Hayır, claustral değil mi?Beslediniz mi?
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayır, claustral değil mi?Beslediniz mi?
Beslemediğiniz için ölmüş olabilirler, ilk işçiye kadar besin gerekiyor diye düşünüyorum, ben beslemeden yumurta alamadım kraliceler yumurtlamayinca besledim o şekilde yumurta aldım.Hayır,Claustral değil mi?
Ben claustral zannediyordum, bakım rehberi de yoktu ondan beslemedim.Beslemediğiniz için ölmüş olabilirler, ilk işçiye kadar besin gerekiyor diye düşünüyorum.
Yapacak bir şey yok, maalesef olan oldu.Ben claustral zannediyordum, bakım rehberi de yoktu ondan beslemedim
Benimde 2 lasius var acemiyim multi yapmayacağım yoksa seninki gibi ölebilirler.2li Lasius multisi de başarısız, yumurta bile yokken kraliçelerden birisi diğerini öldürmüş.
Katliam geliyor...💀Evet, yaklaşık 4 hafta ardından merhaba. Bugün yaşadığım yerde toplu Messor uçuşu oldu. Ben de 2li 3lü 4lü ve 5li olmak üzere 4 tane multi yaptım. Gelişme olunca tekrar yazarım.
Ölmeden önce bolca yumurtlasınlar yeter.Katliam geliyor...💀
Hocam benim nerede aramam gerekiyor? Bana hiç denk gelmedi her yağmurdan sonra aramama rağmen. Nerede hata yapıyorum?Evet, yaklaşık 4 hafta ardından merhaba. Bugün yaşadığım yerde toplu Messor uçuşu oldu. Ben de 2li 3lü 4lü ve 5li olmak üzere 4 tane multi yaptım. Gelişme olunca tekrar yazarım.
Bence sizin yapmanız gereken nemli havalarda aramaya devam etmek, illa ki bulursunuz.Hocam benim nerde aramam gerekiyor? Bana hiç denk gelmedi her yağmurdan sonra aramama rağmen. Nerde hata yapıyorum?
merak etim.Ben daha ilginç bir Multi denemesi yaptım elimde 16 adet aynı uçuştan lasius niger prensesi var. Bunlardan 12 sini 3erli guruplar halinde birleştirdim, toplamda elimde 4 Multi olmuş oldu diyer kalan 3 kraliçeyi tek tek besledim. Bunlar 3 hafta içinde yumurtalarını pupa evresine getirdi. Birden aklıma ilk nanitik işçiler çıktığında olacak çokluk geldi ve tabiki kraliçelerin birbirini kesmesi yada işçilerin kraliçeleri kesebileceği aklıma geldi ve bende en iyi formda olan tekli kraliçeyi booslamaya karar verdim her tüpteki larva ve pupaları alarak tek bir kraliçeye verdim ( herbirinde gene en az 6 adet pupa var) Multi olan 1 tüpten 38 adet pupa 40 adet larva topladım tekli olma 2 tüpten ise toplamda 34 adet pupa 29 adet larva aldım ve bunları tek bir kraliçenin altında birleştirdim. Bu deneyde 4 farklı koloni kullandım. Bossladığım kraliçe gerçekten ciddi miktarda işçiye sahip olucak. Bir sezonda elde edeceği işçiyi 2 ayda elde etmiş olucak 🙂🙂🙂.
Şöyle bir karar aldım pupalarını aldığım Multi kraliçeleri o kraliçenin kölesi halinde kullanıcam nasılmı madem Multi zor ve sağlıksız diyorlar o zaman bende yumurta ve pupa üretmeleri için o Multi koloniyi kullanıcam her seferinde yumurta ve larvaları alıcam. Zaten multinin amacıda o koloniyi hızlı büyütmek gelişmeleri yazarım isteyene keyifli hobiler.🙂