İkisi de mi hocamCamponotus cinsi işçi. Kraliçe değil.
Evet ikisi de. Sırt bölümleri kafasından daha küçük. Burdan ayırt edebilirsiniz işçi olduğunu.İkisi de mi hocam
Teşekkür ederim ayırt edebileceğim başka yöntemler var mı acabaEvet ikisi de. Sırt bölümleri kafasından daha küçük. Burdan ayırt edebilirsiniz işçi olduğunu.
En basit yöntem vücudunda ki bölgelerin büyüklüğüne bakmaktır.Teşekkür ederim ayırt edebileceğim başka yöntemler var mı acaba
Çok yardımcı oldunuz teşekür ederim.En basit yöntem vücudunda ki bölgelerin büyüklüğüne bakmaktır.
Kraliçe karıncalar: Kafa < Thorax (Sırt) < Abdomen (En arkadaki bölüm)
İşçi karıncalarda bu şekilde olmaz. Genellikle sırtları ve abdomenleri küçük olur.
Kanat izine bakmak daha kesin bir yöntem. Bu yöntem ile bazıları cata kraliçelerini ayırt edemeyebiliyor.En basit yöntem vücudunda ki bölgelerin büyüklüğüne bakmaktır.
Kraliçe karıncalar: Kafa < Thorax (Sırt) < Abdomen (En arkadaki bölüm)
İşçi karıncalarda bu şekilde olmaz. Genellikle sırtları ve abdomenleri küçük olur.
Cata kraliçeleri istisna olabilir bu durumdaKanat izine bakmak daha kesin bir yöntem. Bu yöntem ile bazıları cata kraliçelerini ayırt edemeyebiliyor.
Cata kraliçeleri istisna olabilir bu durumda
Osmaniye çevresindeyim ve bu hafta böyle bir hava durumu var.Yağmur sonrası kraliçe bulma şansının daha yüksek olduğunu duymuştum ama hangi zamanlarda aramaya çıkmalıyım bilmiyorum.Rüzgarsız olması gerektiğini biliyorum ama mesela yağmur yağdıktan hemen sonra mı veya yağmur yağdıktan sonraki güneşli bir günde falan mı bu konuda bilginiz var mı?Kanat izine bakmak daha kesin bir yöntem. Bu yöntem ile bazıları cata kraliçelerini ayırt edemeyebiliyor.