Lasius kolonilerinde tüpte pembeleşme

AnilAskin

Yumurta
Üye
3 Lasius kolonim var ve üçünde de tüplerini yeni değiştirmeme rağmen tüpte pembeleşme var, diğer kolonilerimde hiç böyle bir şey yaşamadım ama 3 lasius kolonisinde de aynı problem var. Neden oluyor olabilir ?

celilcem

Nanitik
Üye
3 Lasius kolonim var ve üçünde de tüplerini yeni değiştirmeme rağmen tüpte pembeleşme var, diğer kolonilerimde hiç böyle bir şey yaşamadım ama 3 lasius kolonisinde de aynı problem var. Neden oluyor olabilir ?
Nedenini bende bilmiyorum ama çabuk hemen değiştirin yoksa kolonileri izi kaybedersiniz!!

DesertTiger

Yumurta
Üye
Tüpün arka kısmındaki suda mı pembeleşme var?

DesertTiger

Yumurta
Üye
Önce tüpün pamuğunda pembeleşme oluyor sonrada tüpün suyunda oluyor. Şuan sadece pamukta pembeleşme var.
Evet o koloniyi transfer etmelisiniz daha öncedende forumda aynı durum yaşanmıştı yabancı kaynaklarda açıklaması var ancak ben bulamadım ama en kısa sürede transfer ediniz sakince.

AnilAskin

Yumurta
Üye
Fotoğrafını atarmısınız forumda daha yetkili kişilerde bi baksın
Bu fotoğrafı daha önceden çekmiştim başka tüpe geçirince tekrar tekrar aynı sorunu yaşadığım için formikaryuma aldım. Ama diğer kolonilerde de olmaya başladı.

Ekli dosyalar

• pembeleşme.jpg
    pembeleşme.jpg
    24.4 KB · Görüntüleme: 37

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Bu fotoğrafı daha önceden çekmiştim başka tüpe geçirince tekrar tekrar aynı sorunu yaşadığım için formikaryuma aldım. Ama diğer kolonilerde de olmaya başladı.
Bu bildiğin pembe fanta olmuş direk transfer edin lasiuslar pis bir tür oldukları için böyle şeyler çok oluyor koyduğunuz besini tüpde 1 günden fazla bırakmamaya özen gösterin

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Hocam hiç fark etmedinmi çok fazla artmış hemen yeni tüpe transfer edin olmazlarsa manuel yapın acil yapılmalı.

AnilAskin

Yumurta
Üye
Bu bildiğin pembe fanta olmuş direk transfer edin lasiuslar pis bir tür oldukları için böyle şeyler çok oluyor koyduğunuz besini tüpde 1 günden fazla bırakmamaya özen gösterin
Hayır şuan zaten bu halde değiller diğer kolonilerde sadece pamukta ufak pembeleşme var. Koyduğum besini 1 gün bile tutmuyorum neredeyse kirlilikten olacağını düşünmüyorum.

AnilAskin

Yumurta
Üye
Arkadaşlar şuan bu halde değiller zaten bu eski fotoğraf, şuan sadece pamukta ufak pembeleşme var neden olduğunu bilen var mı diye soruyorum. Transfer yapılması gerektiğini biliyorum.

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Grende transfer lazım en sonunda yine artacak pamuk tan kaynaklı olabilir pamuğu değiştirin

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar şuan bu halde değiller zaten bu eski fotoğraf, şuan sadece pamukta ufak pembeleşme var neden olduğunu bilen var mı diye soruyorum. Transfer yapılması gerektiğini biliyorum.
Pembeliği gördüğünüz anda transfer edin