Nedenini bende bilmiyorum ama çabuk hemen değiştirin yoksa kolonileri izi kaybedersiniz!!3 Lasius kolonim var ve üçünde de tüplerini yeni değiştirmeme rağmen tüpte pembeleşme var, diğer kolonilerimde hiç böyle bir şey yaşamadım ama 3 lasius kolonisinde de aynı problem var. Neden oluyor olabilir ?
Tüpün arka kısmındaki suda mı pembeleşme var?3 Lasius kolonim var ve üçünde de tüplerini yeni değiştirmeme rağmen tüpte pembeleşme var, diğer kolonilerimde hiç böyle bir şey yaşamadım ama 3 lasius kolonisinde de aynı problem var. Neden oluyor olabilir ?
Önce tüpün pamuğunda pembeleşme oluyor sonrada tüpün suyunda oluyor. Şuan sadece pamukta pembeleşme var.Tüpün arka kısmındaki suda mı pembeleşme var?
Pembe bakteri olmuş tüpde acilen transfer edinÖnce tüpün pamuğunda pembeleşme oluyor sonrada tüpün suyunda oluyor. Şuan sadece pamukta pembeleşme var.
Çok tehlikeli o sudan içerlerse ölürlerÖnce tüpün pamuğunda pembeleşme oluyor sonrada tüpün suyunda oluyor. Şuan sadece pamukta pembeleşme var.
Her pembeleşme olduğunda değiştiyorum ama bir kolonimde 3. defa yaşıyorum ve diğer lasius kolonilerimde de olmaya başladı.Pembe bakteri olmuş tüpde acilen transfer edin
Evet o koloniyi transfer etmelisiniz daha öncedende forumda aynı durum yaşanmıştı yabancı kaynaklarda açıklaması var ancak ben bulamadım ama en kısa sürede transfer ediniz sakince.Önce tüpün pamuğunda pembeleşme oluyor sonrada tüpün suyunda oluyor. Şuan sadece pamukta pembeleşme var.
Sakin olun stres olmaya gerek yok sakince değiştirilebilir.Çok tehlikeli o sudan içerlerse ölürler
Fotoğrafını atarmısınız forumda daha yetkili kişilerde bi baksınHer pembeleşme olduğunda değiştiyorum ama bir kolonimde 3. defa yaşıyorum ve diğer lasius kolonilerimde de olmaya başladı.
Bu fotoğrafı daha önceden çekmiştim başka tüpe geçirince tekrar tekrar aynı sorunu yaşadığım için formikaryuma aldım. Ama diğer kolonilerde de olmaya başladı.Fotoğrafını atarmısınız forumda daha yetkili kişilerde bi baksın
Bu bildiğin pembe fanta olmuş direk transfer edin lasiuslar pis bir tür oldukları için böyle şeyler çok oluyor koyduğunuz besini tüpde 1 günden fazla bırakmamaya özen gösterinBu fotoğrafı daha önceden çekmiştim başka tüpe geçirince tekrar tekrar aynı sorunu yaşadığım için formikaryuma aldım. Ama diğer kolonilerde de olmaya başladı.
Hayır şuan zaten bu halde değiller diğer kolonilerde sadece pamukta ufak pembeleşme var. Koyduğum besini 1 gün bile tutmuyorum neredeyse kirlilikten olacağını düşünmüyorum.Bu bildiğin pembe fanta olmuş direk transfer edin lasiuslar pis bir tür oldukları için böyle şeyler çok oluyor koyduğunuz besini tüpde 1 günden fazla bırakmamaya özen gösterin
Pembeliği gördüğünüz anda transfer edinArkadaşlar şuan bu halde değiller zaten bu eski fotoğraf, şuan sadece pamukta ufak pembeleşme var neden olduğunu bilen var mı diye soruyorum. Transfer yapılması gerektiğini biliyorum.
Hayır kokulu pamuk değil ona özellikle dikkat etmiştim. Acaba çeşme suyundan dolayı olabilir mi ?Acaba kokulu bir pamuk olabilir mi?