Kış uykusu

Ramco

Yumurta
Üye
Bu hafta tatilde uçuş oldu. Bir tane aldım Messor cinsi kraliçe. Kış uykusu hakkında bir şey bilmiyorum daha yumurta yok ama çiftleşmiş durumda kış uykusuna yatırılacak mı bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

zagor

Larva
Üye
Bu hafta tatilde uçuş oldu. Bir tane aldım Messor cinsi kraliçe. Kış uykusu hakkında bir şey bilmiyorum daha yumurta yok ama çiftleşmiş durumda kış uykusuna yatırılacak mı bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yatırmanızı kesinlikle öneririm. Sonbaharda bulunan karıncalar kış uykusuna yatırılmalı.
Kış uykusu hakkında fazla bilgim yok size bildiklerimi anlatacağım.
Kış uykusu vakti yaşadığınız şehre göre değişir fakat genelde kasım ortası veya sonu yatırılmalıdır.
Balkonda yatırmanızı tavsiye ederim. Sıcaklık eksilere düşmicek sekilde ayarlamanız gerekiyor.Kış uykusu sıcaklığını karıncanızın türü/cinsine göre değişir. Bakım rehberlerinden bilgi edinebilirsiniz.
Ben bu kadarını biliyorum. Forumda önceden açılmış konuları okuyarak daha fazla bilgi edinebilirsin.

Hatam varsa,diğer arkadaşlar düzeltirse sevinirim.

armagankaya

Minör
Üye

Hocam, yatırın. Messorlar 3 ay kış uykusuna yatarlar. 5-12 derece arasında, ortalama 7 derece bence en uygunu. Hocamın dediği gibi balkonda ya da genelde buzdolabının sebzelik bölümleri uygun olur. Kış uykusuna yatırdığınız tüpü iyice sarın, bir kutuya bırakın.2 haftada bir beslemesini yapın. Bu kadar. İyi hobiler dilerim.

Ned-Stark

Yumurta
Üye
Hocam, yatırın. Messorlar 3 ay kış uykusuna yatarlar. 5-12 derece arasında, ortalama 7 derece bence en uygunu. Hocamın dediği gibi balkonda ya da genelde buzdolabının sebzelik bölümleri uygun olur. Kış uykusuna yatırdığınız tüpü iyice sarın, bir kutuya bırakın.2 haftada bir beslemesini yapın. Bu kadar. İyi hobiler dilerim.
Peki eğer yatırmazsak ne olur

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
2 hatta 1 ay balkona koysan yeterli. Kapalı balkonsa ve kutunun içerisindeyse kraliçeler, ben bu durumda -6° sıcaklığı gördüm ve ölmediler.

Ned-Stark

Yumurta
Üye
2 hatta 1 ay balkona koysan yeterli. Kapalı balkonsa ve kutunun içerisindeyse kraliçeler, ben bu durumda -6° sıcaklığı gördüm ve ölmediler.
Peki besleme olarak nasıl yapcam yeni bulduğum için hiç beslemedim haftada 1 kere şekerli su yetermi

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Sadece kraliçe varsa besleme. Koloniyse 2-3 hafta da bir kurt ver ,haftada bir kere şekerli su ver yeter.

Ned-Stark

Yumurta
Üye
Sadece kraliçe varsa besleme. Koloniyse 2-3 hafta da bir kurt ver ,haftada bir kere şekerli su ver yeter.
Hocam ama 3 ay boyunca besleme yapmaz ise gelişimi dahada yavaşlamaz mı?
Bencede 3 ay yemek vermezsem yaşar mı ben yanına tohum koyacağım sonra kış uykusu için soğuğa alıştıracağım sonra tamamen kış uykusuna yatırcam 2 haftada 1 kurt versem bu yeterli değil mi bi tanede sorum var ben kış uykusunu balkonda yapacağım kayseride oturuyorum neyin içine koymalıyım neye sarmalıyım kendisi messor kraliçe

ants123

Pupa
Üye
İşçisi olmayan bir kraliçe için 3 ay zaten uzun bir süre değil mi. Tercih meselesidir ama ben bir ay yeterli diye düşünüyorum.