Messor'um da Messor'um

LuciFeci

Minör
Üye
Arkadaşlar "kanatlı olanı neden yakaladın çiftleşmemiş gibi görünüyor " diyeceğiniz biliyorum. Yakalama sebebim tamamen köleleştirmek içindi. Havada çiftleşirken bi anda yüzüme çarptı, direkt alıp eve getirdim ama çiftleşmeyi tamamlamadığını fark ettim. Dış dünyaya salsaydım yaşayamazdı bu yüzden köle olarak kullanmaya karar verdim ( biraz ilkel olabilir ama çiftleşmeyen prensesin yumurtaları güzel bir besin kaynağı olacaktır.) düşüncelerinizi bekliyorum.
1000027001.jpg

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar "kanatlı olanı neden yakaladın çiftleşmemiş gibi görünüyor " diyeceğiniz biliyorum. Yakalama sebebim tamamen köleleştirmek içindi. Havada çiftleşirken bi anda yüzüme çarptı, direkt alıp eve getirdim ama çiftleşmeyi tamamlamadığını fark ettim. Dış dünyaya salsaydım yaşayamazdı bu yüzden köle olarak kullanmaya karar verdim ( biraz ilkel olabilir ama çiftleşmeyen prensesin yumurtaları güzel bir besin kaynağı olacaktır.) düşüncelerinizi bekliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 48036
Yalnız dikkat edin kanatlı,kanatsızın yumurtalarını yemesin sonra ters köşe olursunuz.😁

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Dümen kraliçenin elinde baskın olan o. Yedirirse de onun ayıbı olur 😂
Hangisinin baskın olduğunu bilemezsin🤷bana kalırsa gereksiz bir hamle yapmışsın.Verimli kraliçeye besin gerekmiyor şuan,ama ille de beslensin diyorsan kanatlı prensesi ikiye böl ve abdomenini kraliçeye ver, yüksek besin değeri barındırır ve bakarsın yumurta sayısını arttırır kim bilir.

DuruKoç_1

Larva
Üye
Hangisinin baskın olduğunu bilemezsin🤷bana kalırsa gereksiz bir hamle yapmışsın.Verimli kraliçeye besin gerekmiyor şuan,ama ille de beslensin diyorsan kanatlı prensesi ikiye böl ve abdomenini kraliçeye ver, yüksek besin değeri barındırır ve bakarsın yumurta sayısını arttırır kim bilir.
Hocam şimdi benim iki tane yumurtlamış ve yumurtlamamış messor kraliçem var. İkisinede şekerli su verebilirmiyim?

umutdn

Yumurta
Üye
Sanki bu daha canice gibi geldi. :D

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Hocam şimdi benim iki tane yumurtlamış ve yumurtlamamış messor kraliçem var. İkisinede şekerli su verebilirmiyim?
İhtiyaçları yok,pek bir fark yaratmaz.Şeker besin olarak değil karbonhidrat,yani enerji için verilir.Kraliçelerin buna ihtiyacı yok şuan.

Sanki bu daha canice gibi geldi. :D
Bu açıdan bakarsak kolonilere verdiğimiz canlı yemleri öldürmekte canice😅hem kanatlıyı dışarı atsa bile her halükarda ölecek.

LuciFeci

Minör
Üye
İhtiyaçları yok,pek bir fark yaratmaz.Şeker besin olarak değil karbonhidrat,yani enerji için verilir.Kraliçelerin buna ihtiyacı yok şuan.

Bu açıdan bakarsak kolonilere verdiğimiz canlı yemleri öldürmekte canice😅hem kanatlıyı dışarı atsa bile her halükarda ölecek.
Şuanlık işler iyi ilerliyor. Kanatlı kraliçenin de döllenme durumu var. Yüzlerce yumurta bırakmışlar.

LuciFeci

Minör
Üye
Messor güncellemesi, çok güzel ilerliyor. Umarım böyle devam eder

Ekli dosyalar

• IMG_0025.jpeg
    IMG_0025.jpeg
    29.5 KB · Görüntüleme: 67

LuciFeci

Minör
Üye
Messor güncellemesi.

Herkese iyi forumlar. 2 haftanın ardından kontrol ettiğimde kolonim patlama yaşamış. Besleme yapmamama rağmen minor işçi larvaları görüyorum ve neredeyse 70e yakın larva bulunuyor. Durumları şuan çok iyi ilerliyor. İlk işçiler çıkınca tekrardan güncelleme yapacağım, iyi hobiler.

Ekli dosyalar

• IMG_0192.jpeg
    IMG_0192.jpeg
    94.5 KB · Görüntüleme: 65

LuciFeci

Minör
Üye
GÜNCELLEME

Son güncellemenin üstünden neredeyse 10 gün geçmiş ve durum böyle. Birkaç güne ilk işçilerimi alacağım. Direkt outworlde bağlayıp işçi boostu yapacağım.

Takipte kalın!

Ekli dosyalar

• IMG_0301.jpeg
    IMG_0301.jpeg
    61.3 KB · Görüntüleme: 83

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
GÜNCELLEME

Son güncellemenin üstünden neredeyse 10 gün geçmiş ve durum böyle. Birkaç güne ilk işçilerimi alacağım. Direkt outworlde bağlayıp işçi boostu yapacağım.

Takipte kalın!
Hocam millet 70 işçi için 1 yıl harcıyor. Senin nanitik işçiler 70 tane:).

LuciFeci

Minör
Üye
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Haftaya bugün tekrar güncelleme geçeceğim daha sonra 1 ay gibi bir süre güncelleme yapmayacağım

ali8181

Media
Üye
GÜNCELLEME

Takipte kalın!
Reis kanatlıda döllenmiş olmasın bu kadar yumurta çok : )

LuciFeci

Minör
Üye
IMG_0462.jpegİyi forumlar ilk işçim çıktı birkaç saaate 10-15 civarı işçi daha çıkacak. Kolonim şuan güzel ilerliyor, havalar aniden soğuduğu için birkaç gün yavaşladılar ama şuan gayet iyiler. İlk beslemeyi yaptıktan sonra major işçi çıkana kadar günlüğü güncellemeyeceğim. Görüşmek üzere

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 52195İyi forumlar ilk işçim çıktı birkaç saaate 10-15 civarı işçi daha çıkacak. Kolonim şuan güzel ilerliyor, havalar aniden soğuduğu için birkaç gün yavaşladılar ama şuan gayet iyiler. İlk beslemeyi yaptıktan sonra major işçi çıkana kadar günlüğü güncellemeyeceğim. Görüşmek üzere
Gerçekten harika bir görüntü. Beslemeyi unutma, çok gerekecek gibi gözüküyor.