Yanımda götürmek zorundayım,gittiğim yerde buldum,eve götürmeyip bırakırsam,Bi daha karınca bulamam,gittiğim yerde 3 tane kraliçe buldum ztn 2 tanesini saldım.sarsıntıyı en aza indirmeye çalış tüpün etrafını strafor köpük patpat naylon yada pamukla iyice kaplayıp bir kutunun içine koyabilirsin ama bu yolculuğa onunla çıkmaman daha doğru olur
o zaman deiğim gibi strafor köpük patpat naylon veya pamukla etrafını sarıp bir kutunun içine koy formicalar strese girdiğinde formik asit salgılar karınca tüpün içinde olduğu için strese girdiğinde formik asit salgılar tüpten çıkamayacağı için kendi asidinin içinde boğulup ölür bunu engellemek içinde karıncayı şimdilik hava alan plastik bir kabın içine koyup yanına nemli pamuk koyarak geçici bir yer oluşturabilirsiniz bu geçici yer içinde üstte bahsettiğim gibi etrafını boşluk kalmayacak ve hava alacak şekilde sarıp kutunun içine koyun ve kutuyu tam doldurun ki kutunun içinde sarsılma olmasınYanımda götürmek zorundayım,gittiğim yerde buldum,eve götürmeyip bırakırsam,Bi daha karınca bulamam,gittiğim yerde 3 tane kraliçe buldum ztn 2 tanesini saldım.