Kraliçe bulabilir miyim?

genjutsu

Yumurta
Üye
Şans işi biraz da bu işler ben 2 saat arayıp bulamadığım da oldu aramaya başladığım saniye uçuş gördüğüm de oldu.

yusufff01

Media
Üye
Şans işi biraz da bu işler ben 2 saat arayıp bulamadığım da oldu aramaya başladığım saniye uçuş gördüğüm de oldu.
Hocam eyvallah şans evet ama. Hiç alate olmaması çok garip, adananın mevsiminden dolayımıdır nedir bilmiyorum ama alate yok resmen hiçbir kolonide.

genjutsu

Yumurta
Üye
Sıcaklık nem rüzgar tabi önemli faktörler ama aradığınız yerler şans faktörü de çok büyük fark sağlıyor .
5 dakikada buldum dediğim sonra saldığım tetraları da aşağıdaki linke bıraktım 14 derecede bulmuştum yani :)

armagankaya

Replete
Üye
Hocam ben 2 saat değilki sabahtan beri arıyorum eve şimdi girdim elim bomboş.😓

Sıcaklık nem rüzgar tabi önemli faktörler ama aradığınız yerler şans faktörü de çok büyük fark sağlıyor .
5 dakikada buldum dediğim sonra saldığım tetraları da aşağıdaki linke bıraktım 14 derecede bulmuştum yani :)

Saolun hocam ama dediğim gibi messor ların bulunma şartlarına uygun bir şekilde aramaya başladığım halde yine bulamamıştım.

Lokmankaya

Pupa
Üye
Selamlar, ben de yağmur sonraları çıkıp bakıyorum Ankara’da. Mezarlıkta 1 adet tek kanatlı kraliçe bulmuştum. Bir adet de ölü bulmuştum birkaç gün sonra. Yağmur yağdığında uçmaları daha olası ama bilmediğimiz birçok şey etkiliyor. Tecrübe kazandıkça, kolonileri gözlemledikçe daha doğru uçuş tahminleri yapacağız muhtemelen.

Böyle 1-2 de değil 20-30 büyük koloni var aradığım yerlerde. Mezarlıkta kimse karışmıyor zaten yuvalarına. Yani uçsalar bayağı görürüm kraliçe diye düşünüyorum ama işte çok değişiyor. Uçuş olmuşsa bulabiliyorsunuz, diğer türlerde hep böyle oldu. Olmamışsa bulamazsınız muhtemelen.