Mikroskop Önerisi

ysa

Minör
Üye
Dostlar selamlar.
Çocukluktan beri bir mikroskop hayalim var. Önerilerinize açığım. Aradığım bazı özellikler var. Genel olarak hücreleri ve mikroorganizmaları incelemek/fotoğraflamak istiyorum. Bunun için önerebileceğiniz mikroskoplar var mıdır ?

SinanE-Z

Pupa
Üye
Merhaba,

Zamanında çok araştırmıştım, ara sıra yine önüme güncellemelerini alır okurum. Ehli değilim ama birkaç öneride bulunabilir olduğumu düşünüyorum. Yinede bütçe çok önemli, malum piyasada işini hakkıyla yerine getiren kadar iddialı başlıklar ile işlevsellikten uzak araç-gereç satanda fazla iken karşılaştıracak ürün gamını sınırlamak iyidir.

ysa

Minör
Üye
Merhaba,

Zamanında çok araştırmıştım, ara sıra yine önüme güncellemelerini alır okurum. Ehli değilim ama birkaç öneride bulunabilir olduğumu düşünüyorum. Yinede bütçe çok önemli, malum piyasada işini hakkıyla yerine getiren kadar iddialı başlıklar ile işlevsellikten uzak araç-gereç satanda fazla iken karşılaştıracak ürün gamını sınırlamak iyidir.
Önerinizi göremedim

SinanE-Z

Pupa
Üye
Önerinizi göremedim
Haklısınız ama ben bütçe belirtmeniz açısından demiştim. Neyse fiyat performans oranı ve işlevselliği değerlendirildiğinde Celestron Labs CM1000C / Celestron Labs CM800 / Darwin M1 (BeaverLAB) önereceğim cihazlar arasında. Neye dayandırdığıma gelirsem, kısaca tanıtayım.

Celestron Labs CM1000C: Tam bir profesyonel başlangıç modelidir; 1000x büyütme kapasitesiyle bakterileri ve hücre detaylarını en yüksek optik netlikle görmeni sağlar, yani biyolojik sınırların zirvesidir ancak dahili bir kamerası olmadığı için çekim yapmak istersen telefonunu bir adaptörle vizöre sabitlemen gerekir.

Celestron Labs CM800: Fiyat ve performans dengesiyle öne çıkar; 800x büyütme sunarak hücre ve doku gözlemleri için gayet yeterli bir performans sergiler fakat en küçük mikroorganizma detaylarında abisi CM1000C kadar derine inemez ve çekim için yine harici bir aparat desteğine ihtiyaç duyar.

Darwin M1: Modern teknoloji ve taşınabilirliğiyle öne çıkar; kendi ekranı ve dahili kamerası sayesinde tek tuşla telefona görüntü aktarıp video çekebilir, hatta gövdesinden ayrılarak dışarıda canlı inceleme yapmanı sağlar ancak bir dijital cihaz olduğu için asla gerçek bir optik mikroskobun sunduğu derinlik ve kristal netliğindeki görüntü kalitesini veremez.

Ürünlerin resmi adreslerinede aşağıda yer veriyorum.

Tabii şöylede bir durum var. Yurtdışı siparişi konuları şuanda çok mümkün değil gibi, bu arkadaşlar ise Türkiye'de çok yaygın değildir. Ancak ben yinede fiyatları ve sundukları göz önünde bulundurulduğunda eğer temin etme imkanınız var ise bu arkadaşları tavsiye ederim. Umarım şartlar hepimiz için elverişli olurda bu tarz arzuları yerine getirmek kolaylaşır. İyi çalışmalar dilerim 💚🌱

Son düzenleme:

SinanE-Z

Pupa
Üye
Alışveriş konusunda Celetron için İstanbul'da(Türkiye'de ve Kıbrıs'ta 1'er sdres gözüküyor) tedarikçi:
Burası gözüküyor. Cm1000c yer almıyor gibi. Öte yandan
Bu iki adreside M1 için gördüm ama tamda dediğim konu ürün ve hizmet kalitesi bir yana fiyat arşa çıkmış. Kesinlikle bu fiyatlar bu ürünlere yakışmıyor.

Zira ek olarak belirteyim kargo konularından dolayı şaibeli ama Amazon TR ve Amazon Global bu konuda referans alınabilir. EYB veya diğer satıcılar ilede iletişime geçmenizde fayda var.