Haklısınız ama ben bütçe belirtmeniz açısından demiştim. Neyse fiyat performans oranı ve işlevselliği değerlendirildiğinde Celestron Labs CM1000C / Celestron Labs CM800 / Darwin M1 (BeaverLAB) önereceğim cihazlar arasında. Neye dayandırdığıma gelirsem, kısaca tanıtayım.
Celestron Labs CM1000C: Tam bir profesyonel başlangıç modelidir; 1000x büyütme kapasitesiyle bakterileri ve hücre detaylarını en yüksek optik netlikle görmeni sağlar, yani biyolojik sınırların zirvesidir ancak dahili bir kamerası olmadığı için çekim yapmak istersen telefonunu bir adaptörle vizöre sabitlemen gerekir.
Celestron Labs CM800: Fiyat ve performans dengesiyle öne çıkar; 800x büyütme sunarak hücre ve doku gözlemleri için gayet yeterli bir performans sergiler fakat en küçük mikroorganizma detaylarında abisi CM1000C kadar derine inemez ve çekim için yine harici bir aparat desteğine ihtiyaç duyar.
Darwin M1: Modern teknoloji ve taşınabilirliğiyle öne çıkar; kendi ekranı ve dahili kamerası sayesinde tek tuşla telefona görüntü aktarıp video çekebilir, hatta gövdesinden ayrılarak dışarıda canlı inceleme yapmanı sağlar ancak bir dijital cihaz olduğu için asla gerçek bir optik mikroskobun sunduğu derinlik ve kristal netliğindeki görüntü kalitesini veremez.
Ürünlerin resmi adreslerinede aşağıda yer veriyorum.
The Celestron Labs CM1000C compound microscope offers today's latest advances at an economical price, including lower LED lighting that provides bright, natural colors, yet stays cool to the touch. Two included eyepieces (10x and 25x) and 3 objective lenses (4x, 10x and 40x) allow for...
www.celestron.com
The Celestron Labs CM800 compound microscope offers today's latest advances at an economical price, including upper and lower LED lighting that provides bright, natural colors, yet stays cool to the touch. Two included eyepieces (10x and 20x) and 3 objective lenses (4x, 10x and 40x) allow for...
www.celestron.com
Discover the Darwin M1 microscope, featuring a body tube microscope design for superior viewing. Ideal for detailed and versatile observations.
beaverlabtech.com
Tabii şöylede bir durum var. Yurtdışı siparişi konuları şuanda çok mümkün değil gibi, bu arkadaşlar ise Türkiye'de çok yaygın değildir. Ancak ben yinede fiyatları ve sundukları göz önünde bulundurulduğunda eğer temin etme imkanınız var ise bu arkadaşları tavsiye ederim. Umarım şartlar hepimiz için elverişli olurda bu tarz arzuları yerine getirmek kolaylaşır. İyi çalışmalar dilerim 💚🌱