Selamlar öncelikle, geçen sene eylül ayında bulduğum messor kraliçelerini kış uykusuna yatıramadım bu sebepten ötürü hala yumurtlamadılar ne zaman yumurtlarlar tahmini olarak?
neredeyse hiç açıp bakmadım eylül ayından bu yana muhakkak 1-1,5 ay bakmadığım olmuştur hiç aralıksız. Umarım yakında yumurtlarlar teşekkür ederim.Selam, sürekli açıp bakıyorsan o yüzden yumurtlamamış olabilir. İlkbahar geldiği için yakında yumurtlayacaklardır.
Hocam hayırlı günler.Büyük bir ihtimalle kış uykusuna yatmadığı için bu sezonu verimsiz geçirecektir.Keşke yatırsaydınız.Bende Lasius vardı yatırmadım yumurtladı fakat yedi yumurtaları.Ve şu an yaklaşık 1 aydır uykuda.Geç oldu ama mecbur kaldım.Sizde keşke yatırmış olsaydınız.Yapacak bişey yok artık.Canlı yem almanızı tavsiye ederim ufak besleme yapın.Şekerli su,yumurta beyazı-sarısı,çiğ kıyma-tavuk verebilirsiniz.Besine ihtiyacı olacaktır.Yumurta vermezsede kışa kadar düzenli aralıklarla besleyin ve kışın yatırın direk uyku zamanı gelince.Selamlar öncelikle, geçen sene eylül ayında bulduğum messor kraliçelerini kış uykusuna yatıramadım bu sebepten ötürü hala yumurtlamadılar ne zaman yumurtlarlar tahmini olarak?
canlı yemim normalde bulunuyordu ancak bitti yumurtlaması için geçici süreliğine yumurta vs yeterli olur mu???Hocam hayırlı günler.Büyük bir ihtimalle kış uykusuna yatmadığı için bu sezonu verimsiz geçirecektir.Keşke yatırsaydınız.Bende Lasius vardı yatırmadım yumurtladı fakat yedi yumurtaları.Ve şu an yaklaşık 1 aydır uykuda.Geç oldu ama mecbur kaldım.Sizde keşke yatırmış olsaydınız.Yapacak bişey yok artık.Canlı yem almanızı tavsiye ederim ufak besleme yapın.Şekerli su,yumurta beyazı-sarısı,çiğ kıyma-tavuk verebilirsiniz.Besine ihtiyacı olacaktır.Yumurta vermezsede kışa kadar düzenli aralıklarla besleyin ve kışın yatırın direk uyku zamanı gelince.
Bu gıdalarla her zaman besleme yapamazsınız sağlıklı olmaz.Ama kısa bi süre değişikli değişikli saydığım şeyleri verebilirsiniz.Ama kesinlikle en kısa sürede canlı yem alın.Zaten bu besinleri yeyip yemeyeceğide belli değil.canlı yemim normalde bulunuyordu ancak bitti yumurtlaması için geçici süreliğine yumurta vs yeterli olur mu???
Önce canlı yemi (örneğin un kurdu) bölüp verin, bir kaç gün sonra şekerli su ya da ayçekirdeği içini ezip verin.besleyeceksem ne vereyim
teşekkürlerÖnce canlı yemi (örneğin un kurdu) bölüp verin, bir kaç gün sonra şekerli su ya da ayçekirdeği içini ezip verin.
bir çay bardağına ne kadar küp şeker atayım?Stres bir yana, çok fazla sarsmadan stres vermeden verirseniz nanitiklerin normalden biraz daha büyük olma ihtimalini arttırırsınız.
2-3 küp şeker yeterli olacaktır.bir çay bardağına ne kadar küp şeker atayım?