Mite ve Karıncalar Hakkında Bilgiler

KarıncaYiyen

Yumurta
Üye
Sen üstesinden gelirsin, sana inanıyorum. Eğer severek yaparsan zor-mor dinlemezsin. :)
Kendimden eminim bu hobiye başlamak için ama karıncalara zarar vermek eziyet etmek istemiyorum onun için messor cinsi biraz daha dayanıklı mı doğru cinsten mi başlıyorum acaba ?

NOVAS34

Larva
Üye
Kendimden eminim bu hobiye başlamak için ama karıncalara zarar vermek eziyet etmek istemiyorum onun için messor cinsi biraz daha dayanıklı mı doğru cinsten mi başlıyorum acaba ?
Bence başlangıç için ideal , zaten hasatçı karınca olmaları işi bana sorucak olursan dahada kolaylaştırıyor

Mia

Yumurta
Üye
hayır messorun kolay olarak görülme sebebi tohum ile beslenebilmesidir ama çok stresli bir cins olduğu icin yeni baslayanlarin beslemesi pek de doğru değil tetramorium daha basittir

Elraen

Kraliçe
Yönetici
Yönetici
Ekip
Yardımsever
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
2 günde bir yapılacak temizlik sık strese sebep olabilir. Bu sebeple bu sürenin biraz daha arttırılmasından yanayım. :)

Test tüpü kolonilerinde haftada aşağı yukarı 3 kez besleme yaptığımızı varsayarsak ve her besleme sonrası mutlaka ( min.24 maks. 48 ) saat içerisinde temizlenmesini öneriyorum. Temizlikten kastım fırçalama değil :) Dikkatli bir şekilde tüp ağzından, cımbız yardımıyla alınan pislikler ve yine kulak temizleme çubuğu / tatlı su eşliğinde yüzey temizleme. Ben o kadar narin yapıyorum ki işçiler hayırdır? bile çekmiyorlar :)

Özetle strese sokmayacağınız ölçüde temizlik yapmak "basit temizlik" herhangi bir risk teşkil etmez.

Bir de karanlık alanın bu işlemler yapılırken kurcalanmaması lazım.

Büyük kolonilerde vurun geçin zaten. Çok yemleme yapıldığı için gün aşırı temizlik şart.

NOVAS34

Larva
Üye
satın almak için önebileceğiniz bir yer var mı güvenilir ?
Anladığım kadarıyla hobiye yeni başlıycaksın oyüzden satın almak yerine biraz bekleyip uçuş zamanında kendin bulman hem canlıya olan bağlılıgını hemde hobiyi olan ilgilini arttırcaktır

KarıncaYiyen

Yumurta
Üye
Anladığım kadarıyla hobiye yeni başlıycaksın oyüzden satın almak yerine biraz bekleyip uçuş zamanında kendin bulman hem canlıya olan bağlılıgını hemde hobiyi olan ilgilini arttırcaktır
evet yeni başlıyorum tam olarak bu konudan soru soracaktım aslında kendim bulup beslemek çok istiyorum ama ne kadar bununla ilgili araştırma yapmış olsamda dışarıda kraliçe karıncayı ayırt edebiliceğimi düşünmüyorum. Eskiden olurdu mahallede top oynarken bir sürü kanatlı karınca olurdu bu karıncalar kraliçe adayı mı olmaktadır ?

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Test tüpü kolonilerinde haftada aşağı yukarı 3 kez besleme yaptığımızı varsayarsak ve her besleme sonrası mutlaka ( min.24 maks. 48 ) saat içerisinde temizlenmesini öneriyorum. Temizlikten kastım fırçalama değil :) Dikkatli bir şekilde tüp ağzından, cımbız yardımıyla alınan pislikler ve yine kulak temizleme çubuğu / tatlı su eşliğinde yüzey temizleme. Ben o kadar narin yapıyorum ki işçiler hayırdır? bile çekmiyorlar :)

Özetle strese sokmayacağınız ölçüde temizlik yapmak "basit temizlik" herhangi bir risk teşkil etmez.

Bir de karanlık alanın bu işlemler yapılırken kurcalanmaması lazım.

Büyük kolonilerde vurun geçin zaten. Çok yemleme yapıldığı için gün aşırı temizlik şart.
Evet :) bu şartlar altında yapacağı basit temizleme bir sorun teşkil etmeyecektir sizin tabirinizle :)

NOVAS34

Larva
Üye
evet yeni başlıyorum tam olarak bu konudan soru soracaktım aslında kendim bulup beslemek çok istiyorum ama ne kadar bununla ilgili araştırma yapmış olsamda dışarıda kraliçe karıncayı ayırt edebiliceğimi düşünmüyorum. Eskiden olurdu mahallede top oynarken bir sürü kanatlı karınca olurdu bu karıncalar kraliçe adayı mı olmaktadır ?
Kraliçede olabilir erkek karıncada olabilir kraliçeyle çiftleşmek için oyüzden her kanatlı karrınca kraliçedir diyemem.Karınca çiftliğim kanalında kraliçe karıncayı anlayabilmek için bir video var izlemeni tavsiye ederim:)

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Başladığınız cins pek de sorun teşkil etmiyor ama Messor'larda stresli canlılardır bir Tetramorium'a göre. Üstesinden gelebileceğinize inanıyorum, keyifli hobiler :)

cendsel

Pupa
Üye
Cevaplarınız için teşşekkür ediyorum.
Messor kraliçe karınca ve 5 işçili bir koloniyi formikaryumda tutmam mı daha doğru olur yoksa tüp içerisinde tutmam mı doğru olur ? Amacım fazla işçi olup kolonimin büyümesidir.
Mite aynı zamanda fazla geniş alan yüzünden karıncaların bu geniş alanlara çöplerini yığmaları sonucu oluşur , bu yüzden bence en sağlıklısı bir koloni büyüyesiye kadar test tüpünde tutulması.
-cendsel

Son düzenleme:

NOVAS34

Larva
Üye
Mite aynı zamanda fazla geniş alan yüzünden karıncaların bu geniş alanlara çöplerini yığmaları sonucu oluşur , bu yüzden bence en sağlıklısı bir koloni büyüyesiye kadar test tüpünde tutulmalı.
-cendsel
Yorumuna katılıyorum ama küçükde olsa bir outworld yapılmasının temizlik açısından daha rahat olucağını düşünüyorum.

cendsel

Pupa
Üye
Yorumuna katılıyorum ama küçükde olsa bir outworld yapılmasının temizlik açısından daha rahat olucağını düşünüyorum.
Benim bütün kolonilerim test tüpün de , alana ihtiyac duydukların da yeni bir test tüpü bağlıyorum . Outworld 6-7 işci olduktan sonra bağlanabilir.
-cendsel

NOVAS34

Larva
Üye
Benim bütün kolonilerim test tüpün de , alana ihtiyac duydukların da yeni bir test tüpü bağlıyorum . Outworld 6-7 işci olduktan sonra bağlanabilir.
-cendsel
Bende aynı şekilde yapıyorum bazen 4-5işçi varkende yaptığım oluyo

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
-cendsel
Selamlar Cendsel, 1. nesil işçilere "nanitik" işçi denir. Nanitik işçiler zorunda kalmadıkça keşif yapmazlar. 2. nesli yetiştirirler. Bu sebeple yapılacak outworld sağlıklı olmaz. Koloninin biraz daha büyümesini beklemek daha doğru olacaktır :)