Lasius kolonilerinde tüpte pembeleşme

AnilAskin

Yumurta
Üye
Koloni içinde hastalıkla olacak bir şey değil bu. Dışarıdan gelen bir bakteri türü bu. 1 kolonide de 3 defa transfere rağmen oluyorsa sorgulamak gerekiyor. Bazen sadece nem ve sıcaklık değil de verilen besinle de alakalı oluyor
Neredeyse sadece un kurdu ile besliyorum arada da haşlanmış yumurta veriyorum besinden oluşabilecek bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Çeşme suyunu kullanmamayı ve pamuğu değiştirmeyi düşünüyorum.

DesertTiger

Yumurta
Üye
Neredeyse sadece un kurdu ile besliyorum arada da haşlanmış yumurta veriyorum besinden oluşabilecek bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Çeşme suyunu kullanmamayı ve pamuğu değiştirmeyi düşünüyorum.
Evet bugün aynı sorundan birisi daha yazdı büyük bir ihtimal sularda bir ilaçlama mevcut olabilir ama bugün transferinizi yapin.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Zaten en çok besinden olan bir bakteriye,besinden olmaz diyemezsiniz. Hayvansal gıdalarda daha fazla görülüyor bu bakteri türü. Yumurta vermeyi kesin ve birdaha vermeyin. Başka biri bir şey yazdığı için direkt onu bağlamayın çünkü bu bakteri türü su ile olacak bir şey değil.

Son düzenleme:

AnilAskin

Yumurta
Üye
Zaten en çok besinden olan bir bakteriye,besinden olmaz diyemezsiniz. Hayvansal gıdalarda daha fazla görülüyor bu bakteri türü. Yumurta vermeyi kesin ve birdaha vermeyin. Başka biri bir şey yazdığı için direkt onu bağlamayın çünkü bu bakteri türü su ile olacak bir şey değil.
Besinden dolayı kaynaklansa diğer kolonilerimde de aynı sorunla karşılaşırdım diye düşünüyorum.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Lasiuslar zaten oldukça pisler üstüne sizde yumurta verince tam ortamı sağlamış oluyorsunuz. Genellikle doğal olan peynir,yoğurt,et ve tereyağı gibi hayvansal gıdaların çoğunda bu meydana gelir. Besleme şekliniz hatalı. Sadece canlı yem ile besleyiniz

AnilAskin

Yumurta
Üye
Lasiuslar zaten oldukça pisler üstüne sizde yumurta verince tam ortamı sağlamış oluyorsunuz. Genellikle doğal olan peynir,yoğurt,et ve tereyağı gibi hayvansal gıdaların çoğunda bu meydana gelir. Besleme şekliniz hatalı. Sadece canlı yem ile besleyiniz
Tamam teşekkür ederim.

AnilAskin

Yumurta
Üye
Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için yazıyorum. Pamuğu değiştirdim ve çeşme suyu kullanmadım 3 kolonide de sorun kalmadı sorun ikisinden birindeymiş bilginiz olsun.

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
@Ares 'in dediği gibi besin atıklarından olabileceğini düşünüyorum.
Düzelmesine sevindim.