Kendimi tanıtayım

terlik1234

Yumurta
Üye
Merhaba, bu hobiye 3-4 ay önce başladım. İlk başta bayağı bir araştırma yaptım, sonra karınca aramaya çalıştım ama başaramadım. Bir ay sonra birkaç tane Solenopsis fugax sipariş ettim ve geldi. Daha sonra çok fazla arama yapmaya başladım ve bir tür buldum ama adını unuttum. Maalesef, bacağı yaralı olduğu için öldü. Tatile gittiğimizde, kendim bir tane Solenopsis buldum. Tatilden döndüğümde, dev bir Messor uçuşuna rastladım ve 7 tane Messor topladım. Kanatsızları topladım ve 1-2 tanesini doğaya saldım. Geriye kalanları ise güzel bir un kurdu ve ballı suyla besledim. Kış uykusuna yatırdım ama bir gün, babannem kraliçelerin tüpünün pamuğunu açıp dışarı koymuş. Bu yüzden 2 kraliçe kayboldu, geriye 3-4 kraliçe kaldı. Bunlardan bir tanesi de tüp patladığı için öldü. Ancak okulda büyük uçuşlar olunca, birkaç tane daha topladım. Şu an 5 tane Messor kraliçem var. Sezon açıldığı için en büyük hedefim, Lasius ve Tetramorium bulmak. Ama en büyük hayalim ve hedefim Crematogaster. Herkese keyifli hobiler!

Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
merhaba bu hobiye 3 4 ay önce başladım ilk başta bayağı bir araştırma yaptım sonra karınca aramaya çalıştım ama başaramadım sonra 1 ay sonra bir kaç tane solenopsis fugax sipariş ettim ve geldi sonra çok fazla aramaya başladım bir tür buldum ama adını unuttum sonra bacağı yaralı olduğu için öldü tatile gittiğimizde 1 tane kendim solenopsis buldum tatilden dönerken eve geldiğimde dev bir messor uçuşuna yakalandım ve 7 tane messor topladım kanatsızları topladım 1 2 tanesini doğaya saldım geriye kalanları güzel un kurdu ve ballı suyla güzel bir diyet yaptım kış uykusuna yatırdım ama babanem kraliçelerin tüpünün pamuğunu açıp dışarı koymuş 2 kraliçe kayboldu geriye 3 4 kraliçe falan kaldı ve 1 taneside tüp patladığı için öldü ama okulda devasa uçuşlar olunca topladım şu an 5 tane messor kraliçem var sezon açıldığı için en büyük hedeflerim lasiusla tetramorium bulmak istiyorum ama en en en büyük hayalimle hedefim crematogester herkese iyi hobiler
Foruma hoşgeldiniz sizi aramızda görmekten mutluluklar duyarız.Hobide başarılar 🙃

terlik1234

Yumurta
Üye
Sağol dostum zaten önceki konularda sizi görmüştüm foruma üye olmadan önce bir kanatlı lasius bulmuştunuz ne oldu ona?

Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Sağol dostum zaten önceki konularda sizi görmüştüm foruma üye olmadan önce bir kanatlı lasius bulmuştunuz ne oldu ona?
Bı kanadının yarısını dökmüştü sonra aradan 1 ay geçti yumurtladı.Ama uykuya yatıramamıştım geri ondan kaynaklı yedi galiba.Şu an uykuda hemen hemen 1,5 ay olacak.Nisan sonu gibi kaldıracağım.

mimases

Larva
Üye
Merhaba, bu hobiye 3-4 ay önce başladım. İlk başta bayağı bir araştırma yaptım, sonra karınca aramaya çalıştım ama başaramadım. Bir ay sonra birkaç tane Solenopsis fugax sipariş ettim ve geldi. Daha sonra çok fazla arama yapmaya başladım ve bir tür buldum ama adını unuttum. Maalesef, bacağı yaralı olduğu için öldü. Tatile gittiğimizde, kendim bir tane Solenopsis buldum. Tatilden döndüğümde, dev bir Messor uçuşuna rastladım ve 7 tane Messor topladım. Kanatsızları topladım ve 1-2 tanesini doğaya saldım. Geriye kalanları ise güzel bir un kurdu ve ballı suyla besledim. Kış uykusuna yatırdım ama bir gün, babannem kraliçelerin tüpünün pamuğunu açıp dışarı koymuş. Bu yüzden 2 kraliçe kayboldu, geriye 3-4 kraliçe kaldı. Bunlardan bir tanesi de tüp patladığı için öldü. Ancak okulda büyük uçuşlar olunca, birkaç tane daha topladım. Şu an 5 tane Messor kraliçem var. Sezon açıldığı için en büyük hedefim, Lasius ve Tetramorium bulmak. Ama en büyük hayalim ve hedefim Crematogaster. Herkese keyifli hobiler!
Umarım uzun yıllar hobiye severek devam edersin. Aramıza hoşgeldin!

pegasuZX

Intercaste
Üye
Zorlu yollardan geçmişsin başarılar dilerim. Benim de ne kadar garip gelsede messor hayalim. Olduğum bölgede küçük dahi olsa messor çok az var .

terlik1234

Yumurta
Üye
umarım bolca messor bulursun bizim burada dolup taşıyorlar en çok gördüklerim 1. messor 2.lasius 3.tetramorium 4.pallidula

cosmos

Pupa
Üye
Bı kanadının yarısını dökmüştü sonra aradan 1 ay geçti yumurtladı.Ama uykuya yatıramamıştım geri ondan kaynaklı yedi galiba.Şu an uykuda hemen hemen 1,5 ay olacak.Nisan sonu gibi kaldıracağım.
Uykuya nerede nasıl yatirdiniz hocam

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Uykuya nerede nasıl yatirdiniz hocam
Buzdolabına koydum.Ama dikkat etmek gerek çok düşük soğukluklarda kraliçe donup ölebilir.Maksimum 5°'e kadar düşmeli.Aksi halde sıkıntı.Ve buzdolabında en içine doğru koymayacaksınız yani arkasına temas ederse donabilir.Orası en soğuk kısım oluyo.Yan kapaklarda durması lazım.

pegasuZX

Intercaste
Üye
Buzdolabına koydum.Ama dikkat etmek gerek çok düşük soğukluklarda kraliçe donup ölebilir.Maksimum 5°'e kadar düşmeli.Aksi halde sıkıntı.Ve buzdolabında en içine doğru koymayacaksınız yani arkasına temas ederse donabilir.Orası en soğuk kısım oluyo.Yan kapaklarda durması lazım.
-4 gibi sıcaklıklarda yaşıyorlar.

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
-4 gibi sıcaklıklarda yaşıyorlar.
Doğada öyle tabi ki toprak soğuyunca felan kalıyolar mecbur.Ama bizim gibi yapay olarak yatırınca 12-4° arasında yatırıyo insanlar.Yine cinslere göre bu aralık değişebilir.