çoğaldı ben de çok uğraşmadım.
Crematogaster kolonisinde mite oluştu, transfer yapmayı denedim ama 3 gün boyunca sadece beklediler, ben de manuel transfer yapmayıp ölüme terk ettim.
Elimde şu an çokça karınca var ama bazıları 2024 sonbaharında tüpe konulup hiç bakım yapılmamış karıncalar, onları bi ara çayır gibi bir yere salmayı planlıyorum.
Elimdeki canlılar;
-1 adet Formica rufibarbis grup kraliçesi. (miteli)
-1 adet Prenolepis nitens kolonisi, 8 işçi.
-1 adet Tetramorium kolonisi, 5 civarı işçi.
-1 adet Aphaenogaster kolonisi, 30 civarı işçi.
-1 adet Camponotus samius kraliçesi. (İşçi yakın)
-1 adet Camponotus baldacci kraliçesi.
-1 adet Lasius kraliçesi. (tüpte değil)
-1 adet l9 Pterinopelma sazimai tarantula.
-1 adet l6 civarı Lasiodora parahybana tarantula.(kabuk saymayı unuttum)
Canlı yem olarak un kurdu, buffalo kurdu ve tartara var. Tartaralar oldukça az kaldı o yüzden tarantulaları buzluktaki kurban etleri ile besliyorum.
Yakın zamanda ponerin karıncalardan bakmak istiyorum, springtail çoğalttım biraz.
Biraz dağınık oldu ama 10 kişi falan okur zaten. Sonra görüşürüz...
2 kraliçeli Messor kolonisini takasladım
Elime Camponotus samius ve Camponotus baldacci kraliçeleri geçti yakın zamanda. Onları uzunca süre satmayı ve ya takaslamayı düşünmüyorum ama aşırı cazip bi teklif gelirse neden olmasın kafasındayım. Önce biraz tadını çıkarmak istiyorum ama.
Geçenki güncellemeden beri. Crematogaster kolonisi ve Camponotus aethiops kolonisi öldü, Camponotus kolonisinde yumurta üretimi durdu ve zamanla miteler çoğaldı ben de çok uğraşmadım.
Crematogaster kolonisinde mite oluştu, transfer yapmayı denedim ama 3 gün boyunca sadece beklediler, ben de manuel transfer yapmayıp ölüme terk ettim.
Elimde şu an çokça karınca var ama bazıları 2024 sonbaharında tüpe konulup hiç bakım yapılmamış karıncalar, onları bi ara çayır gibi bir yere salmayı planlıyorum.
Elimdeki canlılar;
-1 adet Formica rufibarbis grup kraliçesi. (miteli)
-1 adet Prenolepis nitens kolonisi, 8 işçi.
-1 adet Tetramorium kolonisi, 5 civarı işçi.
-1 adet Aphaenogaster kolonisi, 30 civarı işçi.
-1 adet Camponotus samius kraliçesi. (İşçi yakın)
-1 adet Camponotus baldacci kraliçesi.
-1 adet Lasius kraliçesi. (tüpte değil)
-1 adet l9 Pterinopelma sazimai tarantula.
-1 adet l6 civarı Lasiodora parahybana tarantula.(kabuk saymayı unuttum)
Canlı yem olarak un kurdu, buffalo kurdu ve tartara var. Tartaralar oldukça az kaldı o yüzden tarantulaları buzluktaki kurban etleri ile besliyorum.
Yakın zamanda ponerin karıncalardan bakmak istiyorum, springtail çoğalttım biraz.
Biraz dağınık oldu ama 10 kişi falan okur zaten. Sonra görüşürüz...
Son düzenleme: