Kendi akvaryumumu yapmak istiyorum

EnesTugra

Larva
Üye
Balık besleme hobisine 10L lik bir akvaryumla başladım ama artık daha büyük bir akvaryumla devam etmek istiyorum.
Akvaryum fiyatlarına baktığımda ise fiyatların çok arttığını gördüm. Bende hem maliyeti düşürmek hem de kendim yaparak zaman geçirmek istedim.
60-70 L lik bir akvaryum yapmayı planlıyorum 60 × 30 × 40 civarı bir akvaryum kurmayı planlıyorum. Hesapladığımda 1 metrekare cam gideceğini gösteriyordu.
Bu akvaryumun maliyeti ne olur?
boyut ve litrelerde başka önerileriniz var mı?

DorukBey

Minör
Üye
Maliyetini bilmem ancak tavsiyem bir camcı veya sanayide bu tarz akvaryum yapan birisini bulmanız. İşçiliği daha temiz olur ve daha önce tecrübeniz yoksa malzemeyi de riske atmamış olursunuz maliyet sizin için önemliyse. Boyut ve litre önerisi için neler beslemek istediğiniz de önemli. İkinci el sitelerine de bir bakın derim bazen insanlar ellerinden akvaryum çıkarmak için komik rakamlara satabiliyor bu tarz akvaryumları.

Mikrox

Minör
Üye
Balık besleme hobisine 10L lik bir akvaryumla başladım ama artık daha büyük bir akvaryumla devam etmek istiyorum.
Akvaryum fiyatlarına baktığımda ise fiyatların çok arttığını gördüm. Bende hem maliyeti düşürmek hem de kendim yaparak zaman geçirmek istedim.
60-70 L lik bir akvaryum yapmayı planlıyorum 60 × 30 × 40 civarı bir akvaryum kurmayı planlıyorum. Hesapladığımda 1 metrekare cam gideceğini gösteriyordu.
Bu akvaryumun maliyeti ne olur?
boyut ve litrelerde başka önerileriniz var mı?
Bende hesapladım ve 1 m² cam yeterli olacaktır. Yanlış hesaplamadıysam taban için 60x30 = 1.800 cm², ön ve arka camlar için 2 adet 60x40 = 4.800 cm², yan camlar için ise 2 adet 40x30 = 2.400 cm². Toplamda 9.000 cm² cam gidiyor. 10.000 cm² alırsanız fire ve silikon payına 1.000 cm² kalır; bu da gözünüzde canlanması adına yaklaşık 35x30 cm gibi bir alana tekabül eder. Tavsiyem; yükseklik ve litre kapasitesinden dolayı 6 mm cam kullanmanız en doğrusu olacaktır. 6 mm cam kullanırsanız sağlamlık açısından kayıt kuşağa gerek kalmaz. Cam maliyetine gelirsem şehirden şehire değişmekle birlikte, 6 mm camın m² fiyatı ortalama belki 800 TL civarındadır. Kesim ücretini ve silikon gibi diğer ek malzemeleri de eklersek maliyet 1.000-1.500 TL civarına çıkabilir. Belirttiğim fiyatlar tahmini olduğu için net değil. Eğer net bilgi almak isterseniz şehrinizdeki camcılardan fiyat almanız daha sağlıklı olur.