Lasius kolonilerinde tüpte pembeleşme

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Olabilir ben pamuktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum markası ney

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Ondan kaynaklı da olabilir evet ama ben hiç öyle bir şey yaşamadım çok sıkı pamuk kulandım cata da

karıncabuldum

Pupa
Üye
Reis ya çeşme suyundan oldu bakteri vardi içinde veya lasiuslar zaten pis bi tur o yüzden olabilir pis yasamalarini istemiyosan springtail koyabilirsin 7 8 tane

AnilAskin

Yumurta
Üye
A

Pamukdanda kaynaklı değil yüksek ihtimalle hava sirkilasyonu çok az tüpün ağzını kapadığınız pamuğu çok sıkı yapmayın
Olabilir belki ama lasiuslar tüpün ağzından ayrılmıyor sürekli pamuğu açmaya çalışıyorlar bu yüzden biraz sıkı yapmak zorundayım pamuğu.

AnilAskin

Yumurta
Üye
Reis ya çeşme suyundan oldu bakteri vardi içinde veya lasiuslar zaten pis bi tur o yüzden olabilir pis yasamalarini istemiyosan springtail koyabilirsin 7 8 tane
Tüplerinde hiç pislik yok zaten tüpü değiştirelide 2 hafta anca oldu pislikten olması imkansız. Bende çeşme suyundan kaynaklandığını düşünüyorum.

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Tüplerinde hiç pislik yok zaten tüpü değiştirelide 2 hafta anca oldu pislikten olması imkansız. Bende çeşme suyundan kaynaklandığını düşünüyorum.
Çeşme suyundan olduğunu sanmıyorum dediğim gibi hava sirkülasyonu olmadığı için oluyor habire transfer etmekdense outworld yapın kapağı olmasın bariyer sürün aklıma gelen en net çözüm bu transfer ettikden sonra yeni tüpleriyle bir outworlde bağlayabilirsiniz

DesertTiger

Yumurta
Üye
Çeşme suyundan olduğunu sanmıyorum dediğim gibi hava sirkülasyonu olmadığı için oluyor habire transfer etmekdense outworld yapın kapağı olmasın bariyer sürün aklıma gelen en net çözüm bu transfer ettikden sonra yeni tüpleriyle bir outworlde

Bu fotoğrafı daha önceden çekmiştim başka tüpe geçirince tekrar tekrar aynı sorunu yaşadığım için formikaryuma aldım. Ama diğer kolonilerde de olmaya başladı.
videosunda alt yazi ingilizce olarak var ordan cevirerek sorunlarini halledebilirsin

DesertTiger

Yumurta
Üye
Çeşme suyundan olduğunu sanmıyorum dediğim gibi hava sirkülasyonu olmadığı için oluyor habire transfer etmekdense outworld yapın kapağı olmasın bariyer sürün aklıma gelen en net çözüm bu transfer ettikden sonra yeni tüpleriyle bir outworlde bağlayabilirsiniz
Evet koloninin sayısı fazlaysa saydam bir saklama kabı hem tatlı hemde çok güzel olur süslemelerle

egemen1273

Yumurta
Üye
Sa bence çoğunlukla bu sorun pamuğun çok sıkı olmasından kaynaklanıyor pamuğu karıncalar kacamayacak kadar yapabildiğiniz en gevşek şekilde tüpe tikayin

Anthletic

Yumurta
Üye
Yavruların dışkıları suya temas edince bu bakteriler ürüyor diye biliyorum. Zararlarını bilmiyorum.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında ares
@Ares
Acil transfer. Tüp hijyenini en üst seviyede sağlamak. Küf oluşmaması için verilen besinlerin kontrolü. Bu tarz olaylarda her zaman hakimiyet sağlanamayabiliyor. Tüpteki pamuğu değiştirebilir eğer çok fazla kez böyle bir olay oluyorsa. Aslında bu bir küf değildir,bakteri türüdür. Karıncalar içinde ölümcül olan bir bakteridir. Yüksek nem ve sıcaklıkta ortaya çıkmaktadırlar. Arkadaşın verdiği besinler ve tüpün ne kadar sıcaklıkta kalıp nem seviyesinin de ne ölçüde olduğu önemli bir detay

DesertTiger

Yumurta
Üye
Acil transfer. Tüp hijyenini en üst seviyede sağlamak. Küf oluşmaması için verilen besinlerin kontrolü. Bu tarz olaylarda her zaman hakimiyet sağlanamayabiliyor. Tüpteki pamuğu değiştirebilir eğer çok fazla kez böyle bir olay oluyorsa. Aslında bu bir küf değildir,bakteri türüdür. Karıncalar içinde ölümcül olan bir bakteridir. Yüksek nem ve sıcaklıkta ortaya çıkmaktadırlar. Arkadaşın verdiği besinler ve tüpün ne kadar sıcaklıkta kalıp nem seviyesinin de ne ölçüde olduğu önemli bir detay
Peki ya bu koloni icinde bi hastaliksa nem ve sıcaklığı ayarlarsa bu sorun ortadan kalkar dimi

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Peki ya bu koloni icinde bi hastaliksa nem ve sıcaklığı ayarlarsa bu sorun ortadan kalkar dimi
Koloni içinde hastalıkla olacak bir şey değil bu. Dışarıdan gelen bir bakteri türü bu. 1 kolonide de 3 defa transfere rağmen oluyorsa sorgulamak gerekiyor. Bazen sadece nem ve sıcaklık değil de verilen besinle de alakalı oluyor

DesertTiger

Yumurta
Üye
Koloni içinde hastalıkla olacak bir şey değil bu. Dışarıdan gelen bir bakteri türü bu. 1 kolonide de 3 defa transfere rağmen oluyorsa sorgulamak gerekiyor. Bazen sadece nem ve sıcaklık değil de verilen besinle de alakalı oluyor
Anladım hocam arkadas gelince oda bulundurduğu yeri ve canlı yeminden bahsederse olay hallolmuş olur