Majör olabilir mi?

nevzatgns19

Pupa
Üye
Ekte de gördüğünüz gibi minör işçisinin yanındaki larva majör larvası olabilir mi? Minör işçisiyle aynı boyutta larva. Heyecanlandım majör işçi çıkmasını bekliyorum 2 haftadır falan.

Ekli dosyalar

• 20260715_001907(1).jpg
    20260715_001907(1).jpg
    23.1 KB · Görüntüleme: 21
Moderatör tarafında düzenlendi:

det

Pupa
Üye
Ekte de gördüğünüz gibi minör işçisinin yanındaki larva majör larvası olabilir mi? Minör işçisiyle aynı boyutta larva. Heyecanlandım majör işçi çıkmasını bekliyorum 2 haftadır falan.
Belki, bana minörden büyük olacak gibi geldi ama majör olur mu bilmem. Koloni küçük geldi, ilk önce media olabilir.

Kiviant

Larva
Üye
Ben de yaklaşık 2 haftadır minör bekliyorum çıkmıyor neredeyse pupa boyunda şişkin larvalar vardı ama hala nanitik seviyesindeyim.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ben de yaklaşık 2 haftadır minör bekliyorum çıkmıyor neredeyse pupa boyunda şişkin larvalar vardı ama hala nanitik seviyesindeyim.
Sadece 1. nesil işçilere nanitik denir. Yani kraliçenin ilk işçilerinden sonra tekrardan işçi çıktıysa onlar nanitik değil minör oluyor.

Kiviant

Larva
Üye
Sadece 1. nesil işçilere nanitik denir. Yani kraliçenin ilk işçilerinden sonra tekrardan işçi çıktıysa onlar nanitik değil minör oluyor.
Sanırım çıkmadı çünkü hiçbir boyut farkı yok ve 2. İşçilerin çıkmasının bu kadar kısa süreceğini düşünmüyorum.