Messor ilk isçi çıktıktan sonra ışık

karınca20

Yumurta
Üye
Şuan messor kraliçemin 4-5 larva ve bir kaç da yumurtası var tahmini bu hafta ilk işçi çıkmış olucak şuan karanlık yerde haftada 1 kontrol ediyorum sorum şu ilk işçi çıktıktan sonra üzerine bir şey ortmeden titreşimden uzak bir masada üstü açık şekilde bakmak uygunmu uzaktan izlemek istiyorum yoksa üzerine bir şey örtmek sartmı bu benim ilk kolonim olduğundan biraz merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim

Black07

Pupa
Üye
Koloniyi ışığa alıştırmanızı tavsiye etmem zira sonrasında transfer etmek istediğinizde epey bir zorlanıyorsunuz benim başıma geldi. Kırmızı asetat kağıdıyla kapatırsanız hem gözlem yapabilirsiniz hemde koloniyi rahat ettirmiş olursunuz.

Digna34

Yumurta
Üye
Hayırlı olsun. Messorlar ışığa ve sarsıntıya çok hassastır. Kraliçenin strese girip yumurtalarını yememesi için işçi sayısı 15-20'ye ulaşana kadar üzerini örtmen ya da kırmızı asetat kağıdı kullanman daha sağlıklı olur. Ayrıca masadaki titreşimi önlemek için tüpün altına mutlaka yumuşak bir bez koymanı öneririm.

karınca20

Yumurta
Üye
Hayırlı olsun. Messorlar ışığa ve sarsıntıya çok hassastır. Kraliçenin strese girip yumurtalarını yememesi için işçi sayısı 15-20'ye ulaşana kadar üzerini örtmen ya da kırmızı asetat kağıdı kullanman daha sağlıklı olur. Ayrıca masadaki titreşimi önlemek için tüpün altına mutlaka yumuşak bir bez koymanı öneririm.
Ozaman işçiler çıkınca kırmız asalet kağıdı ile tüpü kaplayıp altinada kalın bir bez koyup titreşimsiz masada bakayım teşekkürler verdiğiniz bilgiler için

Digna34

Yumurta
Üye
Yok, yanlış anlamışsınız işçiler 15-20’ye ulaşana kadar kırmızı asetat kağıdıyla sarılması onlar için daha iyidir ve daha iyi gelişim sağlar. Messor türü karanlığı seven bir tür, ben direkt karanlıkta kalmasından yanayım ve kapalı kalması onlar için daha iyi.

karınca20

Yumurta
Üye
Yok, yanlış anlamışsınız işçiler 15-20’ye ulaşana kadar kırmızı asetat kağıdıyla sarılması onlar için daha iyidir ve daha iyi gelişim sağlar. Messor türü karanlığı seven bir tür, ben direkt karanlıkta kalmasından yanayım ve kapalı kalması onlar için daha iyi.
Anladım hocam teşekkürler Galiba en iyisi sabırlı olmak

ege0604

Yumurta
Üye
Koloniyi ışığa alıştırmanızı tavsiye etmem zira sonrasında transfer etmek istediğinizde epey bir zorlanıyorsunuz benim başıma geldi. Kırmızı asetat kağıdıyla kapatırsanız hem gözlem yapabilirsiniz hemde koloniyi rahat ettirmiş olursunuz.
Asetat derken ben normal defter kaplanan kırmızı plastiği kullanıyorum o olmazmı