Kraliçelerin Saltanatı

Karınca16

Majör
Üye
14 HAZİRAN CUMARTESİ

Arkadaşlar merhaba. Bugün, karıncalarımıza bakmayalı 1 hafta oldu ve kontrol ettiğimde çoğunda olumlu gelişimler gördüm; işte o gelişimler:

CAMPONOTUS KRALİÇEMİZ ASENA
Gayet güzel gelişmeler var, inşallah 1-1,5 haftaya ilk işçiyi alırız diye düşünüyorum. Yeni yumurtalar, larvalar ve 1 adet de pupa gördüm ben. Gelecek haftaya 3-4 tane yeni pupalarımız olacak, umarım işçimiz de çıkar haftaya çünkü çok sabırsızlanıyorum, bir an önce ilk işçiyi görmek için.

Bu kraliçemizin gelişmeleri bu haftalık böyle.
Ekli dosyayı görüntüle 58185Ekli dosyayı görüntüle 58186

Yumurta sayısı: 4 adet
Larva sayısı: 4-5 adet
Pupa sayısı: 1 adet

TETRAMORİUM KRALİÇEMİZ

Bu kraliçemiz kanat dökmemiş ama yumurtaları vardı. Bu kraliçem benim artık favorim diyebilirim çünkü renklerine aşık oldum. İnşallah bundan verimli sonuçlar alırız, tek isteğim bu yönde şu anda.

Ekli dosyayı görüntüle 58190

Yumurta sayısı: 6-7 adet

LASİUS+FORMİCA+CATAGLYPHİS
KRALİÇELERİMİZ

Bu kraliçelerimizden Lasius'un birini kontrol ettim ve yumurta vs. yoktu, açıkçası biraz üzüldüm. Diğer Lasius'u bu hafta içinde çok rahatsız ettiğim için kontrol etmedim, duruyor öylece.

Formica kraliçemizin yumurtaları vardı, yukarıdan baktım ama cover açıp resimlemedim. Bunu hiç rahatsız etmeyi düşünmüyorum ilk işçisi çıkana kadar. Bugün bir Formica kraliçesi daha buldum ve onun için de aynı yolu izleyeceğim. Bu cinsin gelişimini, büyük bir değişim olmadığı sürece, ilk işçisi çıkana kadar bildirmeyeceğim, bilginiz olsun.

Cataglyphis kraliçelerimizin zaten durumunu biliyorsunuz. Bir setup kuracağım ve oraya yerleştireceğim. O yerleşim aşamasından sonra günlüğünü tutmaya başlarız.

Bugünkü durumlar böyle, haftaya görüşmek üzere. Allah'a emanet olun 🖐🏻🥰
İnşallah tetramorium kraliçeniz/prensesiniz dölenmiş bir kraliçedir rengine gerçektende bende aşık oldum.Takipteyim.

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar selamlar
Bugün akvaryumun silikonları kurudu ve Cataglyphis kraliçelerimizi yeni yerlerine aldım. Ben, akvaryumun güzel olduğunu düşünüyorum. İç dizayn olarak şimdilik taş koydum 2'şer tane ama odun vs. eklemeyi düşünüyorum ilerleyen günlerde. Pazartesi veya Salı günü de ışık sistemini ayarlayacağım inşallah.

IMG_20250615_182447.jpg
Bu koloninin 2 işçisi var ve setupları bu şekilde.

IMG_20250615_182440.jpg
Bu kolonide ise 1 işçi var ve setupları bu şekilde.

2 taş arasına, güzel şekilli bir odun koyarım diye planladım kafamda. Odunu da kurumuş asma ağacından alacağım çünkü onlar güzel şekilli oluyor.

Bu arada bariyer sürmedim çünkü kapak var üstünde, sizce gerek var mı? Eğer gerek var diyorsanız "❤️" emojisi bırakın.

Allah'a emanet olun🖐🏻
IMG_20250615_184228.jpg
IMG_20250615_184225.jpg

GÜNCELLEME
İşcimiz etrafı keşif etti ve koyduğum şekerli sudan içti sonrada koyduğum un kurdunu içeri taşıdı.
Şekerli su içerken videoya aldım ve YouTube kanalıma attım.Maalesef buraya video atamadığımız için linki bırakayım ordan bakın.

