Kraliçe bulmanın zamanı mı?

RüzgarEfeT

Yumurta
Üye
Arkadaşlar kraliçe karınca bulmanın zamanı mı şu an? (yeni başlayacağım, kraliçe bulmak istiyorum.) Cevap verirseniz sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

armagankaya

Replete
Üye
Arkadaşlar kraliçe karınca bulmanın zamanı mı şu an? (yeni başlayacağım, kraliçe bulmak istiyorum.) Cevap verirseniz sevinirim.
Hocam bölgeden bölgeye değişiyor.Ama martın ortalarından sonra bulabilirsiniz. Mart'ın başında aramalara başlayın.

Ardakarl

Larva
Üye
Bu durum çok farklı etkenleri bağlı bulunduğunuz bölge,sıcaklık,nem,rüzgar vb.
Genellikle uçuşlar mart ayı ortasında başlar ama siz yine de şansınızı deneyebilirsiniz.Artı olarak kraliçe bulmak baya bi şans işi her gün ararsın ama bulamazsın sonra bi bakmışsın evinin dibinde yani umudunuzu yitirmeyin.

armagankaya

Replete
Üye
Çok teşekkür ederim umarım bulabilirim çok hevesliyim çünkü
Hocam, ilk bulduğunuzda nasıl bakacağınızı bilmiyorsanız buraya konu açabilirsiniz. Bir de önceden söyleyeyim, çok sık bakmayın. Karanlıkta 1–2 haftada bir bakın.İyi hobiler dilerim.Hoşgeldiniz.

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Kraliçe nasıl bulurum çok fazla arayacak zamanım yok
Bu konudan ve Karınca Çiftliğim Youtube kanalındaki videolardan yardım alabilirsiniz. Bence çok da kasmaya gerek yok maalesef 1 tane kraliçemi bile arayarak bulmadım, farklı bir iş yaparken önüme düştüler hep.

Son düzenleme:

yavuzyetiskin

Yumurta
Üye
Bu bölgeden bölgeye değişir fakat parkların oraya, kaldırımlara bakmanı tavsiye ederim ve zor bir türle başlama; mesela Cataglyphis nodus. Bunu alma çünkü yeni başlayanlar için çok kötü ama Tetramorium, Lasius ve Messor gibi kolay türlere bakabilirsin. Başarılar.

RüzgarEfeT

Yumurta
Üye
Peki nasıl ayırt ederim tamam mart ortası ve sonu gibi arıcam ama nasıl

Arama zamanı tamam ama olduğu yerler,ayırt etmesi vb. şeyler tamamen eksik

Ardakarl

Larva
Üye

Karınca Çiftliğim kanalında detaylı videolar var bi bakmanı tavsiye ederim

ants123

Minör
Üye

Yerdeki bir böceği görebileceğin zeminlerde yürü. Siyah bir zeminde yürürsen göremezsin. Kraliçeler uçuş yapıp yere indiği için dağılırlar çevreye. Hemen hemen çoğu yerde bulabilirsin yani önemli olan görebileceğin yerlerde araman. Kaldırımlar parklar olabilir. Ormanlık bir alan varsa bazı türleri daha rahat bulabilirsin ama şehirde de karıncalar çok yaygın. Ayrımını da görsel olarak rahatlıkla yapabilirsin:
Screenshot_20260302_133540_Chrome.jpg
Ortadaki kraliçe, soldaki işçi, sağdaki prens. Tabi bu görsel her tür için aynı değil, bazı türlerin kraliçeleri işçilerle aynı boy oluyor mesela. Bir de kraliçeler yere indiğinde döllendiği zaman kanat döker. Artık onlara ihtiyacı yoktur çünkü. Kanatsız bir kraliçe bulduysan muhtemelen döllenmiştir alabilirsin. Prensler bir işine yaramaz zaten üc günlük ömürleri var. Kraliçeler görece daha büyüktür keza kafaları ve abdomenlerinden ayırt edilebilir. Yalnız bir yuvaya yakın biryerde birsürü prenses görürsen lütfen alma. Çünkü onlar muhtemelen uçuşlarını daha yapmamışlar yani çiftleşmemişler. Zaten bir işe yaramazlar, döllenmedikleri için yumurta veremezler.
Ek: Her türde durum farklı, spesifik konularda ayrımlar olabiliyor. Yuva başında bulduğun kraliçe döllenmiş de olabilir o türün özelliğine bağlı. Ancak bu ihtimal türkiyede bulunan türlerde düşük olduğu için genelleme yaptım.