Kraliçe sorgulama biraz (acil)

Lerithy

Yumurta
Üye
Canlar görselleri aşağı bırakıyorum biraz heyecanlıyım spora giderken 2 adet karınca buldum kraliçeler mi değiller mi türleri ne yardımcı olur musunuz değillerse bulduğum yere geri bırakıp spora gideceğim6033.jpg6032.jpg6030.jpg

WradSX

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Teşekkür ederim ayırt edebileceğim başka yöntemler var mı acaba
En basit yöntem vücudunda ki bölgelerin büyüklüğüne bakmaktır.

Kraliçe karıncalar: Kafa < Thorax (Sırt) < Abdomen (En arkadaki bölüm)

İşçi karıncalarda bu şekilde olmaz. Genellikle sırtları ve abdomenleri küçük olur.

Lerithy

Yumurta
Üye

İşçi karıncalarda bu şekilde olmaz. Genellikle sırtları ve abdomenleri küçük olur.
Çok yardımcı oldunuz teşekür ederim.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye

Kanat izine bakmak daha kesin bir yöntem. Bu yöntem ile bazıları cata kraliçelerini ayırt edemeyebiliyor.

Lerithy

Yumurta
Üye
Cata kraliçeleri istisna olabilir bu durumda
Kanat izine bakmak daha kesin bir yöntem. Bu yöntem ile bazıları cata kraliçelerini ayırt edemeyebiliyor.
Osmaniye çevresindeyim ve bu hafta böyle bir hava durumu var.Yağmur sonrası kraliçe bulma şansının daha yüksek olduğunu duymuştum ama hangi zamanlarda aramaya çıkmalıyım bilmiyorum.Rüzgarsız olması gerektiğini biliyorum ama mesela yağmur yağdıktan hemen sonra mı veya yağmur yağdıktan sonraki güneşli bir günde falan mı bu konuda bilginiz var mı?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-07-07-15-23-41-765_com.google.android.googlequicksearchbox.png
    Screenshot_2026-07-07-15-23-41-765_com.google.android.googlequicksearchbox.png
    106.7 KB · Görüntüleme: 3

deadrune

Larva
Üye
Şahsen şansım hep yağmurdan sonra çıkan güneşli hafif esintili havalarda yüksek oldu yağmurdan sonraki gün sabah saatlerinde şansınız daha yüksek olabilir