3 TEMMUZ PERŞEMBE
Arkadaşlar,herkese selamlar.
İşlerim bitti sayılır artık daha fazla vakit ayırabiliyorum foruma.Tam hoca bi hafta geçti ama bide bu geçişi bana sorun.Çünkü aşırı heyecanlı olmaya başladı hobi malum ilk işçimiz çıkmaya çok yakın falan fişmaş aşağıda görüşürüz...
CAMPONOTUS KRALİÇEMİZ ASENA
Şu an bu kraliçemizde çıkmasına günler kalan 5-6 adet pupamız var ve gerek kraliçenin gerekse pupaların durumu çok güzel duruyor. Bu durum beni gerçekten çok sevindirmiş vaziyette. Ayrıca, geçen hafta kraliçemizin yumurtaları yediğini söylemiştim ama bugün baktığımda yaklaşık 5-6 adet yeni yumurtamızın olduğunu gördüm. Yumurtlaması şu an için hoşuma gitmedi pek çünkü besini yetirmesi bir tık sıkıntılı, geçen de bundan dolayı yedi diye düşünüyorum zaten. İnşallah 3-4 güne çıkarsa işçilerimiz, o zaman yemesine gerek kalmaz ama bu süre uzarsa yine yiyecektir diye düşünüyorum. Bunu da zaman gösterecek, bakıp göreceğiz artık. Bu kraliçemizin gelişimleri bu haftalık böyle.
Yumurta sayısı: 6 tane
Larva sayısı: Gözlemlediğim kadarıyla ben hiç larva göremedim ama pupaların altında olabilir.
Pupa sayısı: 5 tane
TETRAMORİUM KRALİÇE(leri)MİZ
Evet arkadaşlar, bu kraliçemizin başlığında da gördüğünüz gibi artık 2 adet
Tetramorium kraliçesine sahip olduk. 2. kraliçeyi yaklaşık 4-5 gün önce yolda gezerken buldum ve güzel oldu. İlk kraliçemizi üstten gözlemledim ve yumurtaları gelişmiş gibi duruyor. Cover'ı alıp bakmadığım için larvaya geçen yumurta var mı bilmiyorum ama epeyce bir yumurtası var ve diğer kraliçemize hiç bakmadım zaten. Bunların durumu böyle, çok bir hareketlilik olmadığı için kısa tutuyorum bunu.
Yumurta sayısı: 15-20 tane
LASİUS + FORMİCA + CATAGLYPHIS
KRALİÇELERİMİZ
Lasius kraliçemin birinde, geçen hafta olduğu gibi epeyce yumurta var ve larvaya geçişin olduğunu gördüm, hem de baya güzel geliştirmiş, hoşuma gitti bu. Diğerine bakmadım, ayrı yerde olduğu için ama onda da yumurta vardı.
Formica kraliçemiz yumurtaları devasa, güzel geliştirmiş ve pupaya geçenler olabilir veya yeni yeni geçiyorlar, emin değilim ama bu da gayet güzel ilerliyor. Belki
Camponotus kraliçemizden önce ilk işçiyi bile çıkarabilir
Cataglyphisler canımı sıkıyor, bu yüzden konuşmak istemiyorum bunlar hakkında
Bu haftalık tüm gelişmeler böyleydi arkadaşlar. Hâlâ resim yok farkındayım ama kusura bakmayın, sonraki paylaşımlarda eklemeye çalışacağım.
Sevgilerle, Allah'a emanet olun🖐️