Messor yumurtlama

Kuzeykurum22

Yumurta
Üye
Selamlar öncelikle, geçen sene eylül ayında bulduğum messor kraliçelerini kış uykusuna yatıramadım bu sebepten ötürü hala yumurtlamadılar ne zaman yumurtlarlar tahmini olarak?

ahmt

Larva
Üye
Selam, sürekli açıp bakıyorsan o yüzden yumurtlamamış olabilir. İlkbahar geldiği için yakında yumurtlayacaklardır.

Kuzeykurum22

Yumurta
Üye
Selam, sürekli açıp bakıyorsan o yüzden yumurtlamamış olabilir. İlkbahar geldiği için yakında yumurtlayacaklardır.
neredeyse hiç açıp bakmadım eylül ayından bu yana muhakkak 1-1,5 ay bakmadığım olmuştur hiç aralıksız. Umarım yakında yumurtlarlar teşekkür ederim.

waynhen

Nanitik
Yardımsever
Üye
Selamlar öncelikle, geçen sene eylül ayında bulduğum messor kraliçelerini kış uykusuna yatıramadım bu sebepten ötürü hala yumurtlamadılar ne zaman yumurtlarlar tahmini olarak?
Hocam hayırlı günler.Büyük bir ihtimalle kış uykusuna yatmadığı için bu sezonu verimsiz geçirecektir.Keşke yatırsaydınız.Bende Lasius vardı yatırmadım yumurtladı fakat yedi yumurtaları.Ve şu an yaklaşık 1 aydır uykuda.Geç oldu ama mecbur kaldım.Sizde keşke yatırmış olsaydınız.Yapacak bişey yok artık.Canlı yem almanızı tavsiye ederim ufak besleme yapın.Şekerli su,yumurta beyazı-sarısı,çiğ kıyma-tavuk verebilirsiniz.Besine ihtiyacı olacaktır.Yumurta vermezsede kışa kadar düzenli aralıklarla besleyin ve kışın yatırın direk uyku zamanı gelince.

Kuzeykurum22

Yumurta
Üye
Hocam hayırlı günler.Büyük bir ihtimalle kış uykusuna yatmadığı için bu sezonu verimsiz geçirecektir.Keşke yatırsaydınız.Bende Lasius vardı yatırmadım yumurtladı fakat yedi yumurtaları.Ve şu an yaklaşık 1 aydır uykuda.Geç oldu ama mecbur kaldım.Sizde keşke yatırmış olsaydınız.Yapacak bişey yok artık.Canlı yem almanızı tavsiye ederim ufak besleme yapın.Şekerli su,yumurta beyazı-sarısı,çiğ kıyma-tavuk verebilirsiniz.Besine ihtiyacı olacaktır.Yumurta vermezsede kışa kadar düzenli aralıklarla besleyin ve kışın yatırın direk uyku zamanı gelince.
canlı yemim normalde bulunuyordu ancak bitti yumurtlaması için geçici süreliğine yumurta vs yeterli olur mu???

waynhen

Nanitik
Yardımsever
Üye
canlı yemim normalde bulunuyordu ancak bitti yumurtlaması için geçici süreliğine yumurta vs yeterli olur mu???
Bu gıdalarla her zaman besleme yapamazsınız sağlıklı olmaz.Ama kısa bi süre değişikli değişikli saydığım şeyleri verebilirsiniz.Ama kesinlikle en kısa sürede canlı yem alın.Zaten bu besinleri yeyip yemeyeceğide belli değil.

Kuzeykurum22

Yumurta
Üye
selamlar hala yumurtlamadılar bu arada kraliçeler ama 4 kraliçem var biri yumurtladı larva şuan yumurtalar diğerlerinde tık yok unkurdu versem mi?

bir de o kraliçenin yumurtaları da uzun zamandır larva ona da besleme yapsam mı

samet_56

Nanitik
Yardımsever
Üye
Stres bir yana, çok fazla sarsmadan stres vermeden verirseniz nanitiklerin normalden biraz daha büyük olma ihtimalini arttırırsınız.