Son düzenleme:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar, herkese selamlar.
Bugün maalesef karıncalar hakkındaki gelişimden bahsetmeyeceğim. Ben seneye üniversite sınavına gireceğim için bu sene yazın bir planlama yapmam gerekiyor. Bu sebepten ötürü işlerimi düzene koyana kadar bir süreliğine günlüğe devam edemeyeceğim. Bu 1 hafta olur veya 1 ay bilemiyorum, şu ara her şey çok karışık.
Yakın zamanda görüşmek dileğiyle...

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
26 HAZİRAN PERŞEMBE
Arkadaşlar, herkese merhaba.
Hâlâ işlerimi halletmedim ama güzel gelişmeler olduğu için sizinle paylaşayım dedim. Bugünkü gelişim haberleri için maalesef resim yok, sonraki paylaşımlarda çekeceğim inşallah.

Geçen haftalarda dediğim gibi, yeni 3-4 tane pupamız var fakat larva olan ve olmayan tüm yumurtaları yemiş. Benim düşünceme göre işçi çıkarımı uzun sürdüğü için besini yetmedi, ondan dolayı yedi. Şu anda pupanın bir tanesinin kozası içine doğru gömülmüş, bu da demek oluyor ki ilk işçi çok yakın. İnşallah o çıkınca hemen beslemeye başlayacağım. Bu kraliçemizin gözlemlediğim gelişimi böyle.
Larva sayısı: 2 tane
Pupa sayısı: 4-5 tane

TETRAMORİUM KRALİÇEMİZ
Bu kraliçemizin hâlâ kanatları duruyor fakat hatırlarsanız yumurtaları vardı. Ve dün baktığımda ne mutlu ki yumurtaların larva aşamasına doğru gittiklerini gördüm, yani fark edilir bir büyüklük var. Bu durum beni aşırı aşırı mutlu etti çünkü biliyorsunuz, rengi falan çok güzel bu kraliçemizin. İnşallah bu gelişimi devam eder ve hayırlısıyla ilk işçilerimizi alırız. Bu kraliçemizin de gelişimleri bu şekilde.
Yumurta sayısı: 15-20 tane

LASİUS + FORMİCA + CATAGLYPHIS
KRALİÇELERİMİZ

Lasius kraliçelerimizde devasa bir yumurta var arkadaşlar ama grup grup ayırmışlar, onu anlayamadım. Şu anda hepsi de yumurta evresinde, bakalım değişimleri beraber göreceğiz.

Formicalarda da gayet güzel yumurtalar var ve bir tanesi bayağı geliştirmiş yumurtaları. Zaten cinsinden kaynaklı, işçileri erken çıkarıyor.

Cataglyphis kraliçelerinden bir tanesi maalesef dekor olarak koyduğum taşın altını kazmış, sonra oraya girmiş ve taş çökmüş. Bundan dolayı ölmüş. Fakat diğeri gayet sağlıklı ve 1 tane işçisi ile güzel ilerliyorlar, besinleri falan güzelce yiyorlar.

Bu haftaki gelişmeler böyle arkadaşlar, sonraki günlerde görüşmek üzere 🖐️🥰

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
3 TEMMUZ PERŞEMBE
Arkadaşlar,herkese selamlar.
İşlerim bitti sayılır artık daha fazla vakit ayırabiliyorum foruma.Tam hoca bi hafta geçti ama bide bu geçişi bana sorun.Çünkü aşırı heyecanlı olmaya başladı hobi malum ilk işçimiz çıkmaya çok yakın falan fişmaş aşağıda görüşürüz...

Şu an bu kraliçemizde çıkmasına günler kalan 5-6 adet pupamız var ve gerek kraliçenin gerekse pupaların durumu çok güzel duruyor. Bu durum beni gerçekten çok sevindirmiş vaziyette. Ayrıca, geçen hafta kraliçemizin yumurtaları yediğini söylemiştim ama bugün baktığımda yaklaşık 5-6 adet yeni yumurtamızın olduğunu gördüm. Yumurtlaması şu an için hoşuma gitmedi pek çünkü besini yetirmesi bir tık sıkıntılı, geçen de bundan dolayı yedi diye düşünüyorum zaten. İnşallah 3-4 güne çıkarsa işçilerimiz, o zaman yemesine gerek kalmaz ama bu süre uzarsa yine yiyecektir diye düşünüyorum. Bunu da zaman gösterecek, bakıp göreceğiz artık. Bu kraliçemizin gelişimleri bu haftalık böyle.
Yumurta sayısı: 6 tane
Larva sayısı: Gözlemlediğim kadarıyla ben hiç larva göremedim ama pupaların altında olabilir.
Pupa sayısı: 5 tane

