Kış uykusu

Ramco

Yumurta
Üye
Bu hafta tatilde uçuş oldu. Bir tane aldım Messor cinsi kraliçe. Kış uykusu hakkında bir şey bilmiyorum daha yumurta yok ama çiftleşmiş durumda kış uykusuna yatırılacak mı bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

zagor

Larva
Üye
Bu hafta tatilde uçuş oldu. Bir tane aldım Messor cinsi kraliçe. Kış uykusu hakkında bir şey bilmiyorum daha yumurta yok ama çiftleşmiş durumda kış uykusuna yatırılacak mı bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yatırmanızı kesinlikle öneririm. Sonbaharda bulunan karıncalar kış uykusuna yatırılmalı.
Kış uykusu hakkında fazla bilgim yok size bildiklerimi anlatacağım.
Kış uykusu vakti yaşadığınız şehre göre değişir fakat genelde kasım ortası veya sonu yatırılmalıdır.
Balkonda yatırmanızı tavsiye ederim. Sıcaklık eksilere düşmicek sekilde ayarlamanız gerekiyor.Kış uykusu sıcaklığını karıncanızın türü/cinsine göre değişir. Bakım rehberlerinden bilgi edinebilirsiniz.
Ben bu kadarını biliyorum. Forumda önceden açılmış konuları okuyarak daha fazla bilgi edinebilirsin.

Hatam varsa,diğer arkadaşlar düzeltirse sevinirim.

armagankaya

Minör
Üye

Hocam, yatırın. Messorlar 3 ay kış uykusuna yatarlar. 5-12 derece arasında, ortalama 7 derece bence en uygunu. Hocamın dediği gibi balkonda ya da genelde buzdolabının sebzelik bölümleri uygun olur. Kış uykusuna yatırdığınız tüpü iyice sarın, bir kutuya bırakın.2 haftada bir beslemesini yapın. Bu kadar. İyi hobiler dilerim.