Kurt bakımı

TerminatörMajor

Yumurta
Üye
Camponotus sanctus kolonim var şuan 6 işçim var ilerisi için hazırlık sürecine girdim. Kurtlarla ilgili önemli detayları kaçırmış olabilirim. Deneyimlerinizi ve bilgilerinizi değerlendirmek isterim. Elimde 30 adet morio kurdu var. Büyük ve orta boylu. Mikro un kurdu ve un kurtlarımda mevcut ne olur ne olmaz diye çeşitlendirdim. Başlangıçta elimde mısır unu vardı verdim. Kargoyla gelen malzemelerle karışık vaziyette. 2 gün arayala patates ve karpuz takviyesi yaptım bir gün sonra almak şartıyla. Sırada ne var veya yanlış gittiğim yol var mı?IMG_4163.jpegIMG_4162.jpeg

Winnie

Media
Üye
Kurtların yataklıklarına çok az kepek doldurmuşsunuz daha çok doldurmanız lazım özellikle moriolara çünkü moriolar çok obur kurtlardır.

MehmetÖzkan

Pupa
Üye
Camponotus sanctus kolonim var şuan 6 işçim var ilerisi için hazırlık sürecine girdim. Kurtlarla ilgili önemli detayları kaçırmış olabilirim. Deneyimlerinizi ve bilgilerinizi değerlendirmek isterim. Elimde 30 adet morio kurdu var. Büyük ve orta boylu. Mikro un kurdu ve un kurtlarımda mevcut ne olur ne olmaz diye çeşitlendirdim. Başlangıçta elimde mısır unu vardı verdim. Kargoyla gelen malzemelerle karışık vaziyette. 2 gün arayala patates ve karpuz takviyesi yaptım bir gün sonra almak şartıyla. Sırada ne var veya yanlış gittiğim yol var mı?Ekli dosyayı görüntüle 86331Ekli dosyayı görüntüle 86332
Hocam bence karpuz yerine havuç vermeniz daha mantıklı olur.

eRoNNN

Larva
Üye
Hocam ben un kurdu kolonisi kurdum ortalama 1 senedir tecrübelerimi aktarmak isterim. Ben yataklık olarak kepek unu ve mısır ununu karıştırıyorum gayet verim aldım pupa evresine geçen kurtları görür görmez ayrı un olmayan temiz bir kaba alın yoksa içinde kalırsa diğerleri de daha hızlı bir şekilde pupa oluyorlar ben patates ve havuç veriyorum ama patatesi daha verimli buluyorum. Patatesi vermeden önce peçete ile biraz nemini alın v duran kabın havalandırması iyi olsun hemen küf oluyor. Eğer üretim yapmayı da düşünürseniz gayet kolay pupadan çıkan böcekleri kurtlara yaptığınız yatağın aynısından yapın içine de yumurta kolisi koyun biraz bir süre sonra yataklık da küçük kurtları görürsünüz ben onları alıp böcekleri ayrı bir kaba geçiriyorum bu şekilde sorunsuz bir şekilde bu işi yürütebilirsiniz.

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Karpuz çok sulu bir meyve olduğu için küf yapabilir unutursanız. Marul verebilirsiniz temşzlemesi de kolay küf ihtinali de çok düşük.

ege0604

Pupa
Üye
Camponotus sanctus kolonim var şuan 6 işçim var ilerisi için hazırlık sürecine girdim. Kurtlarla ilgili önemli detayları kaçırmış olabilirim. Deneyimlerinizi ve bilgilerinizi değerlendirmek isterim. Elimde 30 adet morio kurdu var. Büyük ve orta boylu. Mikro un kurdu ve un kurtlarımda mevcut ne olur ne olmaz diye çeşitlendirdim. Başlangıçta elimde mısır unu vardı verdim. Kargoyla gelen malzemelerle karışık vaziyette. 2 gün arayala patates ve karpuz takviyesi yaptım bir gün sonra almak şartıyla. Sırada ne var veya yanlış gittiğim yol var mı?Ekli dosyayı görüntüle 86331Ekli dosyayı görüntüle 86332
Herhangi bir yeşil yapraklı sebze meyve kullanabilirsiniz önemli olan o sebzede nem olması karpuz kullanımında herhangi bir problem göremedim.
Karpuz çok sulu bir meyve olduğu için küf yapabilir unutursanız. Marul verebilirsiniz temşzlemesi de kolay küf ihtinali de çok düşük.
Hocam bence karpuz yerine havuç vermeniz daha mantıklı olur.

Kiviant

Pupa
Üye
Herhangi bir yeşil yapraklı sebze meyve kullanabilirsiniz önemli olan o sebzede nem olması karpuz kullanımında herhangi bir problem göremedim.
Karpuz çok sulu olduğu için yataklıkta topaklanma ihtimali De olabilir hocam, o yüzden garanti olsun diye çok sulu meyve/sebzeler kullanmamak lazım bence.

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Karpuzun su oranı daha fazla olduğu için yatağa değerse da çabuk küf yapar. Patates, havuç rahat bir şekilde koyamazsınız. Elma vermenizi de tavsiye etmem mayalanmış gibi koku oluyır bozulmaya başladığı için. En mantıklısı marul bence elimde buffalo kurdu, un kurdu, un kurdu böcrkleri var ve marulu hepsi bol bol yiyorlar.

ege0604

Pupa
Üye
Karpuzun su oranı daha fazla olduğu için yatağa değerse da çabuk küf yapar. Patates, havuç rahat bir şekilde koyamazsınız. Elma vermenizi de tavsiye etmem mayalanmış gibi koku oluyır bozulmaya başladığı için. En mantıklısı marul bence elimde buffalo kurdu, un kurdu, un kurdu böcrkleri var ve marulu hepsi bol bol yiyorlar.
Karpuz çok sulu olduğu için yataklıkta topaklanma ihtimali De olabilir hocam, o yüzden garanti olsun diye çok sulu meyve/sebzeler kullanmamak lazım bence.
Kabuklu olduğu için hiç sorun yaşamadım ama öyle olabilir ayrıca maruluda çok yediklerine şahit oldum ama amaçları açlıktan değil içindeki suyu çekmek için o yüzden marulları pek verimli bulmuyorum yinede ara sıra kullanıyorum.

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Meyve sebze kullanılmaaının amacı su ve nem zaten besinlerini yataktan karşılarlar. Mısır unu, buğday kepeği, yulaf karışımından besin ihtiyaçlarını karşılayıp meyve sebzeden de su ihtiyaçlarını karşılarlar.

Kiviant

Pupa
Üye
Meyve sebze kullanılmaaının amacı su ve nem zaten besinlerini yataktan karşılarlar. Mısır unu, buğday kepeği, yulaf karışımından besin ihtiyaçlarını karşılayıp meyve sebzeden de su ihtiyaçlarını karşılarlar.
Hazır yeri gelmişken yeni konu açmak istemedim,kurtlar için mısır unu,galeta unu ve yulafı karıştırsam olur mu? Ya da kepeğe gerek var mı?