Merhaba, bu hobiye 3-4 ay önce başladım. İlk başta bayağı bir araştırma yaptım, sonra karınca aramaya çalıştım ama başaramadım. Bir ay sonra birkaç tane Solenopsis fugax sipariş ettim ve geldi. Daha sonra çok fazla arama yapmaya başladım ve bir tür buldum ama adını unuttum. Maalesef, bacağı yaralı olduğu için öldü. Tatile gittiğimizde, kendim bir tane Solenopsis buldum. Tatilden döndüğümde, dev bir Messor uçuşuna rastladım ve 7 tane Messor topladım. Kanatsızları topladım ve 1-2 tanesini doğaya saldım. Geriye kalanları ise güzel bir un kurdu ve ballı suyla besledim. Kış uykusuna yatırdım ama bir gün, babannem kraliçelerin tüpünün pamuğunu açıp dışarı koymuş. Bu yüzden 2 kraliçe kayboldu, geriye 3-4 kraliçe kaldı. Bunlardan bir tanesi de tüp patladığı için öldü. Ancak okulda büyük uçuşlar olunca, birkaç tane daha topladım. Şu an 5 tane Messor kraliçem var. Sezon açıldığı için en büyük hedefim, Lasius ve Tetramorium bulmak. Ama en büyük hayalim ve hedefim Crematogaster. Herkese keyifli hobiler!
Moderatör tarafında düzenlendi: