Karıncam ile yolculuk

error

Larva
Üye
Formica sp. kraliçem ile 200 km’lik bir yola çıkacağım.
Çok hızlı strese giren bir tür diye biliyorum.
Strese girmemesi için bir yol var mı?

güney2012

Media
Üye
sarsıntıyı en aza indirmeye çalış tüpün etrafını strafor köpük patpat naylon yada pamukla iyice kaplayıp bir kutunun içine koyabilirsin ama bu yolculuğa onunla çıkmaman daha doğru olur

error

Larva
Üye
sarsıntıyı en aza indirmeye çalış tüpün etrafını strafor köpük patpat naylon yada pamukla iyice kaplayıp bir kutunun içine koyabilirsin ama bu yolculuğa onunla çıkmaman daha doğru olur
Yanımda götürmek zorundayım,gittiğim yerde buldum,eve götürmeyip bırakırsam,Bi daha karınca bulamam,gittiğim yerde 3 tane kraliçe buldum ztn 2 tanesini saldım.

güney2012

Media
Üye
Yanımda götürmek zorundayım,gittiğim yerde buldum,eve götürmeyip bırakırsam,Bi daha karınca bulamam,gittiğim yerde 3 tane kraliçe buldum ztn 2 tanesini saldım.
o zaman deiğim gibi strafor köpük patpat naylon veya pamukla etrafını sarıp bir kutunun içine koy formicalar strese girdiğinde formik asit salgılar karınca tüpün içinde olduğu için strese girdiğinde formik asit salgılar tüpten çıkamayacağı için kendi asidinin içinde boğulup ölür bunu engellemek içinde karıncayı şimdilik hava alan plastik bir kabın içine koyup yanına nemli pamuk koyarak geçici bir yer oluşturabilirsiniz bu geçici yer içinde üstte bahsettiğim gibi etrafını boşluk kalmayacak ve hava alacak şekilde sarıp kutunun içine koyun ve kutuyu tam doldurun ki kutunun içinde sarsılma olmasın