Formica cinsi kraliçe.Bunu buldum hobide çok yeniyim acaba çiftleşmiş bir kraliçe mi ve cinsi nedir ?
Ekli dosyayı görüntüle 86653
Tepkim size değil tamamen bunun bu şekilde hobici literatürüne geçmesine. 1 hafta beklerseniz ve kraliçe yumurtlarsa bu yumurtalar erkek alate yumurtası olabilir ve bu çıplak göz ile pek ayırt edilemez, yani yapabileceğiniz en iyi şey(eğer kraliçe monomorfik ise, ki eğer bu kraliçe formica kraliçesi ise boyut olarak birbirinden çok farklı olup şekil olarak farklı olmayan işçiler çıkarabilir) pupa evresini beklemek, kraliçenin döllenip döllenmediği en erken bu şekilde ortaya çıkar.1 hafta bekleyin çiftleşmişse yumurtlamaya başlar.
Dostum çok büyük ihtimalle çiftleşmiştir. Çiftleşme uçuşuna çıkıp geri dönmeden kanatlarını düşürmesi benim bildiğim kadarıyla aşırı düşük bir ihtimal (dış etkenler nedeniyle gerçekleşebilir tabii ki) o yüzden bence çiftleşmiş olduğunu varsayman doğru olacaktır. İyi forumlarsizce kraliçe çiftleşmiş mi ?
Bunu bilemeyiz ilk işçide belli olur.sizce kraliçe çiftleşmiş mi ?
1 ila 1.5 hafta gibi bir süre beklemelisin.Bakalım tüpe aldım kapalı yere koydum kaç gün sonra kontrol etmeliyim
bu hobidaşımıza da katılıyorum sadece yumurtlamış bir kraliçenin bile çiftleştiğinin garantisi yoktur.Tepkim size değil tamamen bunun bu şekilde hobici literatürüne geçmesine. 1 hafta beklerseniz ve kraliçe yumurtlarsa bu yumurtalar erkek alate yumurtası olabilir ve bu çıplak göz ile pek ayırt edilemez, yani yapabileceğiniz en iyi şey(eğer kraliçe monomorfik ise, ki eğer bu kraliçe formica kraliçesi ise boyut olarak birbirinden çok farklı olup şekil olarak farklı olmayan işçiler çıkarabilir) pupa evresini beklemek, kraliçenin döllenip döllenmediği en erken bu şekilde ortaya çıkar.