TETRAMORİUM KRALİÇE(leri)MİZ
Evet arkadaşlar, bu kraliçemizin başlığında da gördüğünüz gibi artık 2 adet Tetramorium kraliçesine sahip olduk. 2. kraliçeyi yaklaşık 4-5 gün önce yolda gezerken buldum ve güzel oldu. İlk kraliçemizi üstten gözlemledim ve yumurtaları gelişmiş gibi duruyor. Cover'ı alıp bakmadığım için larvaya geçen yumurta var mı bilmiyorum ama epeyce bir yumurtası var ve diğer kraliçemize hiç bakmadım zaten. Bunların durumu böyle, çok bir hareketlilik olmadığı için kısa tutuyorum bunu.
Yumurta sayısı: 15-20 tane

LASİUS + FORMİCA + CATAGLYPHIS
KRALİÇELERİMİZ

Lasius kraliçemin birinde, geçen hafta olduğu gibi epeyce yumurta var ve larvaya geçişin olduğunu gördüm, hem de baya güzel geliştirmiş, hoşuma gitti bu. Diğerine bakmadım, ayrı yerde olduğu için ama onda da yumurta vardı.

Formica kraliçemiz yumurtaları devasa, güzel geliştirmiş ve pupaya geçenler olabilir veya yeni yeni geçiyorlar, emin değilim ama bu da gayet güzel ilerliyor. Belki Camponotus kraliçemizden önce ilk işçiyi bile çıkarabilir :D

Cataglyphisler canımı sıkıyor, bu yüzden konuşmak istemiyorum bunlar hakkında:cautious:

Bu haftalık tüm gelişmeler böyleydi arkadaşlar. Hâlâ resim yok farkındayım ama kusura bakmayın, sonraki paylaşımlarda eklemeye çalışacağım.
Sevgilerle, Allah'a emanet olun🖐️:love:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
5 TEMMUZ CUMARTESİ
Arkadaşlar,herkese selamlar.
Son güncellemenin ardından çok fazla bi süre geçmedi fakat resimleme yaptığım için hemde ufak gelişmeler olduğu için yazıyorum.

Arkadaşlar bildiğiniz üzere Asena'nın çıkmaya çok yakın pupaları vardı.Bugün kontrol ettiğimde bi tane işçimizin çıkmış olduğunu gördüm ve hemen resimledim.Bunun işçisini çıkardığını görünce diğer kraliçeleride kontrol ettim ve resimledim.
campo (1).jpegcampo (2).jpegcampo (3).jpeg
İkisininde durumu gayet güzel duruyor.Yine önümüzde ki günlerde 4-5 tane daha yeni işçimiz çıkacak Allah izin verirse.
Yumurta sayısı: 6-10 adet arası
Larva sayısı: 1-2 adet
Pupa sayısı: 4-5 adet
İşçi sayısı: 1 adet

TETRAMORİUM KRALİÇELERİMİZ
Bu kraliçemizde ki gelişme aynı sadece resimleme yaptım.Fakat yalnızca bi tanesini çektim çünkü diğerini yakın zamanda bulduk streslenmesin.
tetramorium 1.jpeg

LASİUS + FORMİCA KRALİÇELERİMİZ
Bunlarda da gelişmeler geçen ki güncellemede ki gibi.

LASİUS 1. KRALİÇE
lasius.jpeg

LASİUS 2. KRALİÇE
2 lasius.jpeg

Formica kraliçelerimizde ki gelişmelerde aynı ve beklediğimden daha iyi duruyorlar ama resim çekerken aşırı streslendiler.

FORMİCA 1. KRALİÇEMİZ
formica (2).jpegformica (1).jpeg

FORMİCA 2. KRALİÇEMİZ
2 formica.jpeg

Son düzenleme: