Multiler Günüğü

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Hayır,Claustral değil mi?
Beslemediğiniz için ölmüş olabilirler, ilk işçiye kadar besin gerekiyor diye düşünüyorum, ben beslemeden yumurta alamadım kraliceler yumurtlamayinca besledim o şekilde yumurta aldım.

ALPEER

Larva
Üye
Moderatör tarafında düzenlendi:

MuratErfidan

Larva
Üye
Benim 2 kraliçeli pheidole kolonim baya bir yumurtladı. Yaklaşık 20 işçiye ulaştı. Sonrasında işçiler bir anda iki kraliçeyi de öldürdü. Sebebini anlamadım. Koloninin eski resmi:

IMG20240715080327.jpg

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
2'li Tetramorium multiqueen de başarısız oldu. Kraliçelerin birisi nedenini bilmediğim şekilde ölmüş.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Günlüğe az da olsa içerik çıksın diye 2li Lasius multiqueen yaptım.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
2'li Lasius multiqueen de başarısız, yumurta bile yokken kraliçelerden birisi diğerini öldürmüş.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Evet, yaklaşık 4 hafta ardından merhaba. Bugün yaşadığım yerde toplu Messor uçuşu oldu. Ben de 2li 3lü 4lü ve 5li olmak üzere 4 tane multi yaptım. Gelişme olunca tekrar yazarım.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet, yaklaşık 4 hafta ardından merhaba. Bugün yaşadığım yerde toplu Messor uçuşu oldu. Ben de 2li 3lü 4lü ve 5li olmak üzere 4 tane multi yaptım. Gelişme olunca tekrar yazarım.
Katliam geliyor...💀

Aymet

Larva
Üye
Hocam benim nerede aramam gerekiyor? Bana hiç denk gelmedi her yağmurdan sonra aramama rağmen. Nerede hata yapıyorum?

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam benim nerde aramam gerekiyor? Bana hiç denk gelmedi her yağmurdan sonra aramama rağmen. Nerde hata yapıyorum?
Bence sizin yapmanız gereken nemli havalarda aramaya devam etmek, illa ki bulursunuz.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Bugün de Solenopsis uçuşuna denk geldim. 4 tane aldım, 2li multi kalanını tekleme olarak tüplerine koydum.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Solenopsis kraliçeleri tüpün farklı yerlerinde dolaşıyorlardı. Bu nedenle multinin olmayacağını düşündüm, kraliçelerden birisini ayırdım. İleride daha fazla Solenopsis bulursam denerim muhtemelen.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
5li Messor multisinde tüpün ucunda bir tane bacak gördüm, ölü yok ama bi kraliçenin bacağı kopmuş anlaşılan.

bigquake

Yumurta
Üye
Ben daha ilginç bir Multi denemesi yaptım elimde 16 adet aynı uçuştan lasius niger prensesi var. Bunlardan 12 sini 3erli guruplar halinde birleştirdim, toplamda elimde 4 Multi olmuş oldu diyer kalan 3 kraliçeyi tek tek besledim. Bunlar 3 hafta içinde yumurtalarını pupa evresine getirdi. Birden aklıma ilk nanitik işçiler çıktığında olacak çokluk geldi ve tabiki kraliçelerin birbirini kesmesi yada işçilerin kraliçeleri kesebileceği aklıma geldi ve bende en iyi formda olan tekli kraliçeyi booslamaya karar verdim her tüpteki larva ve pupaları alarak tek bir kraliçeye verdim ( herbirinde gene en az 6 adet pupa var) Multi olan 1 tüpten 38 adet pupa 40 adet larva topladım tekli olma 2 tüpten ise toplamda 34 adet pupa 29 adet larva aldım ve bunları tek bir kraliçenin altında birleştirdim. Bu deneyde 4 farklı koloni kullandım. Bossladığım kraliçe gerçekten ciddi miktarda işçiye sahip olucak. Bir sezonda elde edeceği işçiyi 2 ayda elde etmiş olucak 🙂🙂🙂.
Şöyle bir karar aldım pupalarını aldığım Multi kraliçeleri o kraliçenin kölesi halinde kullanıcam nasılmı madem Multi zor ve sağlıksız diyorlar o zaman bende yumurta ve pupa üretmeleri için o Multi koloniyi kullanıcam her seferinde yumurta ve larvaları alıcam. Zaten multinin amacıda o koloniyi hızlı büyütmek gelişmeleri yazarım isteyene keyifli hobiler.🙂
merak etim.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Hiçbir multiqueende yumurta yok. Tek gelişme 4lü Messor multiqueeninde bir kraliçeyi öldürmüşler, bu da pek olumlu bir gelişme değil ama yine de yazayım dedim.