Messor'um da Messor'um

LuciFeci

Minör
Üye
10+ işçi aktif. Besleme yapıldı ilerleyen günlerde major çıktıktan sonra outworld yapmayı planlıyorum. Şuanlık bu kadar arkadaşlar iyi forumlar dilerim.
IMG_0510.jpeg

LuciFeci

Minör
Üye
IMG_0578.jpegArkadaşlar maalesef dediğiniz gibi oldu, baskın kraliçe diğer kraliçeyi öldürdü.

Şuan durumlar stabil ama çok fazla işçi var besleme yapamıyorum, formikaryum aktarmayı düşünüyorum. En kötüsü outworld yaparım. Siz ne tercih ederdiniz?

eneeess

Minör
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 53023Arkadaşlar maalesef dediğiniz gibi oldu, baskın kraliçe diğer kraliçeyi öldürdü.

Şuan durumlar stabil ama çok fazla işçi var besleme yapamıyorum, formikaryum aktarmayı düşünüyorum. En kötüsü outworld yaparım. Siz ne tercih ederdiniz?
Formikaryum için erken olur, ufak bir outworld bağlayabilirsin. Beslemeyi ne ile yapıyorsun sadece tohum mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:

ali8181

Media
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 53023Arkadaşlar maalesef dediğiniz gibi oldu, baskın kraliçe diğer kraliçeyi öldürdü.

Şuanlık outworld yeterli. 30 işçi civarlarında formikaryuma transfer edebilirsin.

LuciFeci

Minör
Üye

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Un kurdu siparişi verdim gelene kadar tohum ve yumurta sarısı ile idare ediyorum.

Öyle yapacağım
Un kurtları gelene kadar rahat dayanırlar. “besleme yapamıyorum” diye üzülmene gerek yok.

Formikaryum konusunda ise transfer etmeni tavsiye etmem. Messor cinsini formikaryumda besleyen birini görmedim henüz, genelde tüpler çoğaltıcı ile bağlanarak koloni büyütülüyor. Ben de bu şekilde yapmanı tavsiye ederim, koloni zaten formikaryum için daha küçük. Küçük bir outworld bağlaman iyi olacaktır.

LuciFeci

Minör
Üye
Messorlar için şöyle bir şey yaptım. Hazır formikaryum ve outworld var ama set olduğu için onu tercih etmedim. Protein için yumurta sarısı koydum hâlâ un kurdum gelmedi diye. Düzeltmemi istediğiniz bir şeyler var mı?
IMG_0632.jpeg

alperen1337

Pupa
Üye
Messorlar için şöyle bir şey yaptım. Hazır formikaryum ve outworld var ama set olduğu için onu tercih etmedim. Protein için yumurta sarısı koydum hâlâ un kurdum gelmedi diye. Düzeltmemi istediğiniz bir şeyler var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 53612
Hocam yumurtanın beyazında daha çok protein var diye biliyorum yumurta beyazı denediniz mi? Kabul ederseler daha iyi olur sarısının birçok dezavantajı var.

LuciFeci

Minör
Üye
Hocam yumurtanın beyazında daha çok protein var diye biliyorum yumurta beyazı denediniz mi? Kabul ederseler daha iyi olur sarısının birçok dezavantajı var.
Sarısı daha iyi hocam. Tek dezavantajı koku yapması ve çabuk çürümesi. Günlük olarak temizleyeceğim onu.

LuciFeci

Minör
Üye
Messor güncellemesi:

Uzun zaman sonra koloniyi kontrol ettim. Kraliçe gayet sağlıklı görünüyor. İçeride yoğun bir hareketlilik var. Yumurtalar, larvalar ve pupalar birikmiş durumda. Yeni işçiler kendini göstermeye başladı.

Şimdiki aşama elit major çıkarmak, birkaç tane major çıktı ama daha iyisini istediğim için bol bol protein takviyesi yapıyorum.

Sormak istediğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz.

IMG_0816.png

LuciFeci

Minör
Üye
IMG_0926.png
Diğer kolonimde ilk media işçimizi almışız ama hedef major işçi😌

LuciFeci

Minör
Üye
Ana kolonimde media işçinin 2-3 katı büyüklükte pupalar mevcut. Alateler olmasından korkuyorum. Bilen varsa yorum yapabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_1060.jpeg
    IMG_1060.jpeg
    22.9 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_1062.png
    IMG_1062.png
    157.3 KB · Görüntüleme: 34

LuciFeci

Minör
Üye
IMG_1112.jpeg
Sık sık baktığımın farkındayım ama detaylı analiz yapmak için mecburen bakıyorum. Majorden bir tık büyük bir işçi çıkmış.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Sarısı daha iyi hocam. Tek dezavantajı koku yapması ve çabuk çürümesi. Günlük olarak temizleyeceğim onu.
Yumurta beyazında daha çok protein var ve karıncalara vermesi daha kolay sarısına nazaran. Beyazını kullanmanı tavsiye ederim kurtların gelmiş olsa da ek besin için güzel bir kaynak. 🙂

LuciFeci

Minör
Üye
Yumurta beyazında daha çok protein var ve karıncalara vermesi daha kolay sarısına nazaran. Beyazını kullanmanı tavsiye ederim kurtların gelmiş olsa da ek besin için güzel bir kaynak. 🙂
Yarın boostlamak için kullanacağım.

3-4 adet un kurdu, şekerli su ve yumurtayı püre haline getirip kolonime verecem. İşe yarayacağını umuyorum.